Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bahçeli'nin davetine İP'li Arkaz'dan yanıt geldi!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz'ı partilerine davet etti. Arkaz, Bahçeli'nin bu davetine "Sayın Bahçeli, liderim, emri olur" sözleriyle yanıt verdi.

Bahçeli’nin davetine İP’li Arkaz’dan yanıt geldi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de milletvekili yemini ettikten sonra elini öptüğü için İP içinde eleştirilen, son olarak İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu'ndan (GİK) çıkartılan İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz'ı MHP'ye davet etti. Arkaz, "Sayın Bahçeli'nin emri olur, bizim için de şeref olur. İP'e ilişkin yorum yapmak istemiyorum. Sayın Bahçeli, abim, dostum ve liderimdir" dedi.

"Saldırıya maruz kaldı, dışlandı"

Bahçeli, bazı gazetecilerin İP'in kongresinde daha önce Meclis'te elini öpen Arkaz'ın GİK dışında bırakılmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Bahçeli, "İP İstanbul Milletvekili Sayın Hayati Arkaz el öpme hadisesinden sonra sistemli bir şekilkde saldırılara maruz kalmış ve dışlanmıştır. En son olarak da İP'in 2. Olağanüstü kurultayında GİK listesinin dışında bırakılmıştır. Değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz ve benzeri durumdaki arkadaşlarımızı yakından takip ediyoruz. MHP olarak öncelikle değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz'ı partimize davet ediyoruz" dedi.

"GİK ve 'el öpmeyle' ilgisi yok"

Bahçeli, Arkaz'ı dün sabah telefonla arayarak MHP'ye davet etti. İP'ten istifasına ilişkin süreçe dair yorum yapmayan Arkaz, Milliyet'e yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti:

"Sayın Bahçeli sabah telefonla arayarak davetini dile getirdi. Emri olur, bizim için de şeref olur. GİK'de yer almamam üzerine verdiğim bir karar değil. GİK ile ilgisi yok. Ben, MHP'nin tüm kademelerinde görev yapmış biriyim. Gerek ülkü ocakları gerek teşkilat... Doğduğum yer ve var olacağım yer. İP'e ilişkin yorum yapmak istemiyorum. Milletvekilliği yeminin ettikten sonra el öpme meselesi çok tartışıldı. Ama kararımın el öpmeyle ilgili alakası yok. Sayın Bahçeli, abim, dostum ve liderimdir. İlerleyen günlerde ayrıntılı açıklama yapacağım."

Arkaz, Meclis'te Bahçeli'nin elini öpmüş ve bu hareketi İP içinde tartışmalara neden olmuştu. Arkaz, bu eleştirilere, "İnsanların, abi-kardeş ilişkileri olur. Bahçeli ile bir dostluğumuz var. O an spontane gelişmiş bir olay. Aile terbiyesi gereğince böyle davrandım" yanıtını vermişti.



İP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Meclis'te MHP lideri Bahçeli'nin elini öpmüş ve bu hareketi İP cephesinde tartışmalara sebep olmuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English