Son Dakika Haberler

FETÖ üyeliği iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen 210 asker hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün sözde TSK imamı Öksüz'ün de arandığı Üsküdar'daki hattan, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol alan darbecilerin de arandığı belirtildi.

’Ankesör’de darbecilerin izi bulundu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu olduğu öne sürülen ve örgüt içerisinde ankesörlü telefonlar üzerinden iletişim kurdukları tespit edilen 210 şüpheli asker hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Şüpheliler hakkında hazırlanan 27 ayrı iddianamenin detayları belli olmaya başladı. Üsküdar Bulgurlu Mahallesindeki sabit kontörlü hattın üzerinden yapılan incelemeye konu alınan iddianamede, "Gülcan Gıda'' isimli iş yerinde kurulu, kamunun kullanımına ücret karşılığında açık olan sabit (kontörlü) hat vasıtasıyla tek sefer veya ardışık olarak iletişim sağlanan asker şahısların terör örgütünün mahrem sözde Silahlı Kuvvetler Yapılanmasında faaliyet yürüttükleri kaydedildi.

İddianamede, şüphelilerin, örgütle organik şekilde bağlı olarak süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk gösteren, örgütsel tabirle genel olarak "şakirtlik/ şakirdelik" denen üye konumda bulundukları, bu tür şahısların yapılanma içerisinde özel olarak ise "öğrenci" konumunda oldukları, kendisinden üst konumlarda bulunan müdür, müdür yardımcısı ve öğretmen örgüt mensupları ile görüşmeler yaptıkları anlatılarak, örgütsel gizliliği sağlamak ve deşifre olmayı engellemek amaçlı olarak sabit hatlar üzerinden irtibat kurdukları belirtildi.

Örgüt tarafından özel olarak hazırlanan evlerde veya kendi ikamet adreslerinde mahrem yapılanma içerisinde faaliyet yürüten ''müdür yardımcısı'', ''öğretmen'' ve ''öğrenci'' (asker şahıslar) konumunda bulunan diğer örgüt mensuplarının sohbetler düzenlemek suretiyle örgüt ile bağlarının kurulduğu vurgulanan iddianamede, söz konusu Üsküdar'daki sabit kontörlü telefonun örgüt mensupları tarafından “Mahrem Hizmetler” yapılanmasında yer alan örgüt üyesi askeri personelle irtibat sağlamak için kullanıldığının tespit edildiği vurgulandı.

Darbeciler aynı hattan aranmış

Hakimlik kararı uyarınca söz konusu sabit hatta ait Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan temin edilen 2012 ila 2017 yılları arasındaki ayrıntılı telefon görüşme kayıtları (HTS) incelenmesine yer verilen iddianamede, 15 Temmuz 2016 günü terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği darbe girişiminin önemli isimlerinin de soruşturmaya konu sabit ankesörlü hattan arandığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

''Bu kapsamda terör örgütünün sözde TSK imamı olup darbe girişimini ülke çapında yöneten Adil Öksüz, darbe girişimi esnasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 2’si polis, 34 kişinin şehit edildiği olaylara ilişkin Şehitler Köprüsünde sorumlu komutanlardan olup (Ateş etmeyen askeri vuracağını söyleyen) çıkan çatışmada ölen astsubay İbrahim Gül, yine İstanbul'da darbe girişiminin önemli isimleri arasında yer alan, hali hazırda tutuklu bulunan eski üsteğmen pilot Kerime Kumaş Yıldırım ve sözde Yurtta Sulh Konseyi’nce ülke çapındaki askeri birliklere gönderilen 'sıkıyönetim direktifi' ekinde yer alan sözde atama listesine göre 'Hakkari Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı' olarak görevlendirilen ve hali hazırda FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan Tuğgeneral Ahmet Otal'in da soruşturmaya konu sabit hattan aranan şahıslar arasında yer aldığı tespit edilmiştir.''

İddianamede, söz konusu büfede kurulu sabit hattan asker şahıslar ile ByLock kullanıcısı sivil şahıslara yönelik aramalar listelerine de yer verildi.

AA
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English