Son Dakika Haberler

Akşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve büyük beğeni toplayan "Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye" projesinde 40 gün boyunca sabahları camiye gelerek namaz kılan çocuklara bisikletleri törenle verildi.

Akşehir’de bin 120 çocuğa bisiklet
Akşehir Belediyesi tarafından çocuklara camiyi sevdirmek ve namaz kılmaya teşvik etmek amacıyla İlçe Müftülüğünün de katkılarıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ""Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye" projesine katılan çocuklara bisikletleri Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

40 gün boyunca sabah namazına devam eden çocuklar, Akşehir Belediyesi’nce verilen bisiklet hediyelerine kavuştu.

Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene Tuzlukçu Kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili Mehmet İlidi, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Garnizon Komutanı Tolga Yuvalı, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, İlçe Protokolü, Belediye Meclis Üyeleri, bisiklet almaya hak kazanan çocuklar, velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Tuzlukçu Kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili Mehmet İlidi projenin önemine dikkat çekerek “Bu kampanya geçtiğimiz yıl Akşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi tarafından başlatılmış güzel bir proje. Bu kampanya kapsamında çocuklarımız 40 gün boyunca sabah namazına gidiyorlar ve devamı sağlayıp namaz alışkanlığını kazandıkları için belediyelerimiz tarafından bisiklet armağanı ile ödüllendiriliyorlar. Umarım bu alışkanlık sadece 40 günle sınırlı kalmaz, çocuklarımız sürekli sabah namazlarını ve diğer namazlarını eda ederler” diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, projenin başarılı olduğunu belirterek camilerde ibadet yapmanın önemine dikkat çekti.

Başkan Akkaya “Biz Akşehir Belediyesi olarak inşallah çok önemsediğimiz ve ilçe müftülüğümüzle berber çok güzel bir şekilde gerçekleştirdiğimiz bu projemizi Allah’ın izniyle her yıl devam ettirmeyi hedefliyoruz. Biraz zahmetli, biraz belki maddi külfetli ama çok çok fazla bu projemizin manevi bir değeri var. İstikbalimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, gençlerimizi iyi bir şekilde yetiştirmeyi çok önemli buluyoruz. Bu önemden hareketle gençlerimiz ve çocuklarımız için bir çok proje ve hizmetler yapıyoruz. Gençlerimizi her yıl ‘Nasreddin Hoca’nın Torunları Ecdadıyla Buluşuyor’ ismiyle Çanakkale gezisine gönderiyoruz. Orada gençlerimiz bu vatanı bize emanet eden şühedamızın nasıl bir mücadele verdiğini o destanın kolay yazılmadığını kendi gözleriyle görüp daha iyi anlıyorlar. Yine eğitim alanında kırtasiye yardımlarından, konferanslardan kitap okuma kampanyalarına kadar bir çok projeyi ve hizmeti çocuklarımıza gençlerimize sunuyoruz. Bütün bunların amacı gençlerimizi ve çocuklarımızı donanımlı yetiştirmek, bu millete ve bu vatana daha çok sahip çıkmasını sağlayabilmek” dedi.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, projenin beklenenden daha büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Kardaş “Kendi çocukluğumu değerlendirdiğimde bakıyorum ki erken gelmişiz dünyaya. Çocuklarımızın başarısı günümüz itibariyle her anlamda değerlendiriliyor. Okumak isteyene devletimizin imkanları var. Çeşitli vakıfların, kuruluşların çok değerli katkıları var. Okumak isteyenin önü açık. Bu yaz döneminde geçen yıl olduğu gibi bu yılda dinimizin direği olan namazı çocuklarımıza sevdirmek için 40 gün sabah namazına gelmelerini teşvik ettik ve 40 rakamı koyduk. 40 sayısı çokluktan kinayedir, çokluğu ifade eder. Mesela 5 vakit namazın tamamı 40 rekattır. Bizler yine gün içerisinde namazda 40 defa Fatiha suresini okuyoruz” diyerek 40 rakamının hikmeti hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından ilk olarak üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk 3 bine giren 7 öğrenciye Akşehir Belediyesi tarafından derecelerine göre laptop, tablet ve altın verildi.

Öğrencilere hediyeleri törene katılan protokol tarafından takdim edildi.

Daha sonra 40 gün boyunca sabah namazına ve yaz kuran kurslarına katılan çocuklara bisiklet hediyeleri protokol tarafından dağıtıldı.

İlk etapta 520 çocuğa bisiklet dağıtıldığı geriye kalan 600 çocuğun bisikletinin de önümüzdeki günlerde dağıtılacağı öğrenildi. Ayrıca camilerinde kampanyaya en fazla katılımı sağlayan 3 din görevlisine de Akşehir Belediyesi tarafından bisiklet armağan edildi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English