Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Avrupa'daki ırkçı saldırı mağdurlarına KDK desteği

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Avrupa'da haksızlığa veya ayrımcılığa uğrayanlara hak arama yöntemlerini anlattıklarını belirterek, "Avrupa'daki Türklere kendi haklarının neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanmaları gerektiğini, bunun yöntemini gösteriyoruz." dedi.

Avrupa’daki ırkçı saldırı mağdurlarına KDK desteği
Malkoç, bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldiği Konya'da, kurumun çalışmalarını anlattı.

Kamunun hedefinin refahı artırmak, toplumda huzur ve barışı sağlamak olduğunu belirten Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun da (KDK) aynı doğrultuda gayret sarf ettiğini söyledi.

Malkoç, Türkiye'nin 2023 vizyonuna dikkati çekerek, 5 yıl içinde ombudsmanlık açısından dünyanın en iyi ülkeleri arasında olmayı hedeflediklerini, bu doğrultuda önemli mesafe katettiklerini dile getirdi.

Diğer ülkelerdeki ombudsmanlık kurumlarıyla güçlü iletişim halinde olduklarını anlatan Malkoç, şöyle devam etti:

"Balkanlardaki ve İslam ülkelerindeki ombudsmanlık kurumlarıyla iyi ilişkiler içindeyiz. Onlarla temaslarımız var. Eğitim seminerlerine de başlayacağız. Aynı zamanda Türkiye'de kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması için tavsiye kararları vermeye devam ediyoruz. Hangi kurum ve idare olursa olsun, önemli olan memlekete hizmet etmektir. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'de 185 üniversitede ombudsmanlık kulüplerini kurmak için çalışma başlattık. Üniversitelerde 7 milyon 250 bin öğrenci var. Onlara demokrasiyi, insan haklarını, hukuku ve adaleti anlatmamız lazım. 21. yüzyılda Türkiye, insan haklarına, demokrasiye, adalet ve hakkaniyete dayalı anlayışla yükselecektir."

- "Hak arama yöntemlerini anlatıyoruz"

Malkoç, Avrupa'da geçen yıl yapılan seçimlerde ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığının arttığına işaret ederek, bunun da orada yaşayan Müslümanlara ve Türklere büyük zararları olduğunu dile getirdi.

Yurt dışı programlarına ağırlık verdiklerini, Türklerin yoğunlukla yaşadığı ülkelerde çalışma yürüttükleri bilgisini veren Malkoç, şöyle konuştu:

"Avrupa'da haksızlığa veya ayrımcılığa uğrayanlara hak arama yöntemlerini anlatıyoruz. Avrupa'daki Türklere kendi haklarının neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanmaları gerektiğini, bunun yöntemini gösteriyoruz. Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde bizim insanımız bir haksızlığa, ayrımcılığa maruz kaldığında mutlaka hakkını aramalıdır. Hak arama alışkanlığını yaygınlaştırmamız gerekiyor. Örneğin, Belçika'da bu saldırılara maruz kalmış kişilere, insan hakları kurumlarına nasıl müracaat edeceklerini, ombudsmanlığa nasıl ulaşacaklarını anlatıyoruz." 

- "Başvuruların yüzde 78'i elektronik ortamdan geliyor"

Malkoç, KDK'ye müracaat sayısında gün geçtikçe artış yaşandığını, kurumun bilinirliğinin arttığını vurguladı.

"Geçen yıl 17 bin başvuru oldu." diyen Malkoç, şu bilgileri paylaştı:

"Yaklaşık yüzde 20'sini dostane yolla çözdük. Mahkeme yükünü azalttık ve toplumsal barışı sağlamaya katkıda bulunduk. Bunu daha da geliştireceğiz. Önemli olan kamu kurumlarının hizmet kalitesini artırmak ve onların hizmet yaklaşımını insan odaklı hale getirmek. Buna katkıda bulunan kurumlardan birisi de KDK'dir. Çok şükür, bu anlamda çok mesafe aldık. Başvuruların yüzde 78'i elektronik ortamdan geliyor.

Başvuruları en fazla 6 ay içinde neticelendiriyoruz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English