Son Dakika Haberler

TBMM Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ünüvar: "Ulaştırma alanındaki hizmetler bir başarı hikayesi. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı gibi küresel ölçekteki çok önemli bir projeye imza atılması şaşırtıcı değil. İnsanlığa hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz" Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Koplatadze: "BTK Demiryolu Hattı, Avrupa'dan Asya'ya nakliye sürecini 15 gün kısaltacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, ulaştırma alanındaki hizmetlerin baştan sona başarı hikayesi olduğunu belirterek, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı gibi küresel ölçekteki çok önemli bir projeye imza atılması şaşırtıcı değil. İnsanlığa hizmet etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz." dedi.

Ünüvar, Ankara YHT Gar'da düzenlenen Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, projenin önemine değindi.

Dünyanın bir değişim döneminde olduğuna işaret eden Ünüvar, "Dünyanın farklı yerlerinde farklı karmaşaların olduğunu biliyoruz, kavgalar var. Sınırlarımızda da ülkemizin varlığını, birliğini tehdide yönelik terörist unsurlar var, bunlarla da şerefli Türk ordusu mücadele ediyor." diye konuştu.

Ünüvar, ulaştırma alanındaki hizmetlerin baştan sona başarı hikayesi olduğunu vurgulayarak, BTK Demiryolu Hattı gibi küresel ölçekte çok önemli bir projeye imza atıldığını ve insanlığa hizmetin onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal da BTK Demiryolu gibi projelerin bölgesel iş birliğinin çok önemli örnekleri olduğuna dikkati çekerek, "MHP olarak her zaman bölgesel iş birliğine önem veriyoruz. Bu kapsamda da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve benzeri iş birliği teşkilatlarıyla da hep birlikte bu çalışmaları sürdüreceğiz. Bizim 2023 ve sonrasında 2053 'Bölgesel Süper Güç Türkiye' vizyonuna uygun olarak tüm bu ilişkileri geliştirmemiz gerekiyor. Bu açıdan bu gibi çalıştayları çok önemsiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "BTK yılda 1 milyon yolcu taşıyacak"

Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze de Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın, örnek diplomatik ve komşuluk ilişkilerinin Asya ve Avrupa'yı, doğu ile batıyı birbirine bağladığını, bölgenin jeopolitik görünümünü, sürekliliğini, güvenliğini ve refahını sağlayarak yeniden şekillendirdiğini bildirdi.

Koplatadze, halkın refah düzeyini artıracak, bölgesel önem taşıyan Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğal Gaz Boru Hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı ve BTK Demiryolu Hattı gibi projelerin 2019'da tamamlanacağını dile getirdi.

BTK Demiryolu Hattı'nın, Avrupa'dan Asya'ya nakliye sürecini 15 gün kısaltacağını anımsatan Koplatadze, söz konusu demiryoluyla yılda 1 milyon yolcu ve 5 milyon ton yük taşınacağını, gelecekte de kapasitenin 15 milyon tona yükseleceğini anlattı.

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ise BTK Demiryolu Projesi'nin, bölgeye hem istihdam hem de ticari açıdan canlılık getireceğini ifade ederek, "Ticari bir girişim olmasının yanı sıra çok boyutlu, çok uluslu ve çok yönlü potansiyele sahip Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin ekonomik ve siyasal boyutlarıyla bölgesel bütünleşmeye de önemli katkılar sağlayacağına olan inancımız sonsuzdur." dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English