Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Soylu, Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı

İçişleri Bakanı Soylu: "Bilesiniz ki hiçbir dakikamız size hizmetin dışında geçmemektedir. Hiçbir dakikamız 'Acaba milletimiz için ne yaparız?' diye bir düşünüşün dışında geçmemektedir çünkü bu milletin hedefleri var, bizim hedeflerimiz var" "Hep elimiz koynumuzda kalıyordu ama dimdik durduk. 'Bu ülkede Atak helikopteri, Altay tankı, insansız hava aracı, Hürkuş uçağı yapılır mı yapılmaz mı' diye soranlara 'Evet Türkiye eski Türkiye değil, biz bunların hepsini yaparız' dedik" "Nasıl insanlarımızı

Anadolu Ajansı haberine göre;
MUĞLA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hep elimiz koynumuzda kalıyordu ama dimdik durduk. 'Bu ülkede Atak helikopteri, Altay tankı, insansız hava aracı, Hürkuş uçağı yapılır mı yapılmaz mı' diye soranlara, 'Evet Türkiye eski Türkiye değil, biz bunların hepsini yaparız' dedik." diye konuştu.

Bakan Soylu, Bodrum'daki programının ardından Milas ilçesine geçti. İlçede düzenlenen Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katılan Soylu'yu burada yöresel kıyafetler giyen kadınlar ve vatandaşlar davul zurna ile karşıladı. Soylu, fuar alanının girişinde, üzerinde "Muğla Süleyman Soylu" yazılı künefenin de şerbetini dökerek vatandaşlara ikram etti.

Kendisini karşılayan vatandaşlarla tokalaşan Soylu, yetkililerden fuar hakkında bilgi aldı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, dünyanın hem arazisi hem kaynaklarıyla tüm insanlığa yetebileceğini, Türkiye'nin 78,5 milyon hektar arazi üzerine kurulu bulunduğunu, bunun 24 milyon hektarının ise özellikle tarıma elverişli olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının son zamanlarda çok önemli adımlar attığını ve ciddi bir farkındalık oluşturduğunu kaydeden Soylu, "Türkiye olarak hem çiftçilerimize sağladığımız desteklerle hem de tarımsal arazilerimiz üzerinde koruyucu ve geliştirici tedbirlerle doğru üretim planlamalarıyla iklim avantajlarını kullanarak, gelecekte ülkemizi gıda noktasında sıkıntı yaşamayacak bir noktaya kavuşturmuş olacağız." dedi.

Gelecek yıllarda dünyada gıda göçleri yaşanabileceğini vurgulayan Soylu, cep telefonu ve lüks araçların insanların karnını doyurmadığını, tarım fuarlarının bu anlamda önem taşıdığını kaydetti.

Türkiye'de çiftçilerin, üreticilerin çok önemli bir yeri olduğunu anlatan Soylu, "Bizi yok sayanlara, bizi bir şekilde 'Bu memleketi size idare ettirmeyeceğiz' diyenlere karşı sakin duruyoruz. Şiddete başvurmuyoruz, silah göstermiyoruz. Bize ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir oyuna girmiyoruz. Hangi oyunu kurarlarsa kursunlar, hiçbirisine tenezzül etmiyoruz. Dimdik ayakta duruyoruz. Reyimizle oyumuzla sandığımızla beraber demokrasimize sahip çıkıyoruz diyorsunuz. Bu yıllardan beri böyledir. Çok acılar çektiniz, çok ıztıraplar çektiniz. Bu ülkede sabah kalktınız darbe oldu, sabah kalktınız dolar ve avro üzerinden, döviz üzerinden ekonomik krizler oldu." diye konuştu.

- "Bu milletin hedefleri var"

İnsanların bu gelişmeleri izlerken "Reyimizi kaale almayanlara gün gelecek sandıkta hesap soracağız, onlar görecek." dediğini aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"Seçtiklerinize iftira ettiler. Rahmetli Özal'a, Demirel'e, Erbakan'a iftira ettiler ve bugün kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a iftira ettiler. ama hiçbir şekilde geri adım atmadınız. Bu millet halis bir millet, kendisine neyin vadedildiğini, hangi mesajın verildiğini anlayan millettir. Hiçbir zaman amacınızdan vazgeçmediniz. Onlar Türkiye'yi yönetilemez hale getirdiler. Siz Marmaray'ı yapana dediniz ki 'Yoluna devam et', Avrasya'yı yapana dediniz ki 'Yoluna devam et'. Siz bölünmüş yollardan yana oldunuz. Siz 'Bizim gençlerimizin, bilimle ilimle buluşmasını istiyoruz 81 ile üniversite yapana yoluna devam et' dediniz. Bugün hepimizin isimleri gelip geçebilir. Allah bana, bu büyük millete, devlete, ülkeye, bu kutlu topraklara hizmet imkanı sağladı. Bilesiniz ki hiçbir dakikamız size hizmetin dışında geçmemektedir. Hiçbir dakikamız 'Acaba milletimiz için ne yaparız' diye bir düşünüşün dışında geçmemektedir çünkü bu milletin hedefleri var, bizim hedeflerimiz var."

Ülkenin iyi gidişatından mutlu olmayanların kötü emeller peşinde bulunduğunu ifade eden Soylu, "Bizi hep tehdit ettiler. Bize dediler ki 'Akıllanmayacak mısınız? Başbakanınızı astık akıllanmadınız, darbe yaptık, bir annenin iki oğlunu sağcı ve solcu diye birbirine düşürdük, mezhep üzerinden sizi birbirinize düşürdük akıllanmadınız, siz bu ülkeyi yönetemezsiniz' dediler. Biz de onlara haykırıyoruz, akıllanmayacağız." dedi.

Terörle mücadelenin en yoğun olduğu dönemde satın alınan insansız hava araçlarının, uçakların gönderilmediğini hatırlatan Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"6 ay, 1 yıl, 1,5 yıl o uçakları bize göndermediler. Hep elimiz koynumuzda kalıyordu ama dimdik durduk. 'Bu ülkede Atak helikopteri, Altay tankı, insansız hava aracı, Hürkuş uçağı yapılır mı yapılmaz mı' diye soranlara, 'Evet Türkiye eski Türkiye değil, biz bunların hepsini yaparız' dedik. Nasıl insanlarımızı 5 yıldızlı hastanelerde, hayatında onu Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu bir vatandaşı olarak karşılıyorsak, nasıl bu ülkede barajları, sulama kanallarını yapmışsak, herkes bilsin ve duysun ki hedeflerimiz büyüktür bizim. 2023, 2053, 2071. Biz kendi uçağımızı, arabamızı yapan bir ülke olacağız, bunu biliyoruz."

- "Dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacağız"

Türkiye'nin hedefleriyle dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacağını vurgulayan Soylu, şimdiye kadar ülkenin önünü tıkamaya çalışanlara milletin prim vermediğini dile getirdi.

Türk milletinin her şartta işini sandıkta gördüğünü kaydeden Soylu, "14 yılda iyi bir sıçrama yakaladık. Bir 14 yılda aynı sıçramayı yakalamalıyız ama bu sistemde önümüze hep engel çıkarıyorlar. Gece yatıyoruz. Acaba bu sabah hangi tezgahla karşımıza çıkacaklar? Birgün yargıyı iktidar yapacaklar, o karar veriyor. Türkiye'nin gidişatını istediği gibi değiştiriyor. Birgün medya patronunu, ekonomik zorluğa düştüğünüzde IMF'yi, birgün darbeyi, onların kurallarını iktidar yapıyorlar. Birgün ekonominin dümen suyunu değiştirmek isteyenleri iktidar yapıyorlar." diye konuştu.

Bakan Soylu, Türk halkının önünde önemli bir süreç bulunduğuna dikkati çekerek, bu sürecin milletin yarınlarına güvenle bakmalarını sağlayacak bir süreç olduğunu söyledi. Bu sürecin hayırlı bir süreç olduğunu vurgulayan Soylu, "Bu süreçte milletin vereceği karar bizim başımızın üzerinedir. Hiç endişe ve merak etmeyin." dedi.

Milleti tanımayanlara, parçalamak, bölmek isteyenlere milletin cevabının net olduğunu dile getiren Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatının da net olduğunun altını çizdi. Soylu, "Herkesin bilmesini isterim ki bu ülkede kim teröre can suyu verirse bunun hesabını verecektir. Onun için istiyorlar, bu ülkede istikrarsızlık olsun, yeniden ayağa kalkalım, bu milletin birliğine geleceğine göz dikelim." ifadesini kullandı.

Son dönemde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini sıkça ziyaret ettiğini ve vatandaşlarla buluştuğunu anlatan Soylu, bölgede yaşayan vatandaşların rahatladığını ve yörelerine fabrikalar kurulmasını, işlerine güçlerine bakmak istediklerini kaydetti.

Bakan Soylu, insanların sağda solda iş arayacakları değil, kendi memleketinde rahat bir şekilde iş bulabilecekleri bir tabloyu oluşturacaklarını söyledi. Dünyanın bugün lider yoksunluğu çektiğine de değinen Soylu, şöyle konuştu:

"Etrafımızdaki coğrafyada bir taraftan Orta Doğu'da ateş çemberi var. Avrupa hangi adımı atacağını bilemiyor. İngiltere, Avrupa Birliği'nden çıkıyor. Ortak değerlerinden ayrılıyorlar. Tam fırsatıdır bugün. 3 bin dolardan 11 bin dolara geldik. Bunu 25 bin dolara getirmenin tam fırsatıdır. Bunu biz Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında kimseyle gerçekleştiremeyiz. Hangi siyasi partiden olursa olsun herkese sesleniyorum. Biz önce ülkemiz, milletimiz, vatanımız, devletimiz, önce bu ülkenin insanlarının geleceği diyoruz. Bunu hep birlikte yarına taşıyabilecek bir anlayışı ortaya koyalım ki Kızılırmak daha güzel aksın, Yeşilırmak coşsun, bu ülkenin ovaları, Çukurovası, benim güzel Milasım şenlensin."

Soylu, yaptıkları çalışmalarla Türkiye'yi yürüyen değil, koşan bir ülke haline getireceklerini belirtti.

Bakan Soylu, konuşmasının ardından fuar alanında düzenlenen 4. Buzağı Güzellik Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerini verdi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English