Son Dakika Haberler

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda yapılan duruşmaya sanıkların yanı sıra taraf avukatları katıldı.

Duruşmanın bugünkü celsesinde ilk olarak Gürcistan'a kaçmak üzereyken sınır kapısında yakalanan eski yarbay Hüseyin Polatçı savunma yaptı. Polatçı, 15 Temmuz günü Jandarma Bölge Komutanlığı'nda görev yaptığını belirterek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Polatçı, o gün Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Merkezinden arayan, ismini bilmediği binbaşının Akıncı Üssü'nde 143. Filo'dan bir emir geleceğini ve kendisinin de buraya gitmesine yönelik emri ilettiğini ifade ederek, üsse gittiğini ancak bir emir olmayınca saat 19.30 civarı görev yeri olan bölge komutanlığına döndüğünü söyledi.

Görev yaptığı esnada, TSK'nın yönetime el koyduğuna dair mesaj geldiğini ve bu mesajın TRT spikerinin okuduğu mesajla benzer olduğunu anlatan Polatçı, bölge komutanını aradığını ancak onun da gelişmeleri takip ettiğini söylediğini öne sürdü.

Polatçı, darbe faaliyetlerine katılmadığını savunarak, ilerleyen saatlerde Ankara'da etrafa ateş açan helikopterleri engellemek için hazırlanan jandarma özel harekat timiyle kuleyi ele geçirmek üzere Kara Havacılık Komutanlığına geçtiklerini bildirdi.

Burada bir helikopterin üzerlerine ateş açtığını ve iki askerin yaralandığını anlatan Polatçı, kendisinin de bir yaralıya yardım ettiğini ileri sürdü.

Polatçı, o gece tuzağa düşürüldüğünü iddia ederek, sabah olduğunda albaya bilgi verip komutanlıktan ayrıldığını söyledi.

Gözaltına alınanlara yapılan muameleyi televizyonda izlediğini, kendisine de böyle bir muamele yapılmaması için teslim olmadığını savunan Polatçı, "Gerçekler ortaya çıkana kadar uzaklaşmak istedim." dedi.

Örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını savunan Polatçı, İzmir'deki askeri casusluk davasında bilirkişi olarak bulunduğunu da söyledi.

- Tutuksuz sanık savunması

Tutuksuz sanık astsubay A.A.C. de 15 Temmuz'da üssün kuzey cephaneliğinde çalıştığını, iki yıldır Akıncı'da görev yaptığını, mühimmatların depolanması, montesi, demontesi ve hatta teslim işlemlerini yaptığını bildirdi.

Günün sabahında kahvaltı yapmak için oturdukları sırada atölye komutanı astsubay H.Ü'nün monte yapacaklarını söylediğini, bunun üzerine kahvaltıdan sonra mühimmat montelemeye başladıklarını anlatan A.A.C, ne sebeple monteleme yaptıklarına yönelik bilgisi olmadığını, zaten kendilerine bilgi verilmeyeceğini savundu.

A.A.C, öğleye doğru mesainin saat 14.00'te biteceğinin duyurulduğunu, ancak monteleme görevini yerine getirmek için kendilerinin mesaiye devam ettiğini öne sürdü.

İkinci vardiyada çalışacak personelin de saat 16.00 gibi geldiğini belirten A.A.C, hazırlanan mühimmatı daha sonra 141. Filo'ya götürüp teslim ettiğini anlattı.

Tutuksuz sanık A.A.C, monte işleri bittikten sonra depo kapılarını saat 20.00 gibi kapattıklarını, görevleri bitmesine rağmen astsubay H.Ü'nün emri ile beklemeye devam ettiklerini dile getirdi.

İdari binada beklediklerini anlatan A.A.C, hava karardıktan sonra yüksek sesler üzerine dışarı çıktıklarını bu sırada bir araçla iki teğmenin iki astsubayla geldiklerini belirtti. Bu teğmenlerden birinin bacağında tabanca olduğunu, diğerinde de tabancası olduğunu düşündüklerini bildiren A.A.C, bu teğmenlerin astsubay Erkan Çoban ile görüşüp silah istediklerini ifade etti.

A.A.C, Erkan Çoban'ın telefonla görüşmesinin ardından silah vermediğini, teğmenlerin de onu araca bindirip üs komutanın yanına götüreceklerini ifade ederek ayrıldıklarını dile getirdi.

Daha sonra gazinoya geçip televizyondan darbe girişiminden haberdar olduklarını anlatan A.A.C, atölye komutanı H.Ü'nün de mühimmat isteğine olumsuz yanıt vereceklerini söylediğini aktardı.

Üsten sabah saatlerinde ayrıldıklarını ve FETÖ/PDY ile bir bağı bulunmadığını savunan A.A.C, beraatini istedi.

Duruşmada, sanık eski kursiyer teğmen Mehmet İhsan Akça da savunmasında tahliye talebinde bulundu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English