Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Akşehir'de ağaç hassasiyeti

Yol yapımı gerekçesiyle ağaç kıyımının olağan hale geldiği bir dönemde Akşehir Belediyesi örnek bir çalışma yaparak ağaçları kesmeden yol ve kaldırım çalışmasını sürdürüyor.

Geçtiğimiz aylarda yapılan Akşehir Yeni Vergi Dairesi Binası önündeki yol düzenleme çalışmalarında yol ortasına bulunan ağaç kesilmeden yol çalışmaları ağaç ortada kalacak şekilde düzenlenirken yine Hıdırlık Caddesi üzerinde yapılan yol ve kaldırım tadilat çalışmaları kapsamında yol kenarında bulunan 2 ağaç kesilmeden çalışmalar yapıldı.

Hızla betonlaşan şehirlerin nefes alacak alanlara ihtiyacı olduğunu Akşehir genelinde park, bahçe, yeşil alanların arttırılmasının yanı sıra özellikle oksijen deposu ağaçların sayısının arttırılması konusunda da önemli ölçüde çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya “Peygamber Efendimizin ‘Kıyamet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyamet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın’ Hadis-i Şerif’inde olduğu gibi bizde ilçemizdeki ağaçlandırma ve yeşil alan yapma çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Şehrimizde her mahalleye bir park kazandırma çalışmalarımız sürerken, şehrimizi yemyeşil ağaçlarla, fidanlarla çeşitli süs bitkileri ile süslemek modern görünümün yanında yeşilin dinlendirici büyüleyici güzelliğini şehrimizde hissettirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. İlçemiz sınırlarında belirlenen noktalara binlerce fidan ve ağaç diktik. Bunun yanında özellikle ilçe merkezinde yeşil alanları arttırmak, ağaç sayısını çoğaltmak için çalışmalar yaptık. Mevcut ağaçlarımızı da korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle yeni vergi dairemiz önündeki yol çalışmamızda yol ortasına gelen ağacımızı kesmeden çalışmalarımız ağaç ortada kalacak şekilde yaptık. Yine Hıdırlık Caddemizdeki yol ve kaldırım tadilatlarımız sırasında yol kenarında bulunan 2 ağacımızı kesmeden çalışmalarımızı bu şekilde devam ettirdik. Sürücülerimizin de bu ağaçları fark edebilmesi amacıyla gerekli ikaz ve uyarı levhalarımızı ağaçlarımızın üzerine monte ettik. Akşehir’imiz kültürel ve tarihi değerlerinin yanı sıra tabiatı doğal güzellikleri ve yeşil alanlarıyla Konya’mızın incisi olmaya devam edecektir” diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English