Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Antalya'da sağanak hayatı olumsuz etkiliyor

Antalya'da iki gündür aralıklarla etkili olan sağanak, dolu ve gece çıkan hortum Kemer ilçesi başta olmak üzere kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Öztürk: "Son 12 saatte Döşemealtına 99, Kemer'de 75, Elmalı'da 47, Manavgat'ta 41, Serik'te 38, Antalya merkezde ise 27 kilogram yağış kaydedildi. Yağış bugün gece saatlerine kadar Antalya'nın doğusunda devam edecek"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA) - Antalya'da iki gündür aralıklarla etkili olan sağanak, dolu ve gece çıkan hortum Kemer ilçesi başta kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi.

Alınan bilgiye göre, sağanak, dolu ve zaman zaman çıkan fırtınanın ardından Kemer ilçesinde gece saatlerinde hortum oluştu. Denizde başlayan hortum sahile doğru gelerek yerleşim alanları ve tarım alanlarında hasara yol açtı.

İlçede bazı evlerin çatıları uçtu, ağaçlar ve beton direkler devrildi, narenciye bahçeleri ve seralar zarar gördü. Kuzdere Mahallesi'nde bir caminin minaresinin üst kısmı yıkıldı. Tekirova Mahallesi'nde ise bir vatandaşın hortumdan zarar gören kümesinde bulunan 70 tavuk telef oldu.

Tekirova Mahallesi'nde yaşayan ve serası zarar gören Yusuf Barış, "Gece uyurken bir anda hortum oldu, evden dışarıya çıkamadık. Sera diye bir şey kalmadı. Her yeri yıktı geçti." diye konuştu.

Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turan Arslan da yol kenarında bulunan bazı arabaların üzerine çatıların düştüğünü, portakal bahçelerinin zarar gördüğünü belirtti. Arslan, "Bir evin çatısı komple çöktü, çatılardaki kiremitler uçtu." ifadesini kullandı.

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can, bazı yollarda su birikintilerinin oluştuğunu, otobüs ve dolmuş duraklarının yıkıldığını, belediyeye ait iş makinelerinin temizlik çalışmalarına başladığını bildirdi.

- Sağanak bugün de devam edecek

Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi bugün için de kuvvetli yağış ve ve fırtına uyarısında bulundu.

Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede hava parçalı çok bulutlu, zaman zaman kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere, sahil kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, iç kesimler yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

Rüzgar, akşam saatlerine kadar güney yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Denizlerde ise güney yönlerden kuvvetli fırtına bekleniyor.

Denizlerde rüzgar, gece saatlerden itibaren kuzey yönlerden Bodrum-Kaş arasında 4 ila 7, Kaş-Anamur arasında 6 ila 8 yer yer 9 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği yer yer 5 metreye kadar ulaşacak.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, son 12 saatte Döşemealtına 99, Kemer'de 75, Elmalı'da 47, Manavgat'ta 41, Serik'te 38, Antalya merkezde ise 27 kilogram yağış kaydedildiğini söyledi.

Öztürk, yağışın bugün gece saatlerine kadar Antalya'nın doğusunda devam edeceğini kaydetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English