Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Azerbaycan'da Uluslararası Medya Kurultayı

Kurultayda, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerde medyanın oynadığı rol ele alındı Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral: "Azerbaycan’la Türkiye arasındaki gerçeklerin her iki ülkede anlatılması bakımından medya mensuplarına büyük sorumluluk düşmektedir. İki ülke arasında çok özel ilişkiler bulunmaktadır. Medya mensuplarının bu ilişkileri çok iyi öğrenmesi ve halklarımıza tanıtması lazım" Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi yetkilisi Behruz Hasanov: "Ortak düşmanlarımız ve ortak çıkar

Anadolu Ajansı haberine göre;
BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Uluslararası Medya Kurultayı'nda, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerde medyanın oynadığı rol konuşuldu.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinin desteğiyle Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD), Yeniçağ Medya Grup ve Azerbaycan-Türkiye Evi (ATEV) tarafından organize edilen kurultayın açılışına Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amaşov, AYD Genel Başkanı Sinan Burhan, Azerbaycanlı yetkililer, milletvekilleri ve iki ülkeden çok sayıda gazeteci katıldı.

İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Büyükelçi Özoral, iki devlet arasında dünyada benzeri olmayan büyük bir etkileşim ve yakınlık bulunduğunu, Sovyetler döneminde bu yakınlığın unutturulmaya çalışıldığını söyledi.

Türkiye'nin gelişmesinde Azerbaycanlı aydınların büyük rolü olduğunu, Kurtuluş Savaşı'nda Azerbaycan'dan Türkiye'ye para ve petrol yardımı yapıldığını hatırlatan Özoral, “İlişkilerimiz bugün de bu prensipler üzerinde devam etmektedir. Azerbaycan'la Türkiye arasındaki gerçeklerin her iki ülkede anlatılması bakımından medya mensuplarına büyük sorumluluk düşmektedir. İki ülke arasında çok özel ilişkiler bulunmaktadır. Medya mensuplarının bu ilişkileri çok iyi öğrenmesi ve halklarımıza tanıtması lazım.” dedi.

Soğuk Savaş döneminde unutturulmaya çalışılsa da hiçbir zaman "bir millet, iki devlet" gerçeğini unutmadıklarını vurgulayan Özoral, Türkiye'den gelen medya mensuplarına seslenerek, “Gittiğiniz yerlerde Azerbaycan'ın bize ne kadar yakın olduğunu anlatın. Çünkü emin olun düşmanlarımız bunun tam tersini yapıyor. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim.” diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi yetkilisi Behruz Hasanov, “bir millet, iki devlet'” ilkesi ile gelişen Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin her geçen gün daha da ilerlediğini, medya alanındaki ilişkilerin de derinleştiğini belirtti.

Türkiye ve Azerbaycan aleyhine Batı medyasında ve sosyal medyada adeta bir savaş yürütüldüğünü dile getiren Hasanov, “Ortak düşmanlarımız ve ortak çıkarlarımız var. Bunun için Azerbaycan ve Türk medyası daha fazla iş birliği yapmalı, ortak hareket etmelidir.” ifadelerini kullandı.

AYD Başkanı Sinan Burhan da 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminde ve FETÖ ile mücadelede Azerbaycan'ın Türkiye'ye büyük destek verdiğine dikkati çekerek, bu destekler için teşekkür etti.

Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Amaşov ise 15 Temmuz olaylarında Azerbaycan medyasının darbe girişimini kınadığını ve Türkiye devletinin yanında olduğunu belirtti. Amaşov, Azerbaycan medyası ve toplumunun bundan sonra da her zaman Türkiye'nin yanında olacağını vurguladı.

Yeniçağ Medya Grup Başkanı Agil Alesger de başlıca amaçlarının Azerbaycan'ın stratejik çıkarlarını uluslararası arenada korumak olduğunu ifade ederek, başta kardeş ülke Türkiye olmak üzere Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Gürcistan, Irak ve diğer ülkelerin medyalarıyla yakın ilişki kurduklarını vurguladı.

Kurultaya, aralarında Akşam Gazetesi Köşe Yazarı Emin Pazarcı, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, İnternethaber portalı Genel Yayın Yönetmeni Hadi Özışık, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, 24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, KONTV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay'ın da olduğu yaklaşık 40 Türk gazeteci de katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English