Son Dakika Haberler

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (2) "Sıradan bir akıl ve bilgi sahibi, FETÖ'nün oradaki ayakta verdiği fotoğraftan, giyiminden, kuşamından, yüz ifadesinden ve arkasındaki ekranda yazan o açık mesajdan ne söylemek istediğini ve ne halt ettiğini çok açık bir şekilde anlar" "Asla sıradan bir fotoğraf değildir. Çok açık bir şekilde sürekli mevzi kaybeden, sürekli milletin gönlünde mahkum olan, sürekli mahkemeler karşısında hesap veren, darmadağınık olan örgüt üyelerine moral aşılam

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Sıradan bir akıl ve bilgi sahibi, FETÖ'nün oradaki ayakta verdiği fotoğraftan, giyiminden, kuşamından, yüz ifadesinden ve arkasındaki ekranda yazan o açık mesajdan ne söylemek istediğini ve ne halt ettiğini çok açık bir şekilde anlar." dedi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu, sorularını cevapladı.

FETÖ ile mücadelenin dördüncü ve son olan önemli kısmına değinen Kurtulmuş, bu mücadele sürecinin hukuki ve kurumsal alt yapısının hazırlanması olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, sadece iki kurumsal örneği paylaşmak istediğini belirterek, "Bunlardan ilkinin Maarif Vakfı olduğunu bildirdi.

FETÖ ile mücadelenin özellikle yurt dışı ayağında okullarının devredilmesi bakımından önemli bir kurum olarak bu sürede kurulduğunu ve vakfın çalışmalarına başladığına işaret eden Kurtulmuş, çok sayıda ülkede, FETÖ'nün okullarına el konularak, oradaki resmi otorite tarafından bu okulların Maarif Vakfına devredilmesiyle ilgili işlemlerin başlatıldığını dile getirdi.

Kurtulmuş, birçok ülkede de hazırlıkların sürdürüldüğüne değinerek, "İnşallah kısa süre içerisinde Maarif Vakfımız, önemli bir eğitim vakfı olarak dünyanın dört bir tarafında FETÖ'nün işgal ettiği bu alandaki sorumluluğu üstüne alacak ve onları o alanın dışına atacaktır." ifadesini kullandı.

Bir başka önemli kurumun ise Olağanüstü Hal Komisyonu olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, komisyonun "ara kademe" bir hukuk mekanizması olarak kurulduğunu söyledi.

Kurtulmuş, ihraçlar ya da olağanüstü hal kapsamında yapılan tasarruflardan dolayı "bunların yanlış olduğunu" iddia eden kişilerin başvurabilecekleri bir mekanizma olarak tasarlandığını anlattı.

Bugün itibarıyla başvuruları aldıklarına dikkati çeken Kurtulmuş, şu görüşlere yer verdi:

"Bugün mesai saati bitimine kadar 3 bin 28 başvuru Olağanüstü Hal Komisyonuna gerçekleştirilmiştir. Komisyonun 120 bini aşkın başvuruyla karşı karşıya kalması öngörülüyor. Ayrıca valiliklere ve Başbakanlığa yapılan başvuruların da olağanüstü hal'e devredilmesiyle çok sayıda dosya ortada olacak. Bu dosyalar içerisinde mükerrer olanlar ayıklanarak, olağanüstü hal komisyonumuzda, bu süreçte kurulan bir mücadelenin önemli mekanizmalarından birisi olarak, görevini sürdürecektir."

- "Arkasında duran herkesten hesap soracağız"

Kurtulmuş, komisyonun kurulmasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bakımından da önemli bir aşama olarak görüldüğünü belirterek, "Sadece bu komisyonun kurulmasıyla 16 bine yakın dosya, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde düşürülmüş oldu. Türkiye'nin bir iç hukuk mekanizması yolu bitirilmediği için bu adımlar atıldı." dedi.

15 Temmuz'da hayatını kaybeden 250 şehidin her birisine karşı can borcun bulunduğuna değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu FETÖ'cü eşkiyalardan, bu terör örgütünden, bunlarla bağlı ve iltisaklı, yanında, çevresinde, arkasında duran herkesten hesap soracağız. Bunların devletten arındırılması, finansal kaynaklarının kurutulması, darbeci ve örgüt üyelerinin mahkemelerde sonuna kadar hesap vermeleri ve bunlarla mücadelenin gerektirdiği bütün yasal ve kurumsal alt yapının eksiksiz kurulması sağlanacak."

- "Asla sıradan bir fotoğraf değildir"

Açıklamaları sonrasında bir gazetecinin "15 Temmuz'a yaklaşırken Pensilvanya'dan, Fetullah Gülen'in çeşitli kuruluşlara röportajlar verdiği medyaya yansıdı. Aynı zamanda yakın günlerde bir fotoğraf karesi paylaşıldı ki orada da televizyon ekranında bir şiir olduğu, 'bir mesaj olduğu' şeklinde yorumlandı. Bunun ardından Ankara, yeni bir iade süreciyle Amerika'ya karşı yeni adımlar atacak mı?" sorusuna Kurtulmuş, "Sıradan bir akıl ve bilgi sahibi, FETÖ'nün oradaki ayakta verdiği fotoğraftan, giyiminden, kuşamından, yüz ifadesinden ve arkasındaki ekranda yazan o açık mesajdan ne söylemek istediğini ve ne halt ettiğini çok açık bir şekilde anlar." yanıtını verdi.

Kurtulmuş, söz konusu röportajın, asla sıradan bir röportaj olmadığına işaret ederek, "Asla sıradan bir fotoğraf değildir. Çok açık bir şekilde sürekli mevzi kaybeden, sürekli milletin gönlünde mahkum olan, sürekli mahkemeler karşısında hesap veren, darmadağınık olan örgüt üyelerine moral aşılamaya çalışan ve üstü kapalı olarak da Türkiye Cumhuriyeti devletine tehdit içeren orada sözler var." dedi.

ABD'den dost ve müttefik bir ülke olarak isteklerinin ne kadar haklı ve meşru olduğunun bir kere daha ortaya çıktığını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu kadar çok insanı şehit edecek, bir ülkenin bütün işleyişini ortadan kaldırmak için harekete geçecek, demokrasiyi rafa kaldıracak, tanklarla, uçaklarla, helikopterlerle halkın üstüne yürüyen bir örgütün lideri, hiçbir şey olmamış gibi Pensilvanya'da duracak, orada dünyanın birçok büyük gazetesine ve televizyonuna röportaj verecek, bu röportajlar üzerinden örgüt bağlılığını motive edecek, içerideki adamlarına moral aşılayacak, Türkiye Cumhuriyeti devletine de birtakım tehditlerde bulunacak. Bu kadar açıktır.

Dolayısıyla biz Amerikalı yetkililere şunu söylüyoruz, 'aramızdaki ilişkinin doğası, NATO'da şu kadar yıllık müttefikliğimiz var, Ortadoğu'da stratejik ittifaklarımız var, Türkiye-Amerika ilişkilerinin bu kadar yoğun bir geçmişi olan ilişkiden bahsediyoruz, müttefiklik, dostluk bu adamı derhal derdest edip tutuklamayı gerektirir.' Ama siz diyorsanız ki 'bu bir hukuk sürecidir', o zaman buyrun adamın bulunduğu yerde, tutuklayıp bize iade etmiyorsanız, hiç olmazsa orada faaliyetlerini kısıtlayın, ev ve göz hapsine alın. Eli kanlı bir katil örgütün başı, oradan tehditlerini Türkiye'ye sürdürmeye devam edecek bu kabul edilemez. Bunların son derece açık bir şekilde Türkiye'ye karşı işlenmiş, FETÖ'nün işlediği yeni bir suç olduğunu da açıkça söylemek lazım, Amerikalıların da en azından o fotoğrafı bir kere daha görüp, vasat bir zekayla bunun ne manaya geldiğini de anlamaları lazım. Eğer geri vermek için 'prosedür, hukuk sistemi filan' diyorsanız, ortada açık bir şey var, bu adamın faaliyetlerini kısıtlayın, kendi networkü'nün liderliğini yapabilme kapasitesini elinden alın. Türkiye'ye karşı haince ve düşmanca tavırlarını sürdürme potansiyelini ortadan kaldırın."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English