Son Dakika Haberler

Marmara Belediyeler Birliği ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal: "Akıllı belediyecilik hizmetlerinin sunumunda güvenlik çok önemlidir. Vatandaşa hizmet götürürken, onların çok önemli bilgilerine sahip oluyoruz. Bu bilgileri koruyabilmemiz, hem vatandaş hem de belediyelerin güvenliği için önemlidir" "Akıllı belediyecilik, hem çok imkanlar sunuyor hem de ciddi sorumluluklar getiriyor. Bunun, kamu hizmeti sunanlara ciddi katkıları olacağına inanıyorum. Vatandaş da kamu kurumlarının elinde olan bilgilerinin

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, akıllı belediyecilik hizmetlerinin sunumunda güvenliğin çok önemli olduğunu belirterek, "Vatandaşa hizmet götürürken, onların çok önemli bilgilerine sahip oluyoruz. Bu bilgileri koruyabilmemiz, hem vatandaş hem de belediyelerin güvenliği için önemlidir." dedi.

Uysal, Marmara Belediyeler Birliği Şehir Teknolojileri Merkezince Beşiktaş'taki bir otelde düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "akıllı şehirler ve belediyecilik" kavramlarının son yıllarda sıklıkla gündeme gelen konuların başında yer aldığını söyledi.

Bu konuların gündeme getirilmesinin amacının ise şehirlerde yaşayanların hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu anlatan Uysal, "Kamu adına yapılan hizmetlerden insanların daha kolay ve daha rahat bir şekilde istifade etmeleridir. Tabi sanayileşme başladıktan sonra insanların şehirlerde yaşamaya başlamasıyla kentlerin nüfusu arttı. Bununla birlikte şehirleşmenin getirdiği kalabalıklar, beraberinde bazı sıkıntılara yol açtı. Bu problemler artık insanların gündeminde." diye konuştu.

- "İyi yönetildiğinde insanlara çok büyük kolaylık sağlayacak"

Mevlüt Uysal, sorunların çözümünün düzgün planlama, bununla beraber nüfusun ikamet ve çalışma alanlarının ayrılması ve ulaşım akslarının belirlenerek şehirlerin iyi tasarlanmasından geçtiğini dile getirerek, şu ifadelere yer verdi:

"Devamında şehirlerde yaşayan insanların sağlık hizmetlerinden faydalanmaları, hava kirliliğinin önlenmesi, çevrenin korunması konuları gündem oldu. Onların önemli bir kısmına çözüm bulundu veya biz çözüm bulunduğunu zannederek, ona alışarak yaşamaya başladık. Tabii bugün itibarıyla geldiğimiz nokta, özellikle iletişimde yaşanan gelişmeler ve akıllı telefonların etkisiyle kamunun verdiği hizmetlerin de akıllı olmasını zorunlu kılıyor. Eskiden iş yapan insanların akıllı davranmasından bahsedilirdi, şimdi ise nesnelerin akıllı oluşunun üzerinde duruluyor. Gerçekten bu iyi yönetildiği takdirde, dünyada şehirlerde yaşayan insanlara çok büyük kolaylıklar sağlanacak."

Akıllı nesnelerin etkili kullanılmasıyla özellikle kamu hizmetlerinin sunulmasında çok büyük kolaylıkların sağlandığının birebir tecrübeyle görüldüğüne işaret eden Uysal, "Teknolojinin gelişmesiyle oluşan ilerleme sayesinde önemli mesafeler alındı, alınıyor. Şehircilik dediğimiz zaman ise akla belediyeler geliyor. Marmara Belediyeler Birliği de malumunuz, Türkiye'nin en gelişmiş belediyeleri tarafından oluşturulan birliktir. Marmara Belediyeler Birliğinde ortaya koyacağımız vizyon, hizmet şekli, akıllı şehirler ve diğer uygulamalar Türkiye'ye örnek olacaktır. Bu manada sorumluluğumuzun büyük olduğunu düşünüyoruz." dedi.

- "Belediyeler ellerindeki verileri korumak durumundalar"

Akıllı belediyecilik hizmetlerinin sunumunda güvenliğin de çok önemli olduğunu vurgulayan Mevlüt Uysal, şöyle devam etti:

"Vatandaşa bir hizmet götürürken, onların çok önemli bilgilerine sahip oluyoruz. Bu bilgileri koruyabilmemiz, hem vatandaş hem de belediyelerin güvenliği için önemlidir. Bugün itibarıyla baktığımız zaman belediyelerin elinde, akıllı şehircilik adına yapılan uygulamalardan dolayı çok ciddi veriler toplanıyor. Belki vatandaşların kendilerinin bile bilmediği önemli verileri kamunun eline, yani belediyelerin eline geçmiş oluyor. Eğer bunlara sahip çıkamazsak, sadece ahlaki bir sorundan daha ziyade kamu adına, hukuksal sorunlar da ortaya çıkıyor. Bir suç işleyip işlememe sorunuyla da karşı kaşıya gelinmiş oluyor."

Bu manada gerçekten siber güvenliğin önemli olduğunu vurgulayan Uysal, Şunu rahat bir şekilde söyleyebilirim, Türkiye'de belediyecilik adına güzel işler yapılıyor. Bu kapsamda akıllı hizmetler sunulurken elde edilen o verileri çok güzel şekilde korumamız, kollamamız, muhafaza etmemiz lazım. Bu hem vatandaşın hakkını, hukukunu korumak adına hem de sorumluluğumuzu yerine getirme adına önemlidir." diye konuştu.

Güvenlik, şehir planlama ve teknoloji uzmanlarının bir araya gelerek yapacakları tartışmalar ve karşılıklı fikir alışverişi sayesinde ortaya çıkan projelerle vatandaşa daha kaliteli hizmet sunmanın yollarının açılacağına inandığını söyleyen Uysal, şunları kaydetti:

"Akıllı belediyecilik, hem çok imkanlar sunuyor hem de ciddi sorumluluklar getiriyor. Hem getirmiş olduğu kolaylıkları hem de yüklemiş olduğu sorumlulukları bu zirvede konuşacağız. Bunun, kamu hizmeti sunanlara ciddi katkıları olacağına inanıyorum. Vatandaş da kamu kurumlarının elinde olan bilgilerinin korunduğunu öğrenmiş olacaklar. Zirvenin, İstanbul ve Marmara Belediyeler Birliği için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı da bir sunum yaptı. Konuşmaların ardından İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Eczacıbaşı'na plaket takdim etti.

Farklı oturumlarla devam eden Akıllı Belediyecilik Zirvesi, yarın gerçekleştirilecek çalıştayla sona erecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English