Son Dakika Haberler

Badminton Federasyonu'ndan istifa etti

Eklenme Tarihi: 18.09.2017 - 12:00 , Son Güncellenme: 18.09.2017- 12:17

Türkiye Badminton Federasyonu yönetim kurulu üyesi Selman Selim Akyüz, görevinden istifa etti. Akyüz, istifa açıklamasında federasyon başkanını eleştirdi.

Badminton Federasyonu’ndan istifa etti
Türkiye Badminton Federasyonu yönetim kurulu üyesi  Selman Selim Akyüz görevinden istifa etti. Akyüz, federasyon başkanını eleştirdiği istifa açıklamasında şunları kaydetti. 

"Türkiye Badminton Federasyonu’nun 31.10.2016 tarihinde yapılan genel kurulunda yönetim kurulu üyesi olarak seçildim. Yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında yapılan görev dağılımında basınla ilişkilerden sorumlu asbaşkanlık görevi tarafıma tevdi edildi. 

Genel kuruldan bu yana geçen yaklaşık bir yıllık süre içerisinde Başkan Murat Özmekik’in yönetim uygulamalarındaki yanlışlıklara şahit oldum. Özmekik, yönetim kurullarının en önemli çalışma prensiplerinden paylaşımcılık esasına uymamış, yönetim kurulu toplantıları yapmamıştır. 

Federasyon için birçok önemli kararı yönetim kurulu üyelerinin önemli bir bölümünün bilgisi ve onayı olmadan hayata geçirmektedir. Yönetim kurulu karar defterlerinde de bu durum açıkça görülecektir. Milyonlarca liralık harcamalar sadece çoğunluğun imzaları alınarak yapılmakta, diğer yöneticilere bilgi dahi verilmemektedir. 

Başkan Özmekik’in bahsettiğim usulsüz yönetim uygulamaları nedeniyle Badminton Federasyonu as başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden 8.9.2017 tarihli dilekçem ile istifa etmiş bulunmaktayım."

 


 

Kaynak: