Avrupa'nın "en gollü"sü Süper Lig

Eklenme Tarihi: 20.09.2017 - 14:16

Süper Lig, maç başına 3,24 golle Avrupa'nın 5 büyük ligi kabul edilen İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya ve Fransa'yı geride bıraktı.

Avrupa’nın “en gollü“sü Süper Lig
Süper Lig 2017-18 sezonunun ilk 5 haftasındaki karşılaşmaları izleyenler, İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), Almanya (Bundesliga), İtalya (Serie A) ve Fransa'nın (Ligue 1) en üst futbol liglerindeki maçlara göre daha fazla gole tanıklık etti. 
 
Yabancı oyuncu kuralının tartışıldığı Süper Lig, şu ana kadar bol gollü maçlara sahne oldu. Maç başına 3,24 gol atılan Türkiye ligi böylece Avrupa'nın 5 büyük liginden daha yüksek gol ortalamasına ulaştı.
 
Ortalamanın yükselmesine en büyük katkıyı, 13 kez ağları sarsan Galatasaray yaptı. Sarı-kırmızılıları, 12 golle Fenerbahçe, 11'er golle ise Bursaspor ve Trabzonspor izledi.
 
- Serie A 2'nci, La Liga 3'üncü sırada
 
Savunmanın ön planda tutulduğu Serie A'nın, 2,85 gol ortalamasıyla Avrupa'nın diğer dört büyük ligini geride bırakması dikkati çekti. 4. hafta sonunda İtalya liginin zirvesini paylaşan takımlardan Napoli 15, Juventus ise 13 gol attı.
 
2,62 ortalamayla 3. sırada bulunan La Liga'nın lideri Barcelona, 17 kez fileleri havalandırdı.
 
İlk 6 haftadaki 2,51 gol ortalamasıyla 4. sırayı alan Ligue 1'de, Neymar ve Kylian Mbappe transferleriyle dikkatleri üstüne çeken PSG, 21 golle Avrupa'nın en skorer takımı oldu. Şampiyonluk mücadelesi veren Monaco da 17 gole ulaştı.
 
Avrupa'nın en fazla gol atılan liglerinden İngiltere Premier Lig ve Bundesliga, 2017-18 sezonuna yavaş girdi. İngiltere Premier Lig'de 2,44, Bundesliga'da ise 2,37 gol ortalaması elde edildi.
 
- Gomis, Avrupa'nın golcüleriyle yarışıyor
 
Galatasaray'ın sezon başında Swansea City'den transfer ettiği forvet oyuncusu Bafetimbi Gomis, Süper Lig'deki ilk 5 karşılaşmasına 7 gol sığdırdı.
 
32 yaşındaki Fransız futbolcu, Avrupa liglerinin en skorerleri listesinde, 9'ar gol kaydeden Monacolu Radamel Falcao ve Barcelonalı Lionel Messi, 8 gol atan Juventuslu Paulo Dybala'dan sonra 3. sırada yer aldı.
 
Gomis ilk 5 haftadaki performansıyla Manchester City'den Sergio Agüero, Bayern Münih'ten Robert Lewandowski, Borussia Dortmund'dan Pierre-Emerick Aubameyang gibi isimleri geçti.
 
Bir diğer Ligue 1 ekibi Paris Saint-Germain'in (PSG) Uruguaylı futbolcusu Edinson Cavani de 7 golle 3. sırayı Gomis ile paylaştı.
 
Türkiye ve Avrupa'nın 5 büyük liginde maç başına üretilen gol sayıları şöyle:


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”