Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Azerbaycan'dan flaş karar!

Ermenistan'ın ateşkesi ihlali sonrasında çıkan çatışmaların ardından Azerbaycan cephe hattında tek taraflı ateşkes ilan etti

Azerbaycan’dan flaş karar!
 Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'la cephe hattında başlattıkları karşı saldırıları uluslararası kurumların ısrarlı çağrıları üzerine tek taraflı olarak durdurduğunu duyurdu.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İşgal altındaki topraklarımızda başlattığımız karşı atakların tek taraflı durdurulması ve işgalden kurtarılan bölgelerde savunma hattının güçlendirilmesi kararı alınmıştır. Ermeni silahlı güçlerin yerleşim birimlerimizi ve mevzilerimizi yeniden ateşe tutması halinde ordumuzun sahip olduğu tüm silahların kullanılmasına kısıtlama getirilmeden düşmanı darmadağın ederek işgal altındaki toprakların kurtarılması ve toprak bütünlüğümüzün temin edilmesi amacıyla saldırı operasyonları devam ettirilecektir."

CUMHURBAŞKANI YADIMCISINDAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, AGİT Minsk Grubu eşbaşkan ülkelerinin liderlerinin ateşkesin yeninden sağlanması çağrılarına yanıt olarak Azerbaycan'ın saldırıları durdurduğunu, ancak Ermenistan'ın çağrılara uymayarak ateşe devam ettiğini açıkladı.

Hasanov, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında son günlerde yaşanan çatışmaları AA'ya değerlendirdi.

"Olayların temelinde Ermeni silahlı güçlerin provokasyonu duruyor" diyen Hasanov, Ermeni silahlı güçlerinin, AGİT Minsk Grubu'nun eşbaşkan ülkelerinin sorunun çözümü için atmak istediği olumlu adımları, benzer provokatif eylemlerle engellemek istediğini belirtti.

2014'te Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande'nin, 2015'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çözüm için girişimlerini artırdığını ve bu dönemlerde Ermeni güçlerin cephe hattında benzer provokasyonlar yaptığını hatırlatan Hasanov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ABD ziyareti ve orada Joe Biden ve John Kerry ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonrasında yeniden provokatif eylemlerin başladığını aktardı.

Hasanov, son iki günde yaşanan çatışmaları şöyle anlattı:

"Ermeni güçler geceden itibaren Azerbaycan köylerini, yerleşim birimlerini büyük çaplı silahlarla top ve havan toplarıyla ateşe tuttu, mevzilerimize saldırdı. Azerbaycan ordusu da sivilleri ve mevzileri korumak için Ermeni güçlere gereken cevabı verdi ve onları geri püskürttü. AGİT Minsk Grubu eşbaşkan ülkelerinin liderlerinin ateşkesin yeninden sağlanması çağrılarına yanıt olarak Azerbaycan saldırıları durdurdu. Fakat Ermenistan çağrılara uymuyor ve aynı silahlarla Azerbaycan mevzilerine ateş açmaya devam ediyor. Azerbaycan ordusu da mecburen buna karşılık veriyor."

AGİT Minsk Grubu eşbaşkan ülkelerinin liderlerinin son yıllarda çözüm sürecini hızlandırmak için irade gösterdiğini söyleyen Hasanov, Azerbaycan'ın bu iradenin gerçekleştirilmesi için üzerine düşeni yaptığını ve müzakereleri sürdürdüğünü belirtti. Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ sorununun barış yoluyla ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesinden yana olduğunu vurgulayan Hasanov, “Eşbaşkan ülkeler ciddi çaba harcasa konu çözülebilir. Ermenistan ise AGİT Minsk Grubu'nun çağrılarını hiçe sayarak uzlaşmaz tutumunu sürdürüyor." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • YC
    yanındayız can azerbaycan
    8 yıl önce

    işte liderlik bu

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English