Son Dakika Haberler

TSK'nın desteklediği ÖSO, Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini ele geçirmesinin ardından ilçede kontrollü bir şekilde dolaşıp fotoğraf çektiriyor ÖSO saha komutalarından Hatib: "Bu temizlik 3-4 gün içinde bitecektir. Örgütün evlere, sokak ve caddelere yerleştirdiği mayın ve patlayıcıları bomba imha uzmanlarımız dedektörlerle bularak etkisiz hale getiriyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
BAB (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini ele geçirmesinin ardından, terör örgütü DEAŞ'ın ilçeye yerleştirdiği mayın ve bomba düzeneklerini temizlemeye devam ediyor.

Koalisyon güçleriyle koordineli başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Bab bölgesinin kontrol altına alınmasıyla ÖSO birlikleri ilçede kontrollü bir şekilde dolaşıyor.

Bazı ÖSO mensupları, cep telefonuyla ilçede fotoğraf çektiriyor. Bu arada ilçede hayvanlara zarar gelmemesi için çalışma yapan ÖSO birlikleri, kedi ve kuşlara yem vermeyi de ihmal etmiyor.

Terör örgütü DEAŞ'ın zulmünden kaçan Suriyeliler, ilçeye tekrar gelmek için mayınların temizlenmesini beklerken, bazı aileler ilçedeki evlerine girmeye çalışırken evlere yerleştirilen mayınlar bir bir patlıyor, patlama sonucu ölen ve yaralananlar oluyor. ÖSO, evleri kontrol edilmeyen sivilleri evlerine girmemeleri konusunda uyardı.

Özgür Suriye Ordusu'nun saha komutalarından Hasan el-Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarıldığını kaydetti.

DEAŞ'ın döşediği mayınları temizleme faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Hatib, "Bu temizlik 3-4 gün içinde bitecektir. Örgütün evlere, sokaklara ve caddelere yerleştirdiği mayın ve patlayıcıları bomba imha uzmanlarımız dedektörlerle bularak etkisiz hale getiriyor.'' dedi.

ÖSO'nun bomba imha uzmanlarının, Bab ilçesinde bomba ve patlayıcıları kontrolü bir şekilde imha ettiğini söyleyen Hatib, şöyle konuştu:

''DEAŞ'ın yerleştirdiği çok sayıda patlayıcıyı imkanlar dahilinde imha ettik. Kalanları temizlemek için ise biraz zamana ihtiyacımız var. Uzmanlarımız her gün ilçede DEAŞ'ın döşediği mayınları temizliyor. DEAŞ, kentin büyük bir bölümünü mayınlamış.''

Bab'da DEAŞ'in kazdığı tünellerin büyük bir bölümünde patlayıcıların olduğuna işaret eden Hatib, kentin tamamını muhaliflerin ele geçirdiğini fakat patlayıcılardan dolayı güvenli olmadığını, halkın güven içinde evlerine dönmesi için ilçede mayın ve patlayıcıları temizleme çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında toplam 230 meskun mahal ve bin 925 kilometrekare alanda kontrol sağlandı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English