Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakü'de "Kalbimdeki Azerbaycan" konferansı

Anadolu Ajansı haberine göre;
BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Gazi Üniversitesi (GÜ) Eğitim Fakültesi Türk Sanatı Topluluğu ve Azerbaycan Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğinde "Kalbimdeki Azerbaycan" konferansı düzenlendi.

Azerbaycan Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde düzenlenen Hocalı katliamı ve Azerbaycan konulu konferansa, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Ceyran Mahmudova, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İşi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Sanatı Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Meltem Demirci Katırancı, topluluk üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Büyükelçi Özoral, etkinlikte yaptığı konuşmada, Dağlık Karabağ sorunundan bahsederek, Hocalı katliamının faillerinin adalet önünde hesap vermediğini belirtti.

Türk milletinin hiçbir zaman kin güden bir millet olmadığını fakat bazı komşularımızdan arzu ettiği karşılığı alamadığını söyleyen Özoral, "Bu nedenle Hocalı'yı hiçbir zaman aklımızdan çıkartmamamız ve bizden sonra gelecek kuşaklara da unutturmamamız lazım. Türk-Ermeni ilişkileri ve son yüzyılda yaşananlar, çok iyi araştırılıp gelecek kuşaklara anlatılması gereken hadiseler. Türk milletinin canına kasteden komşularımız bizi dünyadan silmeye çalıştılar ama yaptıkları katliamların suçunu da üstümüze atmaya çalışıyorlar. Hocalı konusunu bütün dünyaya anlatmamız lazım. Anlatmamız lazım ki dünya haklı olduğumuzu görsün. Yaşanan büyük bir adaletsizlik ve bu adaletsizlik devam ettiği sürece ruhlarımızın, yüreklerimizin huzura kavuşması mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ceyran Mahmudova, Azerbaycan ve Türkiye'yi uzun yıllara dayanan kardeşlik bağlarının bağladığını, iki ülkenin her zaman birbirini desteklediğini ifade etti. Mahmudova, Türk eğitim kurumlarıyla ortak projeler gerçekleştirmekten memnun olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru da "Ankara'dan Bakü'ye Atamızın 'kederde ve sevinçte bir' sözüyle geldik. Ankara'dan Bakü'ye birliği, beraberliği, dostluğu ve kardeşliği getirdik." diye konuştu.

Doç. Dr. Meltem Demirci Katırancı da bir sunum yaparak topluluğun Karabağ sorunu, Hocalı katliamı ve Türk dünyası konusundaki çalışmalarını anlattı.

Katırancı, topluluğun, Türk dünyasını tanımak ve tanıtmak, Türk dünyası ile sevinçte ve kederde bir olmayı hedeflediğini dile getirdi.

Etkinlikte, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Sanatı Topluluğunun hazırladığı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın seslendirildiği video da gösterildi.

Azerbaycan Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde yarın da Türk Sanatı Topluluğu üyelerinin Hocalı katliamına ilişkin eserlerinin yer aldığı resim ve heykel sergisi açılacak.






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English