Son Dakika Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı, Antik Smyrna Agorası'nda yapıldı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Bu bir farkındalık yaratmak, tarihi bölgenin degerlerini anlatmak için yaptığımız bir meclis toplantısıydı" İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Doğan: "Bugün bu merkezi bu hale getiren Kültür ve Turizm Bakanlığıdır. Dönem dönem sivil toplum örgütleri ve belediyeler de bu alanda devam eden kazılara sponsor desteği olmuşlardır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısı, Antik Smyrna Agorası'nda yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Antik Smyrna Agorası Kazı Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy, agoranın antik dönemde, yerleşim yerinin yönetim, politika ve ticaret işlerini konuşmak için halkın toplandığı alan olduğunu hatırlatarak, meclis üyelerine devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da agoradaki kamulaştırma çalışmalarının kendisinden önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina döneminde başladığını, göreve geldikten sonra bölgedeki yüzlerce binayı kamulaştırdıklarını söyledi.

Kocaoğlu, kamulaştırma çalışmalarını bitirdikten sonra bölgedeki binaları kimsenin burnunu kanatmadan yıktıklarını belirterek, "Hala çalışmalarımız devam ediyor. Kazılara birçok destek verdik. Şu anda 5 milyon lira civarında kazının sürdürülmesi için de destek verip, her ay hesaplarına para yatırıyoruz." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan da tarihi Smyrna Agorası'nın İzmir için önemine değindi.

Agorada devam eden kazıların Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütüldüğünü vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Bugün bu merkezi bu hale getiren Kültür ve Turizm Bakanlığıdır. Dönem dönem sivil toplum örgütleri ve belediyeler de bu alanda devam eden kazılara sponsor desteği olmuşlardır. Bu konuda yaptığı çalışmalardan dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesine ve İzmir Ticaret Odasına teşekkür ederim. Bakanlık bu çalışmaları iyi bir şekilde yürütmektedir. Üniversitelerimiz Bakanlığın desteği ile çalışmalarını sürdürmektedir. Agora'nın yanında Namazgah ve İkiçeşmelik mahallelerindeki tarihi yerlere de sahip çıkılması gerekir."

Meclis toplantının ardından Aziz Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Smyrna Agorası'nın 2 bin 500 yıllık bir kent yönetim merkezi olduğunu, kentin sorunlarının agorada konuşulduğunu anımsattı.

Büyükşehir Belediye Meclisinin daha önce 3 kez Agora'da toplandığını dile getiren Kocaoğlu, "4'üncü meclisi de biz bugün burada toplamış olduk. Bu alanın 24 saat yaşayan bir nokta haline gelmesi, önümüzdeki en önemli kalkınma projesi olduğunun altını sürekli çiziyoruz. Bunu tüm kurumlar ve İzmirli hemşehrilerimizle başarmaya çalışıyoruz. Bu da bir farkındalık yaratmak, tarihi bölgenini degerlerini anlatmak için yaptığımız bir meclis toplantısıydı." dedi.

Toplantının ardından Aziz Kocaoğlu ve meclis üyeleri hatıra fotografı çektirip, kazıların devam ettigi alanda incelemelerde bulundu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English