Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Anne oğluna, ağabey kardeşine umut oldu

Konya'da böbrek yetmezliği nedeniyle organ bağışı bekleyen 29 yaşındaki Sezai Koç'u annesi, 38 yaşındaki Adem Erdinç'i ise ağabeyi hayata bağladı.

Başkent Üniversitesi Konya Hastanesinde, anne ve ağabey tarafından bağışlanan böbrekler, iki hastayı sağlığına kavuşturdu.

Annesi Şerife Koç'tan (57) alınan böbrek ile sağlığına kavuşan Sezai Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, böbrek yetmezliğini bir ay önce öğrendiğini söyledi.

İlk olarak kardeşinin böbreğinin nakledileceğini, fakat hızlı uyum sağlayacağı için annesinden nakil yapılmasının uygun görüldüğünü ifade eden Koç, "Bugün böbrek nakli gerçekleşti. Anneme ne kadar teşekkür etsem azdır. Bana ikinci kez hayat verdiği için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 Ağabeyi Müslüm Erdinç'in (41) verdiği böbrekle yeniden hayata tutunan Adem Erdinç ise mutlu olduğunu ve kendisini çok iyi hissettiğini anlattı.

Ağabeyi için biraz üzgün olduğunu belirten Erdinç, "Sonuçta ağabeyim böbreğinin birini bana verdi. Yaklaşık bir yıldır diyalize giriyordum. Ağabeyime teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye transplantasyonda en iyi 5 ülkeden biri"

Operasyonu gerçekleştiren Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, dünyada organ nakli konusunda Türkiye'nin ilk etkili yasayı çıkaran ülkelerin başında geldiğini anımsattı.

Vefat eden insanlardan daha fazla organ nakli yapılması gerektiğine dikkati çeken Haberal, şöyle devam etti:

"Bütün bunlara ve teknik imkanlara rağmen ölen insanların sadece yüzde 30'unun organlarından yaralanabiliyoruz. Bu ülkede 70'ten fazla böbrek, 40'tan fazla karaciğer, 20'den fazla kalp ve 5 civarında da akciğer transplantasyonu yapan merkez var. Türkiye özellikle canlıdan yapılan transplantasyonda dünyanın en iyi 5 ülkesinden biri. Bugün 20 binden fazla böbrek hastası organ bağışı bekliyor. İnsanların organlarının alınmasında bir sakınca yoktur. Keza, Din İşleri Yüksek Kurulu da yayımladığı genelgeyle bu konuyu teyit etmiş oldu."

Haberal, operasyonun gayet başarılı geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hastalarımızdan birisine annesinin, birisine de ağabeyinin böbreğini taktık. Bu insanların hayatı ameliyat masasında değişiyor. Çünkü takılan organ o esnada çalışmaya başlıyor. Bu bakımdan oldukça önemli. Biz Transplant Oyunları organize ediyoruz. Dünyada bu işle ilgili bir federasyon var. Seneye İngiltere'de bu düzenlenecek. İnşallah 2020'de de biz bu oyunları Türkiye'de düzenleyecek ve dünyayı Türkiye'ye getireceğiz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English