Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Anadolu Adalet Sarayında adli yıl açılışı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Uçar: "Vatanını, namusunu bilen Anadolu insanı tarihte görülebilecek en büyük ihanet şebekesinin darbe girişimini, tankların altına yatarak, mermilerin üstüne koşarak engellemiştir. Bizim de yargı mensupları olarak millete karşı vazifemiz hızlı ve adil kararlar vermektir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, "Vatanını, namusunu bilen Anadolu insanı tarihte görülebilecek en büyük ihanet şebekesinin darbe girişimini, tankların altına yatarak, mermilerin üstüne koşarak engellemiştir. Bizim de yargı mensupları olarak millete karşı vazifemiz hızlı ve adil kararlar vermektir." dedi.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayında yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Adalet sarayının E Blok zemin katında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, meslektaşlarının yeni adli yıl açılışını kutladı.

Son zamanlardaki olayların iyi okunmazsa geçmişteki saldırıların aynı şekilde devam ettiğinin görülemeyeceğini aktaran Uçar, "Uluslararası platformlarda Türkiye aleyhine başlatılan karalama kampanyaları, Türk mahkemelerince terörist kabul edilen ve bu konuda haklarında hüküm verilen teröristlerin medeni dünyanın temsilcisi olduğunu iddia eden ülkelerde üst düzey iktidar görmeleri, güney sınırlarımızda komşu ülkelerde başlatılan iç karışıklık ve savaşlar bu ülke haklarının ölüme terk edilmeleri, sömürge zihniyetinin bu coğrafya insanına rahat vermeyeceğinin göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Uçar, son 3-4 yılda Güneydoğu'da hendekler kazıldığını belirten Uçar, MİT tırlarının durdurularak uluslararası kamuoyunda etki ajanlığı faaliyetinde bulunulması, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunması muhakkak olan projelere yönelik eylemler yapılması, kumpas dosyaları hazırlanması ve hepsinin üstünde 15 Temmuz hain darbe girişiminin oyunun bitmediğini, perdenin kapanmadığını gösterdiğini vurguladı.

İsmail Uçar, "Vatanını, namusunu bilen Anadolu insanı tarihte görülebilecek en büyük ihanet şebekesinin darbe girişimini, tankların altına yatarak, mermilerin üstüne koşarak engellemiştir. Bizim de yargı mensupları olarak millete karşı vazifemiz hızlı ve adil kararlar vermektir." dedi.

Anadolu Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun da "Yeni adli yılı karşıladığımız bu günde hukukun üstünlüğü ilkesi ile adaletin zamanınında, tam ve eksiksiz olarak tecelli etmesinin, devletimiz ve toplum düzenimiz bakımından ne kadar hayati bir önem taşıdığını bir kez daha vurgulamak istedim." ifadelerini kullandı.

Hukuk devletinin bütün kurumlarıyla var olmasında ve yaşatılmasında en büyük rolü bağımsız ve tarafsız bir yargı sisteminin oluşturduğunu kaydeden Altun, bu yargı sisteminin ve mensuplarının en önemli önceliğinin de bu bağımsızlığı ve tarafsızlığı korumak olduğunu vurguladı.

Törene, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hayri Kaynar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, il emniyet müdür yardımcıları, bazı ilçelerin emniyet müdürleri ve kaymakamları ile başsavcıvekilleri, hakim ve savcılarla adliye personeli katıldı.

Törende daha sonra Başsavcı Uçar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Salihoğlu'na plaket ve çiçek takdim etti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English