Son Dakika Haberler

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, Ramazan ayının paylaşma ayı olduğunu söyledi Avusturya İslam Federasyonu Başkanı Mehmet Arslan, ülkede ırkçı, İslamofobik ve antisemitik saldırıların artış gösterdiğini vurgulayarak, bunlara karşı birlikte mücadele edilmesi çağrısında bulundu

Anadolu Ajansı haberine göre;
VİYANA (AA) - Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, Ramazan ayının duygu ve düşünceler başta olmak üzere paylaşma ayı olduğunu belirtti.

Viyana'da Avusturya İslam Federasyonu tarafından iftar programı düzenlendi.

Programa Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, Türkiye'nin Viyana Başkonsolosu Asip Kaya, İslam Cemaati Başkanı İbrahim Olgun'un yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan Büyükelçi Çarıkçı, yaklaşık bir yıldır Viyana'da görev yaptığını belirterek, İslam Federasyonunun düzenlediği iftar yemeği vesilesiyle çeşitli etnik köken ve dine sahip katılımcılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çarıkçı, "Ramazan paylaşmaktır. Düşüncelerin, duyguların paylaşıldığı önemli bir aydır." dedi.

- "Vatandaşlık bizim için gönül bağının hukuki olan ifadesidir"

Avusturya'da yaşayan vatandaşların bulundukları ülkede birlik içinde başarılı bir şekilde yaşamasından Türkiye'nin memnuniyet duyacağını belirten Çarıkçı, "Türkiye kendine sığınan mazlumları unutmadığı gibi vatandaşlarını ve soydaşlarını da hiçbir zaman unutmaz. Vatandaşlık bizim için gönül bağının hukuki olan ifadesidir." diye konuştu.

Çarıkçı, Türkiye'de 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve 27'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin yapılacağını hatırlatarak, Yüksek Seçim Kurulunun öngördüğü bütün talimatların yerine getirildiğini, Avusturya'nın Almanya gibi en uzun süre seçmenlerin oy kullanacağı ülkelerden biri olduğuna dikkati çekti.

13 gün boyunca 7-19 Haziran arasında Viyana, Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluklarında kurulacak sandıklarda seçmenlerin oylarını kullanabileceğini aktaran Çarıkçı, Avusturya makamlarına gösterdikleri iş birliğinden ötürü teşekkür etti.

Filistin'de yaşanan drama da değinen Çarıkçı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından düzenlenen "Filistin İnsani Yardım Kampanyası"na destek olunması çağrısında bulundu.

- Birlik ve dayanışma çağrısı

İslam Cemaati Başkanı İbrahim Olgun da Avusturya'da yaşayan Müslümanların zor günlerden geçtiğini vurgulayarak, birlik ve dayanışma içinde bu zor günlerin üstesinden gelinebileceğini söyledi. Olgun, Ramazanın yalnız Müslümanlara ait bir ibadet olmadığını diğer semavi dinlerde de bulunduğunu anımsatarak, Ramazanın birleştirici ruhuna dikkati çekti.

Viyana İslam Federasyonu Başkanı Mehmet Arslan da Avusturya'da din ve vicdan özgürlüğünün yasalarca koruma altına alındığını belirterek, "Irkçı, İslamofobik ve antisemitik saldırılar artış göstermekte. Ne yazık ki kimileri dini ibadetlerin özgürce yapılmasını anlayışla karşılamıyor." ifadesini kullandı.

Arslan, Avusturya'da her bir bireyin hukukun üstünlüğü ve din özgürlüğünü sağlamak için çalışması gerektiğine işaret ederek, "Hangi dine mensup olursa olsun dindar insanlar korkmadan, suçlu ilan edilmeden dini vecibelerini yerine getirmelidir." değerlendirmesinde bulundu.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English