Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Amacımız, bölgede terör varlığını sona erdirmek"

Başbakan Yıldırım, "Bizim amacımız, bölgede terör varlığını sona erdirmek, zaten yıllardan beri çok acı çeken bölge halkının yeni acılara tekrar maruz kalmasının önüne geçmek."dedi.

“Amacımız, bölgede terör varlığını sona erdirmek“
Başbakan Binali Yıldırım, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) 80 adet 4x4 arazi aracı ve 11 mobil dekontaminasyon aracının teslim törenindeki konuşmasında, AFAD'ın ilk sınavını 2011'deki Van depreminde verdiğini belirtti. Van depreminde, ülkenin geçmiş dönemlerdeki acziyeti yaşamadığını vurgulayan Yıldırım, 1999 Marmara depreminde Ankara'nın 2 gün deprem bölgesiyle irtibat kuramadığını anlattı.

Yıldırım, sadece Türkiye hudutlarında değil dünyanın birçok bölgesinde en hızlı şekilde organize olan ve gerekli desteği veren bir ülke haline gelindiğini vurguladı. 

"O insanlar orada işler düzelince gidecek"
AFAD'ın bugün gücüne yeni bir güç kattığını, 99 yeni aracı ülkenin çeşitli yerlerine göndereceğini bildiren Yıldırım, imkan ve kabiliyetini de artırdığını ifade etti.

Başbakan Yıldırım, Bangladeş'e gittiklerini ve Arakanlı Müslümanlara AFAD, Türk Kızılayı ve TİKA'nın yardım ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Orada da Türkiye'yi, Türkiye bayrağını gördük. Ülkemiz bütün yardımlarda milli gelirine kıyasla en fazla yardım yapan, en fazla cömertlik gösteren ülke unvanına sahiptir. Bazen ileri geri laflar ediliyor, '3,5 milyon Suriyeliye niye bu kadar para harcıyorsunuz, ne yapıyorsunuz?' Empati yapmak mecburiyetindeyiz. Biz hayatı tehlikede olan, darda, zorda olan, yerinden yurdundan kaçmak, bütün hatıralarının olduğu yerleri bırakmak zorunda olan insanlara kapımızı kapatamayız. Bizim kültürümüzde bu yok, inancımızda bu yok. Tabii ki bağrımızı açtık, soframıza onları dahil ettik. Bunu asla para, hesap, kitap meselesi yapmadık, yapmayız. Bakın, o insanlar orada işler düzelince gidecek. Hiçbir kimse memleketinden ayrı sonsuza kadar yaşayamaz."

Afrin'e harekat hazırlığı
Sınır ötesi saldırılara gerekli karşılığı verdiklerini, Fırat Kalkanı Harekatı'nın esasının da bu olduğunu kaydeden Yıldırım, "Kilis başta olmak üzere, Gaziantep bölgeye ulaşan tehditlere karşı gerekli operasyonlar yapıldı ve Allah'a şükür orada sıkıntı yaşanmıyor." ifadelerini kullandı. 

Sınır güvenliğini, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden tacizlerin varlığına değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden hiçbir oluşum asla müsamaha ile karşılanmayacak. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Uluslararası hukuktan da kendi hukukumuzdan da doğan bir hakkımızdır. Bizim amacımız, bölgede terör varlığını sona erdirmek, zaten yıllardan beri çok acı çeken bölge halkının yeni acılara tekrar maruz kalmasının önüne geçmek. İdlib'de, rejim güneyden girdi. Bir sürü insan kuzeye doğru hareket ediyor. Afrin de aynı şekilde, aynı korkuyla sınırlarımıza doğru yönelme var. Tabii ki bunların tedbirlerini alacağız. Bu konuda da hiçbir tereddüt yok, kimsenin de bize nasihatte bulunmasına gerek yok. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok. Sadece vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak gibi bir mecburiyetimiz var. Bölgenin istikrarını, güvenini sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var."

"Yolların kralı yok, kuralı var" 
Bugünün karne günü olduğunu anımsatan Yıldırım, "Yaklaşık 18 milyon yavrumuz, 1 milyon öğretmenimiz bugün tatile giriyor. Bütün öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Umarım tatilde iyi vakit geçirirler. Dinlenerek, ikinci yarıyıla daha zinde, heyecanlı ve hazır olarak dönmüş olurlar." dedi

Başbakan Yıldırım, yarıyıl tatili dolayısıyla yola çıkacak vatandaşlara "Lütfen kış şartlarını dikkate alarak tedbirli olalım. Yolların kralı yok, kuralı var. Kurallara uyalım, sevdiklerimizi üzmeyelim. Tekrar bir araya gelelim." uyarısında bulundu. 

Suriyeli çocuklardan "Çingene Kızı" replikası
Törene, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve AK Parti'li bazı milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda AFAD çalışanı katıldı.

Konuşmalar sonrasında AFAD Başkanı Güllüoğlu tarafından Başbakan Yıldırım'a, AFAD konteyner kentlerdeki meslek edindirme kurslarında eğitim gören Suriyeli çocukların yaptığı Zeugma Antik Kent'te bulunan "Çingene Kızı" mozaiğinin replikası hediye edildi.

Ardından "AFAD" yazılı şekilde dizilmiş 80 adet 4x4 arazi aracı, 8 adet orta büyüklükte taşıma aracı ve 11 mobil dekontaminasyon aracı teslim edildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English