Son Dakika Haberler

Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin: "Günümüz teknolojisinde bilginin her türlüsüne ulaşmanız mümkün fakat ulaşılamayan tek şey insan. İnsana ulaşma konusunda bir problemimiz var. Aslında en uzak olduğumuz şey evin içinde yaşadığımız insanlar"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KÖLN (AA) - Almanya'nın Köln kentinde devam eden "Kitap ve Kültür Fuarı" çerçevesinde çocuklara ve gençlere yönelik olarak ikinci gün düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) konferans salonunda gençlere yönelik düzenlenen "Kur'an İkliminde Nebevi Ahlak ve İslam Gençliği" konulu panel, tasavvuf musikisi konseri ve çocuklara yönelik geleneksel gölge oyunu Karagöz - Hacivat gösterisi ilgiyle izlendi.

Köln DİTİB Merkez Camisi Din Görevlisi Emre Şimşek'in moderatörlüğündeki panele, Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin konuşmacı olarak katıldı.

Ayetler ve hadisler ışığında, İslam dininin iletişim ahlakıyla ilgili öğütler veren Eğin, şöyle konuştu:

"Günümüz teknolojisinde bilginin her türlüsüne ulaşmanız mümkün fakat ulaşılamayan tek şey insan. İnsana ulaşma konusunda bir problemimiz var. Aslında en uzak olduğumuz şey evin içinde yaşadığımız insanlar. Ayrıca her dönemde ve günümüzde gençliğimize sahip çıkmamız konusunda söylemlerin olduğunu görüyoruz. Şahsen gözlemlediğim tecrübelerime göre günümüz gençliği ahlaklı, erdemli, daha güzel düşünüyor ve yetişiyor ama ideal değiliz."

Selam alıp vermenin önemine işaret eden Eğin, “Selam her şeye muktedir ve kadirdir. Selam insanın gönlüne, ruhuna ve kalbine işler. Selam insanları birbirine yakınlaştırır. Onun içindir ki Peygamberimiz selamı bize tavsiye ediyor. Selam deyip geçmeyin. Selamı çocuklarımız ve gençlerimiz arasında yaygınlaştıralım. Selam, Peygamberimizin Medine'deki İslam'a dair ilk emridir. İkinci emri de ikramdır." ifadelerini kullandı.

Gençlere hitap eden Eğin, "30 yıllık mesleki yaşamımda şunu tespit ettim. Hep birbirimize üstünlük için yarışıyoruz. Din üzerinden dahi hep birbirimizin üzerinde üstünlük kurma gayreti içine giriyoruz. Bundan vazgeçmeliyiz. Kur'an'daki ayetlerde Peygamberler bile sürekli hesaba çekilecek deniliyor, demek ki sürekli hesaba çekileceğiz sözünü kendimize sık sık söylemeliyiz. Ayet ve hadislere anlamak için yaklaşmalıyız." şeklinde konuştu.

30 yayınevinin katıldığı fuar, çeşitli etkinliklerle 15 Haziran'a kadar devam edecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English