Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakanlık 2 bin personel alacak

Maliye Bakanı Ağbal, "Gelir İdaresi Başkanlığına 2 bin gelir uzman yardımcısı alacağız" dedi.

Bakanlık 2 bin personel alacak
 Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığına 2 bin gelir uzman yardımcısı alınacağını belirterek, "Sınav iznini Başbakanlıktan aldık. 10 Nisan'da bütün genç mezun arkadaşlarımızı davet ediyorum; Gelir İdaresi Başkanlığının açacağı sınava müracaat edin. Vergi dairelerimizde, Gelir idaresi Başkanlığımızda çok güzel hizmetler yapın. Mayıs ayı içerisinde de inşallah bu sınavı yapacağız." dedi.

Ağbal, Sapanca Vergi Dairesi Müdürlüğünün açılışında yaptığı konuşmada, tabiatı ve insanıyla bambaşka olan Sapanca'nın, her şeyi hak ettiğini söyledi.

Daha önce Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaretinde vergi dairesi kurulması talimatı verdiğini hatırlatan Ağbal, çok süratli şekilde binayı bularak, kamu dairelerinin resmi görüntülerinin dışında modern ve sıra dışı bir vergi dairesini Sapanca'ya kazandırdıklarını kaydetti.

Ağbal, son 14 yılda Türkiye'de olağanüstü bir yatırım, büyüme ve kalkınma hamlesi olduğuna işaret ederek, "Bunu da milletçe hep beraber yapıyoruz. Sizlerden aldığımız güç ve destekle bunları inşallah gerçekleştiriyoruz. Tabii vergi de önemlidir. Neden? Bütün bu yatırımları yaparken sürekli, sürdürülebilir kaynağımız da vergilerdir. Dolayısıyla vergiyi toplayacağız ama topladığımız vergiyi vatandaşa hizmet olarak götüreceğiz." diye konuştu.

- "Vergiyi vatandaşa hizmet için topluyoruz"

AK Parti hükümetinin 2002'de görev başına geldiğinde bu ülkede toplanan her 100 lira verginin 86 lirasının faiz ödemelerine harcandığına dikkati çeken Bakan Ağbal, şunları söyledi:

"Vergi topluyorduk ama topladığımız vergiyi vatandaşa hizmet olarak değil, Türkiye'ye borç verenlere faiz olarak ödüyorduk. Dolayısıyla hiçbir zaman için biz o dönemler hizmet bütçesi yapmıyorduk, faiz bütçesi yapıyorduk. Sene 2017. 100 lira vergi topluyoruz. Şimdi bu nereye gidiyor? Bunun 11 lirası sadece faize gidiyor, geriye kalan 89 lirası vatandaşa hizmet olarak gidiyor. Bu kadar hastane yapıyoruz. Şehir hastaneleriyle Türkiye'nin dört bir tarafında 5 yıldız ayarında konforlu hastaneler yapıyoruz. Bütün ülkeyi yollarla, tünellerle kuşatıyoruz, hızlı tren projeleri yapıyoruz. Her bir vilayetimizde üniversiteler kuruyoruz. Bir ülkenin bütçesi sağlamsa, bütçesinin iki yakası bir aradaysa ve vatandaştan toplanan vergi vatandaşa hizmet olarak gidiyorsa, o ülkede gerçekten ekonomide, siyasette işler yolundadır. O ülkede her bakımdan bir kalkınma ve büyüme hamlesi vardır."

Siyasetin güçsüz olduğu dönemlerde bu ülkenin kaynaklarının vatandaşa değil, başka yerlere aktığını vurgulayan Ağbal, bunun, siyasette istikrar olursa ekonomide de istikrarın olacağını gösterdiğini dile getirdi.

Ağbal, anayasa değişikliğinin Türkiye'de siyasi istikrarı kalıcı şekilde tesis edecek bir değişiklik olduğunu aktararak, "Siyasi istikrarın kalıcı şekilde tesis edilmesi demek, ekonomik istikrarın kalıcı şekilde tesis edilmesi demek. Bunu inşallah 16 Nisan'da hep beraber yapacağız. Sapanca'da da Sakarya'da da yapacağız inşallah. Biz, sizlere güveniyoruz. 16 Nisan, gerçekten Türkiye'nin ekonomisinde, siyasetinde yeni bir sıçrama yapacağı bir dönemin başlangıcı olacak." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin doğru politika, doğru ekonomi politikası, güçlenen demokrasi, dışa açılan ve vizyon sahibi Türkiye sayesinde kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardığını anlatan Ağbal, bu ülkenin artık 11 bin dolarlara sığmadığını, bu milletin bu geliri hak etmediğini, çok daha büyük potansiyeli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin önünde 22-25 bin dolar hedefleri olduğuna işaret eden Ağbal, şunları kaydetti:

"Bunları yapabiliriz. Buna sahibiz, bunun potansiyeli bizde var, çok genç bir nüfusumuz var, çok dinamik girişimcilerimiz var, ciddi anlamda yatırım çekme potansiyelimiz var. Bir de bunun üzerine siyasette kalıcı istikrarı koyun, arkasından bugün 11 bin dolar dediğimiz seviyeleri çok daha rahat şekilde 22-25 bin dolarlara hep beraber getirebiliriz. Bunu yapacağımıza inanıyoruz. Onun için 16 Nisan'da vereceğimiz karar, çocuklarımızın ve torunlarımızın yüzünü güldürecek, onların refahını artıracak. Bunu hep beraber yapacağız inşallah."

- Gelir İdaresi Başkanlığına 2 bin gelir uzman yardımcısı alınacak

Bakan Ağbal, mart ayının herkesin kazancını beyan ettiği bir ay olduğunu, Sapanca Vergi Dairesinin vergi ayında açılmasının anlamlı olduğunu söyleyerek, "İnşallah yarın akşam saat 24.00'e kadar gelir vergisi beyannamelerinin verilmesi için bugün dahil son iki gün. Vatandaşlarımızın bu onurlu, şerefli görevlerini yerine getirmek suretiyle gelir vergisi beyannamelerini vermelerini ve ödemelerini de süresinde yapmalarını kendilerinden rica ediyorum. Sonuçta topladığımız vergilerle bütün bu yatırımları yapacağız. Nisan ayı da kurumlar vergisi için beyanname ayı olacak. Biz idare olarak sürekli bu hizmetleri geliştireceğiz. Sürekli bu yatırımlara devam edeceğiz, vergi dairelerini açacağız ama daha fazla yatırım yapacağız. Daha fazla üretim yapacağız, daha fazla bu ülkede ihracat olacak."

İnsan kaynaklarına çok önem verdiklerini, Gelir İdaresi Başkanlığının insan kaynaklarının gençleştirilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Ağbal, vergi dairelerinde hizmet verecek çalışanların genç jenerasyon olmasını istediklerini aktardı.

Sakarya'dan müjdeli bir haber vermek istediğini açıklayan Ağbal, "Başbakanlıktan da onayı çıktı. Gelir İdaresi Başkanlığına 2 bin gelir uzman yardımcısı alacağız. Sınav iznini Başbakanlıktan aldık. 10 Nisan'da bütün genç mezun arkadaşlarımızı davet ediyorum; Gelir İdaresi Başkanlığının açacağı sınava müracaat edin. Vergi dairelerimizde, Gelir idaresi Başkanlığımızda çok güzel hizmetler yapın" diye konuştu.

Ağbal, 2015-2016 KPSS'den yeterli puan alanların sınava müracaat edebileceğini, mayıs ayı içerisinde de sınavın yapılacağını aktararak, "Böylelikle Gelir İdaresi Başkanlığı hizmet ordusuna 2 bin genç arkadaşımızı katmış olacağız. Şimdiden kendilerine başarılar diliyorum. Vergi dairesinde görev yapmak, çok önemli bir iştir. Güler yüzlü hizmet anlayışını merkeze koyan bir noktada bu arkadaşlarımızı yetiştireceğiz. Devlete, millete hizmet edecekler. Sapanca Vergi Dairesinde çalışacak, görev yapacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum."

Sapanca Vergi Dairesi Müdürlüğünün açılışını gerçekleştiren Bakan Ağbal, daha sonra kurumu gezerek yetkililerden bilgi aldı. Ağbal, Sapanca Kaymakamlığı ve Sapanca Belediyesini de ziyaret etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English