Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Çavuşoğlu Konya'da konuştu: "Türk milleti asla kimse karşısında boyun eğmez"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizimle dost olmak isteyenlerle biz dost oluruz ama bize yanlış ve düşmanlık yapanlar şunu bilsin ki Türk milleti asla kimse karşısında boyun eğmez." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında beraberindeki büyükelçilerle Konya'da Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen öğle yemeğine katıldı ve burada konuşma yaptı. Programa, Çavuşoğlu'nun yanı sıra Konya Valisi Yakup Canbolat ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun katıldı.


 
Konya'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çavuşoğlu, kendilerine gösterilen ev sahipliği için teşekkür etti. 
 
Çavuşoğlu, konuşmasında Türkiye'nin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, yerli ve milli olan girişimci Türk dış politikasının, Türk halkının girişimci ve çalışkan yönünü yansıttığını ifade etti.


 
Bu girişimci dış politikanın amaçlarından birinin dünyanın her yerine temas etmek olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bugüne kadar ulaşılamayan halklara ve kıtalara ulaşmak için gayret sarf ettiklerini dile getirdi. 
 
Çavuşoğlu, Türkiye'nin yurt dışında halihazırda 240 misyonunun olduğunu ve bu anlamda dünyada 5. sırada yer aldığını belirterek, "Irak'ta daha önce kapattığımız Musul ve Basra başkonsolosluklarımızı tekrar açacağız ama Afrika'da 12'den (büyükelçilik sayısı) 41'e yükseldik, 50'ye çıkmamız lazım." dedi.
 
- "Özbekistan, Kırgızistan'daki Türk Konseyi Zirvesine katılacak"
 
Uluslararası örgütlerin çatışmaları durma, savaşları önleme ve terör örgütleriyle mücadelede başarısız olduğunu belirten Çavuşoğlu, bu örgütlerin kendilerini yenilemeleri gerektiği çağrısında bulundu. 
 
Çavuşoğlu, Türkiye'nin üyesi olduğu uluslararası örgütlerdeki ülke ve bölgelerle her türlü ilişkisini geliştirmeye çalıştığını vurgulayarak, "Uluslararası örgütlerin herhangi bir inisiyatif almasını beklemeden Türkiye olarak özellikle nüfuzumuzun olduğu ülke ve bölgelerde çatışmaları engellemek ve istikrarı tesis etmek için güven artırıcı adımlar aracılığıyla ittifaklar kuruyoruz." diye konuştu. 
 
Türkiye'nin Türk dünyasıyla gönül bağına da vurgu yapan Çavuşoğlu, "Eylülün ilk günlerinde Kırgızistan'da Türk Konseyinin zirvesi olacak ve ilk defa kardeş Özbekistan da bu zirveye katılacak. Macaristan Başbakanı (Victor) Orban da gözlemci olarak katılacak." ifadesini kullandı.  



- "Sahadaki kazanımlarımızı artık masada kaybetmiyoruz"
 
Çavuşoğlu, konuşmasında, Türkiye'nin Afrin ve Zeytin Dalı harekatlarına da dikkati çekerek, terör örgütlerine karşı gerektiğinde içeride ve dışarıda sert gücün gösterilmesinin önemine işaret etti. 
 
Dünyanın bu iki operasyonla Türkiye'nin sahada olduğu kadar masada da güçlü olduğunu gördüğünü belirten Çavuşoğlu, "Türkiye artık sadece sahada kazanmıyor, diplomaside de kazanıyor. Buradaki arkadaşlarımızın çalışmaları, Cumhurbaşkanımızın talimatları ve liderliği sayesinde sahadaki kazanımlarımızı artık masada kaybetmiyoruz." yorumunu yaptı.  

 
Çavuşoğlu, Türkiye'nin tüm kıtalarla her alandaki iş birliğini güçlendirmek istediğinin altını çizerek, "Bizimle dost olmak isteyenlerle biz dost oluruz ama bize yanlış ve düşmanlık yapanlar şunu bilsin ki Türk milleti asla kimse karşısında boyun eğmez." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Türkiye'nin Avrupa değerleriyle bir sorunu olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin önüne siyasi engeller çıkarmayın. Kendi iç politikanızı Türkiye ile olan ilişkilerinize yansıtmayın." şeklinde konuştu. 
 
Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ile ekonomik anlamda içeride ve dışarıda atılacak adımların olduğunu Birliğin de bildiğinin altını çizerek, "Kimse Türkiye'nin Avrupa dışından Avrupa'ya girmeye çalışan bir ülke olduğunu iddia edemez." dedi. 
 
Türkiye'nin AB ailesinin bir parçası olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, ziyaret kapsamında bulundukları Konya'da 2002-2018 yılları arasında bin 414 AB projesinin yapıldığı bilgisini paylaştı. 


 
- "Hazreti Mevlana da bizim büyükelçimiz"
 
Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da 10. Büyükelçiler Konferansının Konya'da yapılması dolayısıyla duyduğu mutluluğu dile getirdi. 
 
Konya'nın Hazreti Mevlana ile özdeşleşmiş bir şehir olduğunu belirten Sorgun, "Sizler büyükelçi olarak ülkenizi bir ülkede temsil ediyorsunuz ama Hazreti Mevlana da bizim büyükelçimiz. Mevlana, Yunus Emre, bizi temsil eden büyükelçilerimiz. Onun için toplantının Konya'da yapılmasını çok anlamlı buluyorum." ifadesini kullandı.

 
Sorgun, dünyanın "verme" üzerine kurulu medeniyet ile "alma" üzerine kurulu medeniyetin çatışmasına sahne olduğunu ifade ederek, "Bizim medeniyetimiz almayı değil, vermeyi önceleyen bir medeniyettir." dedi.
 
Türkiye'nin etkili ve önemli bir güç olduğunun ve İslam coğrafyasındaki mazlumların yardımına koştuğunun altını çizen Sorgun, "Nerede bir sel olsa, nerede bir deprem olsa, yardımda Türkiye'miz ve Konya'mız hep en başı çekmiştir. Bununla da iftihar ediyoruz." diye konuştu.
 
Sorgun, yerli ve milli olmanın, yerel ve yerel kalmak anlamına gelmediğini ve Hazreti Mevlana'nın da bunun en güzel örneği olduğunun altını çizdi. 
 
Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Sorgun, Kurban Bayramının tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.

KONYA YÜZYILLARDIR İSLAM DÜNYASININ EN MÜBAREK BELDELERİNDEN BİRİ

Konya Valisi Yakup Canbolat, Dışişleri Bakanlığı’nın 10. Büyükelçiler Konferansı’nda Konya’ya da yer verilmesi dolayısıyla mutlu olduklarını belirterek, “Devletimizi, Cumhurbaşkanımızı temsil eden ve ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın dört bir yanında gururla dalgalandıran değerli büyükelçilerimizi Konya’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Konya, 10 bin yıllık tarihi derinliği ile çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihi ve kültürel birikimini Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yaparak taçlandırmıştır” ifadelerini kullandı.




TÜM DÜNYAYA HZ. MEVLANA’NIN ‘GEL’ ÇAĞRISINI YENİLİYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bu topraklarda yaşayan birbirinden kıymetli yönetici, ilim ve bilim adamı ile sanatçının şehre önemli katkılar sağladığını söyledi. Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak geçmişten aldığımız emaneti gelecek nesillere aktarmak için gayret gösteriyoruz. Bu konuda sorumluluğumuzun farkındayız. Konyamızı ilim, kültür, inanç, edebiyat, sanat, sanayi ve gençlik şehri olarak anlatmaya çalışıyor ve bütün dünyaya asırlar önce yapılan ‘Gel’ çağrısını yeniliyoruz” ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI PLATFORMDA ETKİN OLMAYA GAYRET EDİYORUZ

Başkan Altay, konuşmasında Konya’nın son yıllarda özellikle uluslararası platformda ön plana çıktığını belirterek, yerel yönetimlerin kardeş şehir ilişkileri ve uluslararası birliklere üyeliklerin yerel diplomasiye büyük katkı sunduğunun altını çizdi.



Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü gibi birçok kurum ve kuruluşun destekleriyle dünyanın birçok ülkesinde Konya Tanıtım Günleri ve sema programları tertip ettiklerini kaydeden Altay, “Konya bir kongre şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şehrimizde yer alan 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi, Mevlana Kültür Merkezi ve şu anda içinde bulunduğumuz Selçuklu Kongre Merkezi; otellerimiz, tarihi ve turistik destinasyonlarımızla büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak kapasiteye ulaşmış bulunuyoruz” diye konuştu.

KONYA HER ZAMAN CUMHURBAŞKANIMIZIN VE MİLLETİMİZİN YANINDA YER ALDI

Konya’nın sanayisi ve üreticisiyle önemli başarılar elde ettiğini söyleyen Başkan Altay, sözü son günlerde Amerika Birleşik Devletleri tarafından başlatılan ekonomik savaşa getirdi ve Konya’nın bu konudaki duruşuna vurgu yaptı. Altay, “Konyamız ve Konyalı hemşehrilerimiz ne zaman kendisine ihtiyaç duyulsa devleti ve milletinin yanında yer almıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi bugünün ekonomik savaşında da milletimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer almıştır. Bu şehir bir gelene bir kez daha kapısını açmış, havasını her teneffüs edeni bir sonraki ziyaret için huzur iklimine davet etmiştir. Umuyorum ki ilk kez şehrimize gelen misafirlerimiz için bugün bir başlangıç olur” dedi.



BAKAN ÇAVUŞOĞLU İRFAN MEDENİYETİ ARAŞTIRMA VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, programın ardından Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’ne geçerek buradaki Konyanüma ve semahane bölümlerinde incelemelerde bulunarak sema izledi.
 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English