Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bağımlılıkla Mücadele İletişim Çalıştayı

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen çalıştayda "Tütün bağımlılığı ile mücadele", "Uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele" ve "Teknoloji bağımlılığı ile mücadele" başlıklarında sorunlar ve çözüm önerileri ele alınarak rapor hazırlanacak Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Kazancı: "Doğru iletişim tekniklerinin uygulanmasıyla özellikle çocuk ve gençlerimizin bağımlılıktan korunması, herhangi bir bağımlılık yapan maddeyi denemiş olan çocuğumuzun ya da gencimizin o maddeyi k

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığınca "Bağımlılıkla Mücadele İletişim Çalıştayı" düzenlendi.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından, bağımlılıkla mücadele kapsamında Türkiye'nin gelecek 5 yıllık politikasını belirlemek ve belirlenen politikaların uygulanmasını sağlamak amacıyla 2018-2023 eylem planlarının hazırlıkları çerçevesinde bir otelde düzenlenen çalıştaya, bilim insanları, akademisyenler, Bakanlık yetkilileri, kurum temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Çalıştayda, "Tütün bağımlılığı ile mücadele", "Uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele" ve "Teknoloji bağımlılığı ile mücadele" başlıklarında üç ayrı grup oluşturuldu. İki gün sürecek çalıştayda, sorun ve çözüm önerileri ele alınarak, raporlar hazırlanacak.

Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Elif Güler Kazancı, çalıştayın açılışında yaptığı konuşma, 2011 yılından itibaren tüm dünya için bir tehdit unsuru olan sentetik kannabinoidlerin Türkiye'de de özellikle gençler arasında yaygınlaşmaya başlamasıyla bu alanda mücadele anlayışının değiştirilmesi için harekete geçildiğini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında sadece güvenlik tedbirleri ya da mevzuat düzenlemeleriyle başarı sağlamanın mümkün olamayacağı gerçeğinden hareketle, 2014 yılında Bakanlığın koordinasyonunda multisektörel yaklaşımı esas alan bir mücadeleye başlandığını dile getiren Kazancı, şöyle devam etti:

"Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında en üst düzeyde güçlü iş birliğini esas alan multisekteröl yaklaşımı daha da genişleterek 'bağımlılıkla mücadele çalışmaları' olarak yeniden yapılandırdık. Böylece hem birey hem toplumun tamamı için maddi ve manevi kayıplara sebep olan bağımlılık yapıcı maddenin kullanımı ile kötü alışkanlıkların kararlı politikalar ve multidisipliner yaklaşımlarla önlenmesi için çalışmalarımızı artırdık."

- Doğru iletişim tekniklerinin önemi

İletişim çalışmalarının, bağımlılıkla mücadele çalışmalarının temelini oluşturduğunu vurgulayan Kazancı, "Doğru iletişim tekniklerinin uygulanmasıyla özellikle çocuk ve gençlerimizin bağımlılıktan korunması, herhangi bir bağımlılık yapan maddeyi denemiş olan çocuğumuzun ya da gencimizin o maddeyi kullanmaya devam etmesinin önlenebileceğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir şekilde bağımlılığın pençesine düşmüş bireylerin de tedavi, rehabilitasyon ve sosyal uyum süreçlerinde uygulanan doğru iletişim yaklaşımlarının tedavi sürecinin içinde tutulmasıyla, bu bireylerin bağımlıktan kurtulmasının sağlanabileceğini bildiklerini kaydeden Kazancı, bu toplantıdan çıkacak kararların bağımlılıkla mücadele çalışmalarının daha da güçlenmesine katkı sunacağını aktardı.

Elif Güler Kazancı, "Yapılan çalışmaların sağlıklı bireylerin yetişmesine katkı sağlamasını, bağımlılık tehdidi altındaki bireylerin ve onların aileleri başta olmak üzere tüm topluma dokunmasını diliyorum." dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English