Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Akciğere bıçak mı değer" korkusu öldürüyordu

Konya'da akciğerinde kist bulunan kadın, yatışı yapılan hastanede çevresindekilerin "akciğere bıçak mı değer" demesi üzerine ameliyattan vazgeçti Öksürüğü ve solunum güçlüğü şikayetinin artması üzerine kaldırıldığı hastanede akciğerindeki kistlerin patlamak üzere olduğu tespit edilen hasta, adeta zamanla yarışılarak her iki akciğere aynı anda yapılan operasyonla hayatta kaldı Prof. Dr. Altınok: "Parazitten bulaşan kist hastalığı basit gibi görünse de zamanında müdahale edilmediğinde akciğerler

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - METİN BOLAT - Konya'da yatışı yapılan hastanede çevresindekilerin "akciğere bıçak mı değer" demesi üzerine ameliyattan vazgeçen Ayşe Çağatay'ın, sağlık problemlerinin artması üzerine gittiği hastanede akciğerlerindeki kistin patlamak üzere olduğu görüldü. Hasta, adeta zamanla yarışılarak her iki akciğere aynı anda yapılan müdahale sayesinde hayatta kaldı.

Ayşe Çağatay (64), öksürük ve ağız yoluyla dışarıya sürekli bir şeyler atma şikayetiyle hastaneye başvurdu. Başka bir hastaneye sevk edilen ve akciğerinde kist olduğu belirtilerek yatışı yapılan Çağatay'a, ameliyat olması gerektiği söylendi. Çağatay, çevresindekilerin "akciğere bıçak mı değer" demesi üzerine korkup ameliyat kararından vazgeçti.

- Her iki akciğere de aynı anda müdahale büyük riskti

Hastaneden çıktıktan sonra şikayetleri artan kadın, yaklaşık 4 ay sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.

Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Altınok, akciğerindeki kist patlamak üzere olan hastanın hayati tehlike kaydıyla hemen ameliyata alınmasına karar verdi. Ailenin de onayıyla adeta zamanla yarışılarak, Altınok ve ekibi her iki akciğere de aynı anda tek kesiyle büyük bir risk alarak müdahale etti. Başarılı geçen operasyon sonrası Çağatay, hızla sağlığına kavuşuyor.  

- "Kocam ameliyat oldu öldü, sen ameliyat olma"

AA muhabirine açıklama yapan Ayşe Çağatay, öksürme ve daralma şikayeti sonrası hastalığının ortaya çıktığını söyledi.

Bugüne kadar çeşitli sağlık problemleri nedeniyle başından birçok kez ameliyat geçtiğini ifade eden Çağatay, "Çevremdekiler 'akciğere bıçak değmez', 'kocam ameliyat oldu öldü, sen ameliyat olma' gibi şeyler dediler. Ameliyat için yattığım hastaneden, korktuğum ve kendimi hazır hissedemediğim için çıktım. Üç ay bitkisel ilaçlarla tedavi olmaya çalıştım. Ama öksürüğüm daha da arttı. Öksürüğüm o kadar şiddetliydi ki yoldan geçenler bile duyardı. Başvurduğum hastanede rahatsızlığımın ilerlediğini öğrendim. Ameliyat oldum, kendimi çok iyi hissediyorum" diye konuştu.

- Akciğer patladığında büyük sorunlar ortaya çıkıyor

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Tamer Altınok, sebzelerin iyi yıkanmamasından dolayı rahatsızlığın ortaya çıktığını dile getirdi. Kist nedeniyle akciğer patladığında önemli sorunlar yaşanabileceğini vurgulayan Altınok, şöyle devam etti:

"Böyle durumlarda kisti ameliyatla ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Hastamız bize başvurduğunda büyük kistler patlayarak sıkıntı yaratacak konumdaydı. Hastanın yaşı, kilosu ve çeşitli rahatsızlıklarının olması nedeniyle tek ameliyat gerçekleştirdik. İki akciğere aynı anda ameliyat yapılması zordur. Özellikle sol akciğerin, kalbin arkasında olan kısmına ulaşma zorluğu vardı. Kisti patlamadan önce çıkarttık. Zaten hastada küçük kistlerin bir kısmı patlamıştı. Büyük olanlar patlamamıştı. Bu yüzden çok uygulanan bir yöntem olmayan her iki akciğere de aynı anda müdahale etmeyi tercih ettik. Parazitten bulaşan kist hastalığı basit gibi görünse de zamanında müdahale edilmediğinde akciğerler ve kişi açısından sonuçları ağır oluyor."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English