Son Dakika Haberler

Amasya'daki 'Sencer Aydın Helallik' Kupası Konyalı sporcunun oldu

Eklenme Tarihi: 29.03.2017 - 17:46

Konya'da faaliyet gösteren Melikşah Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübü Başkanı Hasan Koç, Amasya'da gerçekleştirilen "Sencer Aydın Helallik Kupası" etkinliğinde birinci oldu.

Amasya’daki ’Sencer Aydın Helallik’ Kupası Konyalı sporcunun oldu
Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi ve Amasya Şeyh Hamdullah Okçuluk ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen “Sencer Aydın Helallik Kupası” etkinli Amasya'da gerçekleştirildi. Etkinliğe 32 ilden 480 geleneksel okçu katılırken merhum Sencer Aydın Çıtır anısına Alçak köprüden Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Salih Işık ve protokol üyelerince alevli ve ıslıklı ok atıldı.

Daha sonra düzenlenen müsabakalarda Melikşah Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübü Başkanı Hasan Koç birinci olurken, madalya ve kupasını Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürünün elinden aldı. Rahmetli Sencer Aydın müsabakaların da Konya’yı 10 geleneksel okçu ile temsil eden Melikşah Geleneksel Türk Okçuluğu Spor Kulübünün 3 okçusu da ilk 20 içinde yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Konu hakkında bilgi veren Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Başkanı Ömer Koç, "Dostluk, kardeşlik ve vefanın ön planda olduğu müsabakalarda her geçen gün büyüyen Geleneksel Okçuluk camiamızın federasyon çatısı altında daha kurumsal bir gelişme göstermektedir. İnşallah bu güzide emaneti daha da geliştirerek gelecek nesillere aslına uygun bir şekilde aktaracağız” dedi.

Program Amasyalı Geleneksel Okçu Rahmetli Sencer Aydın Çıtır adına okunan hatim ve yapılan duaların ardından program sona erdi.

Kaynak: