Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Atıf Yılmaz adına film festival yapılmasından memnunum"

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz'ın oyuncu eşi Deniz Türkali: "Bir vefa olarak Atıf Yılmaz adına film festivali yapılmasından çok memnunum. Genç insanların bu filmlerle festivale katılmış olması çok güzel" "Şimdi genç insanların çektikleri filmleri gördükçe gerçekten Atıf Yılmaz'ı bir kez daha özlemle anıyorum. Görse çok mutlu olurdu. Çünkü o sadece bir yönetmen değil, bir şekilde de hocaydı"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MERSİN (AA) - Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz'ın oyuncu eşi Deniz Türkali, Mersin'de eşi anısına düzenlenen film festivaline ilişkin, "Bir vefa olarak Atıf Yılmaz adına film festivali yapılmasından çok memnunum. Genç insanların bu filmlerle festivale katılmış olması çok güzel." dedi.

Türkali, ünlü yönetmen Atıf Yılmaz anısına düzenlenen kısa film festivaline ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, eşinin ölümünün 12. yılında festivalin 7. kez düzenlendiğini belirtti.

Festival ile projenin kendisine ilk söylendiğinde bu noktalara geleceğini tahmin etmediğini anlatan Türkali, "Bu hevestir diye biraz da hüzünlenerek öyle düşünmüştüm. Şimdi 7. kez yapılıyor. Çok seviniyorum. Bir vefa olarak Atıf Yılmaz adına film festivali yapılmasından çok memnunum. Genç insanların bu filmlerle festivale katılmış olması çok güzel. Filmler de çok güzel. İnşallah 17, 27 ve 37'ncisinde artık benimle veya bensiz devam eder." diye konuştu.

Geçmişle bugünkü sinema arasında bağ olduğunu vurgulayan Türkali, şunları söyledi:

"Bu yeni Türk sineması gökten zembille inmedi. O dönemin Yeşilçam'ı üzerine kuruldu. Dolayısıyla organik bir bağ var bence arada. Ayrıca, şimdi genç insanların çektikleri filmleri gördükçe gerçekten Atıf Yılmaz'ı bir kez daha özlemle anıyorum. Görse çok mutlu olurdu. Çünkü o sadece bir yönetmen değil, bir şekilde de hocaydı. Genç insanlara çok destek olan, genç insanların yetişmesini çok isteyen bir yönetmendi. Bunun için de çok gayret sarf eden bir yönetmendi. Eğer görse çok mutlu olurdu."

Türkali, Türkiye'de çok iyi sinemacıların yetiştiğini, bundan da gurur ve heyecan duyduğunu sözlerine ekledi.

- Festival

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına Mersin'de bu yıl düzenlenen 7. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nde ödüller dün sahiplerini buldu.

Bu yıl belgesel kategorisinde 91, canlandırma/animasyon kategorisinde 29 ve kurmaca kategorilerinden 252 film olmak üzere 372 film başvururken, her kategoride bir eser sahibi birincilik ödülü 7 bin liralık, jüri özel ödül sahipleri de 3 bin liralık ödülü kazandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English