Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Partili Muş'tan "boykot" çağrısına tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: "Bir elmanın iki yarısı gibi olan CHP ve HDP seçim güvenliği değil seçim güvensizliği istemektedir" "Sandığı boykot etmek milleti boykot etmektir. Oy kabininin ardında vicdanıyla oy veren vatandaşın oyuna güvenmemektir. Esasen millet, sandığı değil CHP’yi boykot etmekte ve iktidara getirmemektedir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - YILDIZ AKTAŞ - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bazı CHP milletvekillerinin seçimlerin boykot edilmesi çağrısına ilişkin, "Bir elmanın iki yarısı gibi olan CHP ve HDP seçim güvenliği değil seçim güvensizliği istemektedir." dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde bazı CHP milletvekillerinin, boykot çağrısında bulunarak partilerinin sandıktan ve milli iradeden umudunu kestiğini net şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Boykot tartışmasının "CHP'nin siyasi acziyetini" gösterdiğini ifade eden Muş, "Selin Sayek Böke, Haluk Pekşen gibi bazı CHP milletvekilleri boykot çağrısı yaparak CHP'nin 2019 yenilgisine şimdiden kılıf uydurmaya çalışmaktadırlar. Sandığı boykot etmek milleti boykot etmektir. Millet iradesini tanımamaktır. Oy kabininin ardında vicdanıyla oy veren vatandaşın oyuna güvenmemektir. Esasen millet, sandığı değil CHP’yi boykot etmekte ve iktidara getirmemektedir." diye konuştu.

Türkiye'de seçimlerin, şeffaf şekilde yapıldığını dile getiren Muş, siyasi parti temsilcileri sandıkların başındayken ve seçimler hakim gözetiminde yürütülüyorken, seçim güvenliği tartışması açmanın art niyetli olduğuna işaret etti.

Boykot çağrısının, seçimi illegal gösterip sandık dışı yollarla iktidara gelme çabasının ürünü olduğuna dikkati çeken Muş, şunları kaydetti:

"CHP'lilerin ortaya attığı bu boykot aklı HDP'nin aklıdır. Doğu ve Güneydoğu illerinde sandık güvenliğinin tamamen sağlanması HDP'yi ve dolayısıyla CHP'yi rahatsız etmektedir. Seçim güvenliği için HDP'yi ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 'HDP ile hemen hemen tüm tespitlerimiz ve kaygılarımız ortak' demesi bu birlikteliğin ikrarıdır. Bir elmanın iki yarısı gibi olan CHP ve HDP seçim güvenliği değil, seçim güvensizliği istemektedir. Terör örgütü PKK’nın doğu ve güneydoğu illerimizde vatandaşlarımızı tehdit ederek HDP'ye oy devşirmesinin engellenmesi bu iki partiyi rahatsız etmektedir. Şunu unutmasınlar ki; seçim güvenliği konusunda sicili bozuk olan parti CHP'dir. Zira 'açık oy gizli tasnif' şeklinde yapılan 1946 seçimleri CHP'nin alnında bir utanç lekesi olarak durmaktadır. CHP o günden bugüne kadar da tek başına iktidar olamamıştır."






Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English