Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Balık ve arı sevkiyatında "sağlık raporu" zorunluluğu

Canlı balık ve balıkçılık ürünleri ile arıların nakillerinde "veteriner sağlık raporu" bulundurma yükümlülüğü getirildi -Yetiştiricilik yoluyla elde edilen balıkçılık ürünlerinin sevkinde "nakil beyannamesi" bulundurma zorunluluğu ise kaldırıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Canlı balık ve balıkçılık ürünleri ile arıların nakillerinde "veteriner sağlık raporu" aranacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, denizlerde ve iç sulardaki üretim tesislerinden yetiştiricilik yoluyla elde edilen balıkçılık ürünleriyle Bakanlıkça belirlenen canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin sevklerinde nakil beyannamesi bulundurma zorunluluğu kaldırıldı.

Balıkçılık ürünlerinin nakillerinde, yetiştiricilik veya avcılık yoluyla elde edilen balıkçılık ürünlerinin su ürünleri toptan satış merkezine, su ürünleri haline veya işleme tesisine nakilleriyle canlı olanlarının nakillerinde Su Ürünleri Yönetmeliği kapsamında belirlenen belgeler kullanılacak.

Yetiştiricilik veya avcılık yoluyla elde edilen canlı balık ve balıkçılık ürünlerinin su ürünleri toptan satış merkezinden veya su ürünleri halinden başka illere nakillerinde belirtilen belgelere istinaden düzenlenen veteriner sağlık raporu bulundurulacak.

- Arı nakillerinde de sağlık raporu

Arı nakillerinde de gezginci arıcılar, her yılın ilk hareketinde arılarını başka illere sevk ederken, işletme tescil belgesi ile veteriner sağlık raporu düzenlenmesi için il ve ilçe müdürlüklerine başvuracak.

Aynı yıl içinde, 31 Aralık'a kadar yapacakları iller arası hareketler için örneği Bakanlıkça belirlenen vize belgesi ilk hareket sırasında il veya ilçe müdürlüğünden alınarak veteriner sağlık raporuna eklenecek.

Arıların gittikleri yerdeki il/ilçe müdürlüklerinde resmi veteriner hekim tarafından gerekli sağlık muayene ve kontrollerin yapılmasından sonra vize belgesi onaylanarak arılar bir sonraki yere sevk edilecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English