"Artık Avrupa Ligi'nde kupayı kaldırmak istiyoruz"

Eklenme Tarihi: 07.11.2014 - 17:19

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın ABD'li oyuncusu McCoughtry: "Avrupa Ligi'nde iki sezon üst üste final oynamak heyecan vericiydi. Ancak bu sezon hedefimiz şampiyonluk" "Takım oyuncusu olmayı başarabilmek benim için bireysel performansımdan daha önemli" "Türk Milli Takım kesinlikle iyi bir takım. Keşke onlarla finalde karşılaşsaydık"

İSTANBUL (AA) - ALİM TUNÇAY - Fenerbahçe'nin ABD'li oyuncusu Angel McCoughtry, son iki sezon finalde kaybettikleri FIBA Kadınlar Avrupa Ligi kupasını, bu sezon artık kazanmak istediklerini söyledi. 

McCoughtry, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Ligi'nde önemli bir tecrübe edindiklerini belirterek, "Avrupa Ligi'nde son iki sezon finalde kaybettik. Buradan bir tecrübe ve ders çıkarmaya çalışacağız" dedi. 

Sarı-lacivertli camiada herkesin kendilerinden artık şampiyonluk beklediğinin farkında olduklarını anlatan ABD'li oyuncu, "Kulüpte herkes şampiyonluk istiyor, biz de şampiyonluk istiyoruz. İki sezon üst üste final oynamak bizim için heyecan vericiydi. Ancak bizim bu sezon hedefimiz şampiyonluk. Artık Avrupa Ligi kupasını kaldırmak istiyoruz.  Geçen yıllardan dersler çıkarıp, şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

 

- "Takım oyuncusu olmaya çalışıyorum"

Angel McCoughtry, uzun zamandır sarı-lacivertli formayı giydiğini, taraftarlarla iyi bir iletişimi olduğunu kaydetti. 

Kendi performansından çok, takımın performansının önemli olduğunu belirten McCoughtry, "Her zaman takım oyuncusu olmaya çalışıyorum. Takım oyuncusu olmayı başarabilmek benim için bireysel performansımdan daha önemli" ifadelerini kullandı. 

ABD'li oyuncu, geçen seneden daha iyi bir takım kimyaları olduğunu belirterek, "Tina Charles ve Astou N'Dour gibi yeni oyuncularım var. Bu sene geçen seneden daha iyi olacak" dedi.

 

- "Galatasaray maçını takım olarak kazandık"

Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Galatasaray Odeabank'ı yenerek, kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren McCoughtry, "Galatasaray karşılaşması zordu. Ancak takım olarak bir arada kazanmasını bildik. Halen daha yapacak çok şeyimiz var" diye konuştu.

Geçen sezon FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde sarı-kırmızılı takıma karşı kaybettiklerinin hatırlatılması üzerine ABD'li oyuncu, "Bu sezon belki başka bir takımla final oynarız. Hangi takımla oynarsak oynayalım kesinlikle hazır olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

- "Türk Milli Takımı ile final oynamak isterdik"

Türkiye'de yapılan 2014 FIBA Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda altın madalya alan ABD Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan McCoughtry, şampiyonluğu kolay kazanmadıklarını söyledi. 

Maçlarını farklı kazandıklarını hatırlatan ABD'li oyuncu, "Biz herkesi neredeyse 20 sayı farkla yendik. Ancak ona rağmen altın madalyayı 'kolay kazandık' diye hissetmedik. Türk Milli Takımı da kesinlikle iyi bir takım. Keşke onlarla finalde karşılaşsaydık. Bunu ben de çok isterdim. Onların da bunu başarabilecek gücü vardı ama maalesef yarı finalde veda ettiler" değerlendirmesinde bulundu. 


Kaynak: