Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ayşe nine okuma yarışmasının birincisi

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Güllü köyünde yaşayan 72 yaşındaki Ayşe Kıran, kitap okuma tutkusuyla gençlere örnek oluyor. İlkokul mezunu Kıran, Güllü Ortaokulunda düzenlenen yarışmada okuduğu 30 kitapla birinci oldu.

Ayşe nine okuma yarışmasının birincisi
Güllü Ortaokulunun kütüphanesine vatandaşların ilgisini çekebilmek amacıyla bu yılın başında okul müdürlüğünce "Kitap Dostu Köy-Güllü Okuyor" konulu okuma yarışması düzenlendi.

Köyden 70 vatandaşın kütüphaneden yaklaşık 400 kitap alarak okuduğu yarışmanın birincisi, kitap okuma sevgisiyle tanınan Ayşe nine oldu.

Ayşe Kıran, 5 ayda okuduğu 30 kitapla köyün en çok okuyanı unvanını alarak tablet ve kitap hediyesi kazandı.

AA muhabirine açıklama yapan Ayşe Kıran, ilkokul mezunu olduğunu, okumaya çocukluğundan bu yana meraklı olduğunu ancak imkansızlıklar nedeniyle okula gidemediğini anlattı.

Çiftçilikle uğraştıklarını, tarla işlerinin az olduğu zamanlarda kitap okuduğunu ifade eden Kıran, şunları söyledi:

"Okuma yazmayı ilkokulda öğrendim. Mezun olduktan sonra kitap okumaya devam ettim. Okumayı çok sevdiğim için çocuklarımın okul kitaplarından yararlandım. Ben devamlı okurum. Gece gündüz fırsat buldukça okuyup boş vakitlerimi değerlendiririm. Okuduğum kitaplar bana hayaller kurduruyor, bu beni çok mutlu ediyor. Nerede bir kitap görsem onu okumak istiyorum. Bir ayda 8 kitap okuduğum da oluyor."

- "Hiçbir şey engel olamadı"

En çok roman okumayı sevdiğini, roman okumanın hayata bakış açısını değiştirdiğini dille getiren Ayşe nine, hayatının en zor dönemlerinde dahi elinden kitabı bırakmadığını belirtti.

Kıran, şöyle konuştu:

"Eşim çalışmak için 30'lu yaşlarda Almanya'ya gitmişti. O dönemlerde tek başıma hem çocuklarımı büyütmek hem de onları okutmak için tarımla uğraştım. Zor zamanlar geçirdik ancak hiçbir şey benim kitap okumama engel olmadı. Dini kitap ve roman okumayı severim. Okumayı çok sevdiğimi bildikleri için köyümüzün okulunun düzenlediği yarışmaya davet aldım. Severek okula kitap okumaya gittim. Kitap okuyanların içerisinde en yaşlısı bendim. 30 kitap okudum ve yarışmada en çok kitap okuyan kişi olarak bana tablet ve okumam için bir sürü kitap verdiler. Tableti torunuma hediye ettim. Torunum bana 'harikasın babaanne' dedi ve ödül aldığıma çok sevindi. Çocuklarım da ödül aldığımı duyduklarında çok sevindiler ve benimle gurur duydular. Kitap okumanın yaşı yok, çocuklarıma ve torunlarıma kitap okumaları için baskı yapıyorum."

Ayşe Kıran'ın eşi Musa Kıran, eşiyle gurur duyduğunu belirterek, "Eşim gece yarılarına kadar kitap okur. Bu yaşta bunu başarması nedeniyle onunla bir kez daha gurur duydum." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English