Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

'Annem senin katillerine gereken cezalar verildi'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker'in anne ve babası, suikast timine verilen cezaların yüreklerine su serptiğini belirtti.

’Annem senin katillerine gereken cezalar verildi’
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in anne ve babası, karar sonrası ilk defa rahat uyuduklarını belirtiyor.

Aydın'da oturan Güzel ve Nihat Eker çifti, polis memuru oğulları Nedip Cengiz'in 15 Temmuz 2016'da şehit olmasının ardından, evlatlarının şehadete ulaştığı Marmaris'e yerleşti.

Evlatlarının Marmaris'ten ev alma hayalini gerçekleştiren çift, fotoğraf ve bayraklarla evin her köşesinde şehidin anılarını yaşatıyor.

Dava sürecince her duruşmaya katılan şehit ailesi, suikast timine verilen cezaların kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Oğlunun fotoğrafını öpen, üniformasını koklayan anne Güzel Eker, yaptığı açıklamada, "Annem senin katillerine gereken cezalar verildi. Cezalarını aldılar annem." dedi.

Şehit oğlu için "Sen rahat uyu annem." ifadesini kullanan Eker, "Bıraktığın kitaplarla, kıyafetlerinle, kokunla avunuyorum annem." diyerek gözyaşı döktü.

"İçimizin ateşi biraz da olsun söndü"

Anne Eker, oğlunun şehit olduğu günden bu yana suikast timinin ceza alacağı zamanı sabırla beklediklerini söyledi.

Her gün sanki zile basıp gelecekmiş gibi evladını beklediğini, gözlerinin hep kapıda olduğunu ifade eden Eker, oğlu geri gelmese de hainlerin gereken cezaları aldığını vurguladı.

Yanan yüreklerine, cezalarla su serpildiğini anlatan Eker, "Oğlum huzur bulmuştur, rahat uyusun artık. Devletimiz elinden geleni yaptı. Allah razı olsun. İçimizin ateşi biraz da olsun söndü. Türk adaleti intikamımızı aldı." diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ'a teşekkür eden anne Eker, "Cesur ve yürekli bir adamdı. Gerekeni yaptı. Başından sonuna kadar çok iyi idare etti ki onlar idare edilemez insanlar." şeklindeki görüşlerini dile getirdi.

"Karar sonrası ilk defa rahat uyudum"

Zaman zaman oğlunun üniformasını giyen baba Nihat Eker de adaletin tecelli ettiğini belirtti.

Türk adaletine minnettar olduklarını vurgulayan Eker, sanıkların bütün savunmalarının sabırla dinlendiğini ifade etti.

Her şeyin araştırıldığını bildiren Eker, şunları söyledi:

"Yalan beyanlara hiçbir zaman kanmadılar. Onlar çok senaryo çizdiler, hikaye, roman anlattılar. Bunlar ne kahramanı, hepsi hain. Hepsine istediğimiz, gereken cezalar verildi. Silahını her gün takıyorum. Kıyafetlerini giyiyorum. Bunları hep içimin huzur bulması için yapıyordum. Cezalar verilince yüreğimiz serinledi. Karar sonrası ilk defa rahat uyudum. İlk defa duruşma gününün gecesi 'Rahatladım.' dedim. Oğlumun, şehitlerimizin intikamı alındı. Bu milletin içinde bir daha hain çıkarsa bu cezaların daha ağırını alacağını bilsinler. Bir daha cezaevinden çıkamayacaklar."

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English