Son Dakika Haberler

Akşehirspor’dan Kırıkkale Büyük Anadoluspor maçında çıkan olaylarla ilgili sert tepki

Eklenme Tarihi: 10.12.2018 - 15:24 , Son Güncellenme: 10.12.2018- 15:47

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 6. grupta mücadele eden Akşehir Spor Kulübü geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda Başpınar Stadında oynanan Kırıkkale Büyük Anadoluspor-Akşehirspor maçında çıkan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Akşehirspor’dan Kırıkkale Büyük Anadoluspor maçında çıkan olaylarla ilgili sert tepki
Kırıkkale Büyük Anadoluspor ile oynanan maç sonrasında Akşehirspor futbolcuları ve taraftarları rakip takım oyuncularının ve taraftarlarının taşlı tekmeli ve sözlü saldırılarına uğramış çıkan olaylarda 10 yaşındaki Akşehirsporlu bir taraftar ile 5 Akşehirsporlu futbolcu yaralanmıştı. Maç sonrası kulüp otobüsü, taraftar otobüsleri ve maça özel araçlarıyla gelen Akşehirsporlu taraftarların araçları da taşlanmıştı. Akşehirspor taraftarları ve futbolcuların maçtan sonra saatlerce stadyumda mahsur kalan ve hakaretlere maruz kalmasıyla ilgili olarak Akşehirspor Tesisleri’nde Akşehirspor Kulüp Başkanı Yahya Yıldız tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 6. grup temsilcimiz Akşehirspor Kulübü olarak 09.12.2018 tarihinde Başpınar Stadında oynanan Kırıkkale Büyük Anadoluspor-Akşehirspor maçında futbolcularımıza, taraftarımıza ve yönetimimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz!

Maç haftası gerek rakip kulüp, gerek Türkiye Futbol Federasyonu, gerek Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, gerek diğer ilgili kurum ve kuruluşlar ile 2018/2019 futbol sezonunda Kırıkkale Başpınar stadında yaşanan olaylar örnek gösterilip bu tür olayların bu müsabakada yaşanmaması ve gerekli önlemlerin alınması konusunda sözlü ve yazılı görüşmeler yapılmış olup yetkililerden istenmeyen hiçbir olay yaşanmayacağının garantisi alınmıştır.

Maç öncesi stadyum görevlileri, kulüp yetkilileri ve emniyet mensupları ile sosyal medya üzerinden tarafımızca maçın canlı yayınlanması konusunda görüşmelerde bulunduk. Fakat emniyet tarafından bu talebimiz olumsuz karşılanmış olup red cevabı alınmıştır.

Futbolcularımız maç öncesi ısınma antrenmanları için sahaya çıktıklarında rakip futbolcular kulüp futbolcularımıza “Bugün sizi sahadan çıkarmayacaklar, maç sonrası kendinize dikkat edin vb.”, maç sırasında  “Sakın buradan puan ya da puanlar almayı aklınızdan geçirmeyin sizi sahadan çıkarmayız, burada linç edilirsiniz vb.” cümlelerle uyarı ve tehditlerde bulunmuşlardır. Yedek kulübemizin üzerinde taraftarların tepinmesi, yedek kulübede bulunan futbolcularımıza ve teknik ekibimize küfür etmeleri, saha görevlileri ve emniyet mensuplarına yaptığımız uyarılara rağmen hiçbir şey yapılmaması ve göz yumulması abesle iştigaldir. Rakip takım taraftarları olaylara müdahil olmak için sahaya inmek isterken yedek kulübelerinin birinin göçmesine neden olmuştur.

Müsabaka bitiş düdüğü ile birlikte soyunma odasına giden futbolcularımıza rakip takım futbolcularının ve teknik ekibinin sözlü ve fiili saldırıları ile istenmeyen olaylar başlamış olup rakip takım tribünlerindeki taraftarlar sahaya girmiş ve futbolcularımıza fiili saldırıda bulunmuşlardır.
Takımımızı kilometrelerce ötede yalnız bırakmayıp gelen fedakâr taraftarlarımızın bulunduğu tribüne rakip takım taraftarları tribün koltuğu, taş vb. cisimler atmış, 10 yaşındaki küçük taraftarımız başından yaralanmıştır. Protokol tribününde maçı izlemeye gelen yetkililer olaylara sadece seyirci kalmış uyarıda bulunmamıza rağmen dikkate alınmamıştır. Üzerine olaylardan görüntü almamıza “Çektir çektir bol bol çektir, hoşuna gidiyor değil mi, germeyin milleti” gibi sözlerle sanki olayları biz çıkarmışız, bizim taraftarımız sahaya girmiş gibi muamele gördük. Hâlbuki görüntülerden de anlaşılacağı üzere bizim taraftarlarımızdan bir kişi bile sahaya inmemiştir.

Müsabakaya atanan hakem dörtlüsüne müsabaka boyunca gösterdikleri performans ve tarafsız yönetimleri için teşekkür ederiz.

Müsabaka sonrası soyunma odasına geçtiğimizde rakip takım futbolcuları tarafından soyunma odasının kapıları kırıldı. Müsabaka sonrasında 2 saate yakın bir süre stadyumda kalmak zorunda kaldık. Çıkmak istediğimizde ise rakip takım taraftarları tarafından taşlara maruz kaldık. Kulüp otobüsümüz, taraftarlarımızı taşıyan otobüsler ve özel araçlarıyla maçı izlemeye gelen taraftarlarımızın arabaları hatta emniyete ait araçlar atılan taşlardan dolayı hasar gördü.

Yaşanan olaylarda darp gören futbolcularımız tedavileri için hastaneye gitlemelernini ardından burada muayeneleri yapıldıktan sonra karakola şikayetlerini bildirmeye götürüldüler. Tabii bu da tam bir işkenceye dönüştürüldü. 1 saat yollarda perişan olduk. Karakolda futbolcularımız şikayette bulunurken sözde darp raporu almış rakip takım futbolcusu 20' ye yakın yönetici ve idarecileri ile ifade alınması için getirildi. Burada da sözlü saldırılar devam ettirildi.

Maç akşamı rakip takım tarafından yapılan açıklamada olaylar sanki bizim tarafından çıkarılmış gibi gösterilerek algı oluşturulmaya çalışılmış, istenmeyen olaylar olmamış gibi lanse edilmiştir. Rakip takıma göre istenmeyen hiçbir şey gerçekleşmemiştir. Bütün olaylar onların istediği gibi olmuştur.

Maç öncesi, sırası ve sonrasında yaşanan olaylardan dolayı gerek arayıp gerek sosyal medya üzerinden yanımızda olan ve geçmiş olsun dileklerini ileten kulüplere ve taraftar gruplarına buradan takımım, yönetimim ve şehrim adına teşekkür ediyorum.

Kaynak: