Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Almanların iş makineleri Van'da üretilecek

ATLAS Maschinen GmbH'nın Üst Yöneticisi Stitou: "Van genç nüfusun fazla olduğu bir bölgede bulunuyor. Burada üretim yaparak bölge ülkelerine ihraç edeceğiz" "Yatırımla ilk başta yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacağımızı tahmin ediyoruz" Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bozkurt: "Şirketin bölgemizde yapacağı yatırım konusunda her türlü desteği vermeye hazırız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - BAHATTİN GÖNÜLTAŞ - Almanya merkezli iş makineleri üreticisi ATLAS Maschinen GmbH'nın Üst Yöneticisi Brahim Stitou, Van'da iş makineleri üreteceklerini belirterek, "Van genç nüfusun fazla olduğu bir bölgede bulunuyor. Burada üretim yaparak bölge ülkelerine ihraç edeceğiz." dedi.

Stitou AA muhabirine, ATLAS Maschinen GmbH'nın "Cazibe Merkezleri Programı" kapsamında Van'a yapacağı yatırıma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin bölgesinde önemli bir ülke olduğuna işaret eden Stitou, "Biz yaklaşık 100 yıldır üretim yapan bir firmayız. Türkiye'nin ve bölge ekonomisinin güçlü olacağına inanıyoruz. Van, genç nüfusun fazla olduğu bir bölgede bulunuyor. Burada üretim yaparak bölge ülkelerine ihraç edeceğiz. Biz bu genç nüfus kaynağını kullanmak istiyoruz. Bunun için bu yatırım kararını aldık." diye konuştu.

Bu yatırımla ilk başta yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacaklarını tahmin ettiklerini dile getiren Stitou, insan kaynağı, lojistik ve diğer teşvikler konusunda gerekli desteğin verilmesini beklediklerini ifade etti.

Stitou, yatırımın yanı sıra iş makineleri alanındaki uzmanlıklarını da bölgeye aktaracaklarını, ayrıca sektöre yönelik eğitim çalışmaları düzenleyeceklerini bildirdi.

- "Her türlü desteği vermeye hazırız"

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt da Alman şirketinin Van'a yatırım kararı almasının önemine işaret etti.

Stitou ile Van'da bir araya geldiklerini anlatan Bozkurt, şunları kaydetti:

"Van bölge ticaretinin en cazip merkezi. Stitou, bize buradaki gençlerin Almanya'da eğitim almasını sağlayarak, Alman iş disiplini ve teknolojisinin öğretileceğini söyledi. Bu, bölge ekonomisine büyük katkı yapacak. Biz de bu şirketin bölgemizde yapacağı yatırım konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. Altyapısı hazır ücretsiz arsa tahsisi gibi diğer bütün imkanlardan en yüksek düzeyde faydalanmasını sağlayacağız."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English