Son Dakika Haberler

Balıkesirspor 39 yıl önce olduğu gibi gol fakiri

Eklenme Tarihi: 02.12.2014 - 15:03

Kırmızı-beyazlı ekip, 39 yıl sonra yükseldiği Süper Lig'de 11 hafta sonunda topladığı 5 puanla ligin dibine demir attı Bu sezon Galatasaray'ı yendiği maçtan bu yana galibiyet yüzü göremeyen kırmızı-beyazlılar, 39 yıl önce olduğu gibi bu sezon da ligin en az gol atan takımı oldu Balıkesir ekibi, 39 yıl önce 11 maçta aldığı 5 galibiyet ve 3 beraberlikle 4. sırada yer aldığı halde sezon sonunda lige veda etti

BALIKESİR (AA) - ZAFER AKPINAR - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Balıkesirspor, 39 yıl sonra yükseldiği ligde 11 hafta sonunda topladığı 5 puanla ligin dibine demir attı. Galatasaray maçından bu yana galibiyet yüzü göremeyen kırmızı-beyazlılar, 39 yıl önce olduğu gibi bu sezon da ilk 11 haftada en az gol atan takım oldu.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, İkinci Lig ve PTT 1. Lig'de üst üste şampiyonluklar yaşayarak 39 yıl sonra tarihinde ikinci kez Süper Lig'e yükselen Balıkesirspor, oldukça kötü günlerden geçiyor. 

Teknik direktör İsmail Ertekin'in istifasından sonra yenisiyle anlaşmadan çıktığı maçtan da 4-0 yenik ayrılan Balıkesirspor, bu sezondaki ilk ve tek galibiyetini Galatasaray karşısında aldı. Üçüncü haftadaki bu maçtan sonra galibiyete hasret kalan ve sadece 2 beraberlik elde eden kırmızı-beyazlılar, toplayabildiği 5 puanla ligin dibine demir attı.

Balıkesirspor, bu sezon yediği 26 golle ligin kalesinde en fazla gol gören ve attığı 10 golle de rakip fileleri en az havalandıran takımı oldu.

Kırmızı-beyazlılar, 39 yıl önce de 11 hafta sonunda 5 galibiyet ve 3 beraberliğe ulaşsa da rakip ağlara gönderdiği 6 golle, yine ligin en az gol atan takımı oldu. O dönemde Balıkesir ekibi kalesinde 8 gol gördü.

Bu sezon yediği gollerde 39 yıl öncesini 3'e katlayan Balıkesirspor, attığı gol sayısını artırmasına rağmen bunların puana dönüşmesi istenilen seviyede gerçekleşmedi.

1975-76 sezonunda her ne kadar ilk haftalar iyi gitse de Balıkesir ekibi, sezon sonuna kadar galibiyet sayısını 9'a çıkardı ancak ligden düşmekten kurtulamadı. 

Balıkesirspor, 39 yıl önceki bu kabusu tekrar yaşamamak için takıma moral ve motivasyon kazandıracak galibiyetler serisine ihtiyaç duyuyor.

Sahasındaki Fenerbahçe maçını kazanarak çıkış yakalamayı hedefleyen Balıkesirspor, ligde kalıcı olmak için gerekli olan puanları toplayacağına inanıyor.

Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, yapacakları 3 maçı kazanmaları durumunda kötü gidişin tersine döneceğini belirterek, Balıkesir'in Süper Lig'de takımsız kalmayacağını söyledi.

 


Kaynak: