Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Pakdemirli TEKNOFEST'te AA standını ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin global iletişim ortağı olan Anadolu Ajansı'nın standına ziyarette bulundu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "Gezerken yerli helikopterimizin prototipini gördüm. Yukarıda atak helikopterlerimiz uçuyor. Yerde insansız hava araçlarımız var. Bu Türkiye ve Türk milleti için son derece gurur verici"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festival alanında gezerken yerli helikopterin prototipini gördüğünü anlatarak, "Yukarıda atak helikopterlerimiz uçuyor. Yerde insansız hava araçlarımız var. Bu Türkiye ve Türk milleti için son derece gurur verici." dedi.

Bakan Pakdemirli, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festival alanındaki AA standını ziyaret etti.

Burada AA muhabirine açıklama yapan Pakdemirli, TEKNOFEST'in düzenlendiği alanın, kısa bir süre sonra açılacak Türkiye'nin ve dünyanın en büyük havalimanı olduğunu belirterek, festival ziyaretiyle havalimanının son halini görme fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı olmasının yanı sıra amatör pilot olduğunu ifade eden Pakdemirli, "Havacılığa da aşık bir insanım. O yüzden havayla havacılıkla ilgili ne varsa ben bu işin içinde olmak istiyorum. En azından bakanlık olarak bir desteğimiz olsun olmasın şahsi olarak oralarda yer almayı tercih ediyorum. Bu çok büyük bir vizyon. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu vizyonun aynasıdır." diye konuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak festivalde yer aldıklarını aktaran Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Bu kadar büyük bir vizyonla bu kadar büyük bir altyapıyı ancak çok iyi altyapılarla ve görünmez kahramanlarla desteklemeniz lazım. Meteorolojinin de tabi görünmez kahramanları var. Onların da burada ayrı bir binası var. Türkiye'de ilk ve özel bir şekilde ayrı binaları var. Orada son teknoloji alet, ekipmanla bu havalimanındaki operasyonların güvenli şekilde sürdürülmesini sağlayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bunun dışında ne gerekiyorsa buranın ve otoyolların yapım aşamasında gerek müteahhitlerimize gerek devletin diğer kurumlarına zaten her türlü desteği de verdik. Bugün burada olmaktan dolayı son derece mutluyum."

Gelecek 10 yılda tamamen bilgiye dayalı işlerden katma değer elde edileceğine dikkati çeken Pakdemirli, "O yüzden bilgi, teknoloji, havacılık, uzay, bu alanlarda gerçekten Türkiye'nin yoğunlaşması gerekiyor. Atılan adımlar son derece memnuniyet verici ama durmak yok yola devam. Çok hızlı bir şekilde burada Batı ile aramızda açığımız varsa onları kapatmamız lazım. Bizim de buralarda oyuncu olmamız lazım. Gezerken yerli helikopterimizin prototipini gördüm. Yukarıda atak helikopterlerimiz uçuyor. Yerde insansız hava araçlarımız var. Bu Türkiye ve Türk milleti için son derece gurur verici." değerlendirmesini yaptı.

Pakdemirli, gençlerin bu tür festivallere gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ve heyecan duyduklarını dile getirerek, onların geleceği için ellerinden gelen desteği göstereceklerini ifade etti.

Stanttaki görevliler, AA foto muhabirlerinin drone ile çektiği fotoğrafların yer aldığı "Gökyüzünden Türkiye" isimli kitabı, Bakan Pakdemirli'ye hediye etti.

Daha sonra Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün standını da ziyaret eden Pakdemirli, Meteoroloji'nin Sesi radyosunun canlı yayın konuğu oldu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English