Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Akyürek: Belediyelerimizin çabalara katkı yapmasını diliyorum

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı ile Yerel Yönetimler ve Sosyal İçerme Forumu İstanbul'da başladı.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve UCLG-MEWA Eş Başkanı Tahir Akyürek, UCLG-MEWA'nın sekreteryasının İstanbul'da bulunmasının önemine işaret ederek, "Tüm belediyelerimizin bu çabalara katkı yapmasını diliyorum." dedi.

Akyürek: Belediyelerimizin çabalara katkı yapmasını diliyorum
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Kurtköy Crowne Plaza İstanbul Asia Otel'de gerçekleştirilen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sosyal politikanın önemine işaret ederek, "Sosyal politika dediğimiz şey, fakirin fukaranın derdiyle dertlenen, engellinin yerine kendini koyabilen, bu memleketin yaşlısıyla, yetimiyle hemhal olmayı, toplumumuzun gelişmesi, kalkınması, huzuru, güvenliği için de önemli bir iş yapmış olabileceğimizin farkında olabilme meselesidir." dedi.

Tüm belediye başkanlarına bir tavsiyede bulunmak istediğini dile getiren Ersoy, "Her biriniz vicdana, merhamete, ilgiye, sıcaklığa sahip bir kadın başkan yardımcısı bulun, bu işleri onlara teslim edin, toplum rahat etsin, kimsesiz yavrularımız ve herkes rahat etsin." ifadelerini kullandı.

Ersoy, 15 yıldır AK Parti iktidarlarının yaptığı düzenlemeleri anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim medeniyet değerlerimiz, inanç değerlerimiz, bu anlamda toplumdaki her türlü ayrımcılığın, toplumdaki her türlü uçurumun ortadan kaldırılması için bize ağır sorumluluklar veriyor. Bu sorumlulukları yerine getirebildiğimiz sürece, insanlığa ve insanlığın geleceğe bırakacağımız miraslarına karşı da her türlü görevi de en iyi şekilde yapmış olduğumuzu gösterecektir. Bu toplantının da bu anlamda insanlığın bundan sonraki paylaşımı ve ortak değerlerinin daha da güçlenmesine vesile olacağına yürekten inanıyorum."

-İnsanı merkeze alan bir kalkınma modeli...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG-MEWA Başkanı Fatma Şahin ise dünya üzerinde yaşanan üzücü olaylara değinerek, "Sosyal adalete, sosyal barışa sürdürülebilir kalkınmaya ihtiyacımız olduğu dönemden geçiyoruz. İnsanı merkeze alan bir kalkınma modelini hayata geçiremezsek, bugün terörizmi, radikalizmi, İslamofobiyi önleyemeyeceğimizi görüyoruz." dedi.

Üzerlerinde bugün büyük bir emanet bulunduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Yalnızca kendi şehrinde 500 bin mülteciyi ağırlayan, kardeşlik hukukunu güçlendiren bir şehirden gelen kardeşiniz olarak üzerimizde çok büyük bir emanet var. Çatışmaların, kaousun, kanın, göz yaşının en yoğun olduğu noktada, daha çok kardeşliğe ve birliğe ihtiyacımız var. Dili, dini, mezhebi, cinsiyeti ne olursa olsun, insan olarak doğan herkesin hak temelli yaşaması gereken bir dünyaya ihtiyacımız var. En büyük uygulamacı bizleriz. Yerel yönetimlerin, doğumdan ölüme herkesin yaşamına dokunabilme gücü var. En önemlisi gönlüne dokunabilme gücü mevcut. UCLG-MEWA'nın bugünkü konu başlığı olan sosyal içerme konusunda, hiçbir dünya vatandaşını geride bırakmadan kendi ülkemizde, 80 milyonun kardeşliği üzerinde yapacak çok işimiz var. Yapacak çok hedefimiz var. O yüzden bugün yerel yönetimlerin bir araya gelmemiz, uygulamaları hızlı hayata geçirebilmemiz için hepimizin birbirine, tecrübesine, bilgi birikimine ihtiyacı var. Bu güçlü birlikteliği dünya barışına kullanma noktasında da hedeflerimiz iddiamız ve aşkımız bulunuyor."

- "UCLG-MEWA'nın sekreteryasının İstanbul'da bulunması önemlidir"

Programda konuşan UCLG Eş Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, UCLG MEWA’nın Türkiye’deki belediyelerin dünyaya açılmasına katkıda bulunan, onları bu yönde teşvik eden, katılımcı belediyeler arasında tecrübe paylaşımına imkan sağlayan uluslararası teşkilatlardan birisi olduğunu belirterek, bu toplantıların Türk şehirleri adına önemine dikkat çekti.

Tahir Akyürek, UCLG-MEWA'nın sekreteryasının İstanbul'da bulunmasının önemine işaret ederek, "Tüm belediyelerimizin bu çabalara katkı yapmasını diliyorum." dedi.

“İslam medeniyetinin inancımızdan kaynaklanan özel, özgün bir bakış açısı var” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Akyürek, “İnsan yaratıcının emanetidir, ona hizmet etmek gerekir. Doğumdan ölüme her süreçte ihtiyacı olanın yanında bulunma çabasında olmamız gerekir. Dünyadaki Müslüman nüfusun büyük bölümü Ortadoğu ve Batı Asya bölgesinde yaşamakta. Şu anda da bu bölgelerde ciddi problemler mevcut. UCLG MEWA bölgesinde sosyal içerme komitesinin kurulması, böyle bir formun düzenlenmesi UCLG MEWA’nın da bu konuya verdiği önemi gösteriyor. Aynı zamanda UCLG MEWA’nın bu çalışmalarına Türkiye Belediyeler Birliği olarak da destek oluyoruz” dedi.

Belediyeler olarak; Anayasa’da bir görev olan Sosyal Devlet prensiplerinin hayata geçirilmesini, aç ve açıkta hiç kimsenin bırakılmamasını, güven ortamında mutlu ve huzurlu şehirlerin oluşturulmasını, fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik birlikteliğinin gerçekleştirilmesini amaçladıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, “Birçok esere imza atıyoruz. Birçok yollar, köprüler, altyapı, üstyapı yatırımları, kültür merkezleri, sosyal tesisler yapıyor, yeşil alanlara imza atıyoruz. Bunlar insanlara yapılan dolaylı hizmetlerdir. İnsana doğrudan ulaşmanın yollarını bulmalı, bulmuşsak çeşitlendirmeliyiz. Sosyal İçerme Forumu belki bu kapıları bize açacak. Belki yeni projeler bizlere sunacak. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

UCLG-MEWA ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile UCLG MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, günün anısına UCLG Eş Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e plaket takdim etti.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English