Son Dakika Haberler

Yunanistan Başbakanı Çipras: "Yunanistan çok büyük bir yükü omuzluyor. Ege Denizi'ni geçmeye çalışırken yaşamını yitirenlerin sayısı yürek burkuyor" Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve: "Sığınmacı akını 2016'da da 2015'teki gibi devam ederse AB bunu kaldıramaz" Almanya İçişleri Bakanı De Maiziere: "Sığınmacı akınının şu anki haliyle devam etmesi durumunda Schengen ve Avrupa risk altında olur"

Anadolu Ajansı haberine göre;


ATİNA (AA) - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan'ın çok büyük bir yükü omuzladığını belirterek, "Ege Denizi'ni geçmeye çalışırken yaşamını yitirenlerin sayısı yürek burkuyor" dedi.


Çipras, resmi ziyarette bulunan Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere ve Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile mülteci krizini görüşmek üzere başbakanlık konutunda bir araya geldi.

Toplantının ardından basına yaptığı açıklamada mülteci krizinin tüm Avrupa'yı ilgilendiren bir sorun olduğunu anlatan Çipras, "Yunanistan çok büyük bir yükü omuzluyor. Ege Denizi'ni geçmeye çalışırken yaşamını yitirenlerin sayısı yürek burkuyor" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın mülteci krizi konusunda üstlendiği tüm taahhütlerini yerine getirdiğine dikkati çeken Çipras, diğer ülkelerin de üstlendiği taahhütleri yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve ise Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısının büyük bir artış kaydettiğine işaret ederek, "Sığınmacı akını 2016'da da 2015'teki gibi devam ederse AB bunu kaldıramaz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin üstlendiği taahhütlere ilişkin görüşmelere devam edilmesi gerektiğini anlatan Cazeneuve, Yunanistan'a göçmen meselesi konusunda daha fazla destek verilmesi ve Frontex (Sınır Acil Müdahale Ekibi) gücünün güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıda göçmen krizi, AB-Türkiye arasında varılan mülteci anlaşması, Türk sahillerinden Yunan adalarına gelen göçmen akınının azaltılması ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki geri kabul protokolünün hızlı ve kararlı bir şekilde uygulanması konuları gündeme geldi.

De Maizere ve Cazeneuve Kamu Güvenliği Bakanlığında yapılan toplantıda ise İçişleri Bakanı Panayotis Kuruplis, Kamu Güvenliği Bakanı Vekili Nikos Toskas ve Göçten Sorumlu Bakan Vekili Yannis Muzalas ile bir araya gelerek, mülteci politikasını ve AB dış sınırlarının korunması konularını ele aldı.

Görüşme sonrasında, De Maziere Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile görüştü. De Maziere, görüşme sonrası açıklamasında Avrupa'ya gelen sığınmacı sayısının azaltılmasının şart olduğuna dikkati çekerek, "Sığınmacı akınının şu anki haliyle devam etmesi durumunda Schengen ve Avrupa risk altında olur. Fransız meslektaşımla birlikte Yunanistan'a geçici göçmen kabul-kayıt merkezlerinin kurulması için desteğimizi sunmaya geldik" değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English