Son Dakika Haberler

ATO Başkanı Bezci: "Dünya ekonomisindeki çalkantılar nedeniyle güvenli limanlar arayan uluslararası yatırımcılar yönünü yeniden Türkiye’ye çevirdi” "Ankara’da yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılara yardıma hazırız, ticaret ataşelerinin de katkısıyla ticari ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, dünya ekonomisindeki çalkantılar nedeniyle uluslararası yatırımcıların yönünü yeniden Türkiye'ye çevirdiğini belirterek, “Ankara'da yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılara yardıma hazırız, ticaret ataşelerinin de katkısıyla ticari ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz” dedi.

Bezci, Oda tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "3. Ticaret Ataşeleri Buluşması"nda dünya ve Türkiye ekonomisi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin 2015'te iç politika ve ekonomi açısından zorlu bir yıl geçirdiğini ve gündemin uzunca bir süre seçimlere odaklandığını belirten Bezci, 1 Kasım seçimleri sonrasında siyasi belirsizliğin ortadan kalktığını, önlerinde seçimsiz ve çalışılarak geçirilecek 4 yıllık bir süre bulunduğunu söyledi.

Dünya ekonomisindeki çalkantılar nedeniyle güvenli limanlar arayan uluslararası yatırımcıların yönünü yeniden Türkiye'ye çevirdiğini ifade eden Bezci, “Çünkü Türkiye, istikrarsızlık, çatışma ve kaosun giderek arttığı bir bölgede güven ve istikrar adası olarak varlığını muhafaza ediyor” görüşüne yer verdi.

Avrupa Birliği ile ilişkilerin de tekrar rayına girdiğini ve müzakere sürecinin yeniden başladığını anlatan Bezci, Gümrük Birliği Anlaşması'nın da güncellenmesiyle ihracatın önündeki engellerin büyük ölçüde ortadan kalkacağını kaydetti.

Türkiye'nin gelecek vaat eden bir ülke olduğunu belirten Bezci şunları kaydetti:

“Yıllar boyunca binlerce insan ve milyarlarca dolara mal olan terör sorunu son dönemde yeniden başlamıştır. Nedeni ne olursa olsun terör bizleri asla yıldıramayacak ve amacına ulaşamayacaktır. Türkiye, genç nüfusu, geniş iç pazarı, istikrarlı yönetimi, yetişmiş iş gücü ve dinamik ekonomisiyle bir fırsatlar ülkesidir. Hiçbir şey bu gerçeği değiştirmeyecektir.”

- “Ticari ilişkileri daha ileriye taşımak istiyoruz”

Konuşmasında Ankara'nın sanayisi ve ticareti hakkında da bilgi veren Bezci, Türkiye'nin ikinci, Anadolu'nun ise en büyük odası olan ATO'nun üyelerinin uluslararası pazarlarda rekabet edebilmesi ve ilin ihracat potansiyelini arttırmak için çok önemli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Bezci, ticaret ataşelerine seslenerek, “Sizinle daha yakın bir işbirliği içinde çalışmayı arzuluyoruz. Kapımız sizlere her zaman açık. Ankara'da yatırım yapmak isteyen vatandaşlarınıza yardıma hazırız, sizlerin de katkısıyla ticari ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz” dedi.

ATO Meclis Üyesi ve Dış Ticaret Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Ali Rıza Koç da hedeflerinin başkentin sahip olduğu ticari ve jeopolitik avantaj ile, ortak işbirlikleri ve ortak yatırımlar oluşturarak, Ankara'yı yabancı firmaların dünyaya açıldıkları bir merkez haline getirmek olduğunu söyledi.

Etkinlik çerçevesinde Ankara Oğuz Seymenleri gösterisi ile Ankara Olgunlaşma Enstitüsünün yöresel kıyafetler defilesi yapıldı.

Programın sonunda ATO'nın dış ticaret eğitimine katılan gençlere sertifikaları verildi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English