Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"AVM kültürü eşitsizlikleri derinleştiren hayat anlayışını dayattı"

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu: "Son 15 yılda derinleşen AVM kültürü, kentin özgün karakterini, dokusunu kaybetmesinin yanı sıra tüketim merkezli ve eşitsizlikleri derinleştiren bir hayat anlayışını da bizlere dayattı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Son 15 yılda derinleşen AVM kültürü, kentin özgün karakterini, dokusunu kaybetmesinin yanı sıra tüketim merkezli ve eşitsizlikleri derinleştiren bir hayat anlayışını da bizlere dayattı." dedi.

Kerestecioğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Ankaralılar için belediyeciliğin sadece imar artışından ibaret olduğunu savundu.

Ankaralıların, deprem bölgesi olmamasına rağmen kentsel dönüşüm adı altında sürekli inşaatlar yapılmasından bıktığını öne süren Kerestecioğlu, büyük bütçelere rağmen ilçe belediyelerinin dahi kentin çöpünü ayrıştırmak için bir şey yapmadığını söyledi.

Kerestecioğlu, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2015 yılı verilerine göre, bin kişiye düşen AVM alanında, Ankara'nın 284 metrekare ile diğer illeri geride bıraktığını ve AVM alanı birincisi olduğunu kaydetti.

Filiz Kerestecioğlu, şöyle devam etti:

"Son 15 yılda derinleşen AVM kültürü, kentin özgün karakterini, dokusunu kaybetmesinin yanı sıra tüketim merkezli ve eşitsizlikleri derinleştiren bir hayat anlayışını da bizlere dayattı. Bu AVM kültürü öyle bir şeye dönüştü ki ulaşım ve toplu taşıma hizmetleri, kent sakinlerinin barınmasına, istihdam durumuna göre değil, AVM'ye ulaşmak ihtiyacına göre belirlenmeye başlandı."

Terör örgütü ile iltisakı ve göreviyle bağdaşmayan eylemleri nedeniyle muhtarların görevlerinden uzaklaştırılmasını da eleştiren Kerestecioğlu, "Muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve belediye başkanı adayı olacaklar asla korkmasınlar. Biz yılmadık, yılmayacağız." ifadesini kullandı.

Bir basın mensubunun, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasını anımsatması üzerine Kerestecioğlu, "Eğer şeffaf, demokratik bir yönetimde yaşamıyorsanız o zaman bu ülkede at oynatanların haddi hesabı olmaz ve siz olabilecek şeyleri engelleyemezsiniz. Bunun panzehiri demokrasidir. Şeffaf, demokratik bir ülkede bir konsoloslukta böyle bir olayın yaşanması çok kolay olmaz." dedi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English