Son Dakika Haberler

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (1) "Hem sandıktan önceki referandum sürecinde mitinglerin, gösterilerin, bütün 'evet', 'hayır' diyen herkesin, her çevrenin güvenliğinin garanti altına alınması aynı şekilde sandık günü, sandık güvenliğinin garanti altına alınması ve sandıktaki sonuçların şeffaf ve güvenlikli bir şekilde sayılmasını temin etmek için neler yapılacağı titizlikle gözden geçirildi" "FETÖ'ye karşı yürütülen mücadelenin, FETÖ mensuplarının devletten arındırılması, hem

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Hem sandıktan önceki referandum sürecinde mitinglerin, gösterilerin, bütün 'evet', 'hayır' diyen herkesin, her çevrenin güvenliğinin garanti altına alınması aynı şekilde sandık günü, sandık güvenliğinin garanti altına alınması ve sandıktaki sonuçların şeffaf ve güvenlikli bir şekilde sayılmasını temin etmek için neler yapılacağı titizlikle gözden geçirildi." dedi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

65. Hükümetin 33'üncü Bakanlar Kurulu toplantısını yaptıklarını belirten Kurtulmuş, öncelikli konunun iç ve dış güvenlik tehditleri olduğu toplantıda, güvenlik sunumları yapıldığını ifade etti.

Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanlığı ve MİT Müsteşarlığının güvenlik konularında sunumlar yaptığını, iç ve dış güvenlik tehditlerinin çok ayrıntılı bir şekilde üç ana başlık altında ele alındığını, bunların, örgütlere karşı yürütülen mücadele, tek tek her örgüt bazında yapılan mücadelenin etkinliği, bölgesel, iller ve özellikle de sınır bölgeleri bazında mücadelenin nasıl yürütüldüğüne dair sunumlar olduğunu kaydetti.

Konunun tüm ayrıntılarıyla Bakanlar Kurulu gündeminde tartışıldığını vurgulayan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"PKK ve DEAŞ'ın tek tek etki alanları ve etki haritaları gözden geçirildi, buradaki mücadelenin etkinliğiyle ilgili hususlar ifade edildi. FETÖ'ye karşı yürütülen mücadelenin, FETÖ mensuplarının devletten arındırılması, hem de FETÖ mensuplarının yurt içi ve yurt dışında yapmış oldukları birtakım algı operasyonlarına karşı atılacak adımlar konusunda çok titiz, dikkatli bir çalışma sürecine girileceği ifade edildi. Güvenlik meseleleriyle ilgili ikinci temel konu, halk oylaması sürecine ilişkin tedbirlerin gözden geçirilmesidir. Bu süreçte terör örgütlerinin olası bir şekilde gerçekleştirecekleri terör saldırıları vasıtasıyla bu süreci zehirlemeye yönelik birtakım planlar içinde olabileceği değerlendirilmiştir. Buna mukabil istihbarat çalışmaları titiz bir şekilde gözden geçirilmek üzere, halk oylaması sürecinin inşallah kazasız belasız atlatılması için ilgili bütün güvenlik birimlerimizin, ilgili bütün muhtemel irili ufaklı terör örgütlerine karşı çalışmalarını yoğunlaştırıldığı bir perspektifle bu süreçte neler yapılacağı değerlendirilmiştir."

Numan Kurtulmuş, bu süreçteki önemli hususlardan birinin de 16 Nisan'daki sandık güvenliği olduğuna dikkati çekerek, "Hem sandıktan önceki referandum sürecinde mitinglerin, gösterilerin, bütün 'evet', 'hayır' diyen herkesin, her çevrenin güvenliğinin garanti altına alınması, aynı şekilde sandık günü, sandık güvenliğinin garanti altına alınması ve sandıktaki sonuçların şeffaf ve güvenlikli bir şekilde sayılmasını temin etmek için neler yapılacağı titizlikle gözden geçirildi." ifadelerini kullandı.

İç ve dış güvenlik değerlendirmelerinin yapıldığı bölümde, Suriye'deki sahadaki gelişmelerin Fırat Kalkanı Operasyonu özelinde ve genel olarak gözden geçirildiğini anlatan Kurtulmuş, bundan sonraki muhtemel adımların ve Türkiye'nin karşılaşacağı muhtemel sorun alanlarının ele alındığını aktardı.

İkinci sunumun Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapıldığını vurgulayan Kurtulmuş, Çavuşoğlu'nun bölgesel gelişmeleri, özellikle de Suriye ve Irak ekseninde ortaya çıkan gelişmeleri hem şehir hem bölgeler bazında hem de genel olarak siyasi perspektif açısından değerlendirdiğini belirtti.

Kurtulmuş, özellikle ABD, Rusya, AB ülkeleri ve diğer komşu ülkelerin temsilcileriyle yapılan görüşmelerin masaya yatırıldığını, son görüşmelerde Türkiye dış politikasının olası etkileri üzerine durulduğunu aktardı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da dershanelerin dönüşüm süreci, öğrenci etüt merkezleri, sosyal etkinlik merkezleri, destekleme ve yetiştirme kursları gibi alanlarda Bakanlığın yapmakta olduğu son düzenlemelerle ilgili sunum gerçekleştirdiğini kaydetti.

Ayrıca Fatih Projesi, yükseköğrenim ve yurt dışı eğitim meselesiyle ilgili çalışmalar ile proje okullarının durumunun görüşüldüğünü ifade eden Kurtulmuş, yarısına yakını eğitim sistemi dışında olan Suriyeli çocukların hepsinin eğitim alanına alınmasıyla ilgili çalışmanın da gözden geçirildiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, toplantıda tekli eğitime geçiş konusunun da ele alındığını, okul öncesi zorunlu eğitimin bütün çocukları kapsayacak şekilde yeniden görüşülmesi ile ağırlıklı İngilizce eğitiminin verileceği 5. sınıfın müfredatıyla ilgili bilgi verildiğini de sözlerine ekledi.

(Sürecek)



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English