Son Dakika Haberler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (5) "Eğer Türkiye'nin sivillere, mazlumlara zarar vermeme hassasiyeti olmasaydı, Afrin'i tek bir şehit vermeden, taş üstünde taş, omuz üzerinde baş bırakmadan şimdiye kadar çoktan almıştık" "CHP her geçen gün merkezden daha çok uzaklaşıyor, daha da marjinalleşiyor, giderek terör örgütlerinin elinde oyuncağa dönüşüyor" "CHP'nin adeta izini takip ettiği HDP adında bir de ikizi var. Bölücü terör örgütünün siyasi kolu gibi çalışan bu parti, kongreleri

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer Türkiye'nin sivillere, mazlumlara zarar vermeme hassasiyeti olmasaydı, Afrin'i tek bir şehit vermeden, taş üstünde taş, omuz üzerinde baş bırakmadan şimdiye kadar çoktan almıştık." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, CHP'nin son kongresinde bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yeniden CHP Parti Meclisine seçtirilen Sera Kadıgil'in, "Hayatta hiçbir şeyden tiksinmedim, şehitler ölmez vatan bölünmezden tiksindiğim kadar." dediğini anımsattı.

Bunu vatandaşa söylemenin, duyurmanın görevi olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Sadece bununla da kalmıyor, başka bir sürü hezeyanlarının yanı sıra, - şu hale bakın - 'uykumdan uyandıran ezan için camiyi basıp imamı mı keseyim' diyor. Her zaman söylüyoruz: CHP'nin cibilliyetinin gereği bu. Bunlar yeni bir şey değil. Bunlar camilerimizi ahırlara çevirenler değil mi? Bunlar camilerimizi kökünden söküp atanlar değil mi? CHP'nin mazisi bu. İstanbul'da belediye başkanlığı yaptım. Sadece Sur içinde yüzlerce tarihi camiyi bunların nasıl yıktığını gayet iyi biliyorum. İstanbul'a il başkanı yaptıkları bir başkası da - yine şehit ailelerinden özür dileyerek ifade ediyorum - şunları yazıyor: 'Ağlama, oğlun şehit oldu. Ne zaman, ulan gerzekler ben oğlumu şehit olsun diye mi büyüttüm dersek oğlumuz şehit olmayabilir.' Şu hale bak.

Bunların, eşi yolsuzluktan görevden alınan belediye başkanı olan bir milletvekilleri var. O da terörist cenazelerinde boy göstermesi ile meşhur. Kendisi son kongreden sonra ödüllendirilerek genel başkan yardımcılığı ile de taltif edildi. Gerçi CHP'de her çeşidinden terör örgütünün cenazesinde boy gösteren epeyce milletvekili bulunuyor. Daha da ötesi, anamuhalefet partisinde, Türkiye bir başka ülke ile karşı karşıya gelirse safının karşı taraf olacağını açıklayan milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri var. Kimi PYD'yi, kimi YPG'yi, kimi Esed'i kendisine ortak seçmiş. Yurt dışında ülkemizle veya dostlarımızla ilgili yapılan oylamalarda, aleyhte oy kullanan milletvekillerini biliyoruz."

- "En büyük şanssızlığımız böyle bir anamuhalefet"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin her fırsatta hükümete karşı halkı sokağa çağıran, devletin güvenlik görevlilerine, savcılarına, hakimlerine kendilerinden olmayan, kendileri gibi düşünmeyen herkese ağız dolusu hakaretler yaptığını ve bunların kimler olduğunu iyi bildiklerini vurguladı.

"15 Temmuz'a kurgu, tiyatro, kontrollü darbe diyen, şehitlerimize ve gazilerimize hakaret eden nicelerini saymıyorum bile." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yaşadığımız bu kritik süreçte ülkemiz ve demokrasimiz adına en büyük şanssızlığımız, işte böyle bir anamuhalefete sahip olmamızdır. Üstelik bu parti zamanla kendini düzeltmek yerine her geçen gün merkezden daha çok uzaklaşıyor, daha da marjinalleşiyor. Kendine çeki düzen vermek yerine, maalesef giderek terör örgütlerinin elinde oyuncağa dönüşüyor.

CHP'nin adeta izini takip ettiği HDP adında bir de ikizi var. Bölücü terör örgütünün siyasi kolu gibi çalışan bu parti, eskiden beri kongrelerinde İstiklal Marşı çaldırmayan veya okutmayan, Türk bayrağı astırmayan, her türlü ihaneti sergilemekten çekinmeyen bir fitne kazanıdır. Nitekim son kongrelerinde de benzer rezillikler yaşandı.

Şimdi ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime, vatandaşlarıma sesleniyorum, aynı şekilde HDP'ye gönül veren vatandaşlarıma da sesleniyorum: İstiklal Marşı söylenmeyen, yasak savma kabilinden bir küçük Türk bayrağının dışında Türk bayrağı olmayan bir kongre yapıldı. Kongrede konuşanlar, terör örgütüne selam gönderenler ve terör örgütü başının orada elektronik ortamda resmini yayınlayanlar, şu anda tutuklu olan eş başkanlarını orada dolaylı yollarla göstermeye gayret edenler, bu kongreyi resmi olmaktan gayriresmi bir ortama adeta sürüklemişlerdir. Kongrelerine gelen otobüslerde; şehitlerimizin haberleri alındığında atılan sevinç naralarını, söylenen marşları, oynanan oyunları medyada hep birlikte gördük."

- "Zıvanadan çıkmış bir yapı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin resmi hesabından, terör örgütünün saldırılarını kastederek, "Afrin'de büyük bir direniş gerçekleşiyor." diyebilecek kadar zıvanadan çıkmış bir yapı olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan, "Anamuhalefetin başındaki 'PYD, terör örgütü değil' der; yanındakiler de 'PYD'nin terör örgütü olduğuna dair elimizde bilgi yok' diye güzelleme yapar da terör örgütünün partisi onlardan aşağı kalır mı? İşte onlar da kahraman ordumuza, kahraman Mehmetçiklerimize böyle saldırıyorlar." diye konuştu.

Kahraman Mehmetçik kendi hayatı pahasına çocuklara, kadınlara, mazlumlara zarar gelmesin diye şehit olurken, HDP yandaşlarının her fırsatta, Türkiye'yi sivillere saldırmakla suçladığını ifade eden Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Tıpkı anamuhalefetin, 'Türkiye'nin terör örgütlerine yardım ettiği' iftirasına destek olması gibi, bunlar da dünya kamuoyunu bu tür yalanlarla aldatmaya çalışıyorlar. Eğer Türkiye'nin sivillere, mazlumlara zarar vermeme hassasiyeti olmasaydı, Afrin'i tek bir şehit vermeden, taş üstünde taş, omuz üzerinde baş bırakmadan şimdiye kadar çoktan almıştık. Nitekim bu zalimliği yapan pek çok ülkenin olduğunu da biliyoruz. Ama biz zalim değiliz, asla olmadık, asla olmayacağız. 'Siviller zarar görmesin' diye, kendi hayatını riske atan ve şehit olan askerimizin asaleti karşısında duygulanmayanın, gözyaşı dökmeyenin kalbi kurumuştur, ruhu çoraklaşmıştır. Dünyada mazlumları korumak adına kendi hayatından vazgeçecek başka bir asker, başka bir Mehmetçik, başka bir kahraman yoktur. "

- "Ne yazık ki düşmanlarımıza benzeyenler çok"

Gençlerden, Aliya İzzet Begoviç'in, "Biz savaşı öldüğümüz zaman değil, düşmanlarımıza benzediğimiz zaman kaybederiz." sözlerini ezberlemesini ve gönüllerine nakşetmelerini isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"İşte bu ülkede, ne yazık ki düşmanlarımıza benzeyenler çok. Ama karşımdaki topluluk evelallah bunların dışında, tenzih ederim. Biz asla düşmanlarımıza benzemeyeceğiz, çocukları, kadınları, biçare insanları kendimize canlı kalkan yapmayacağız. Ne olursa olsun, onların arkasına saklanarak kirli bir savaş asla yürütmeyeceğiz. Her şey bittiğinde de düşmanlarımızın alçaklıkları yanında kendi içimizdekilerin ihanetlerini hatırlayacak, evlatlarımıza bunları da anlatacağız."

Esat Kabaklı'nın "Bil oğlum" türküsünün bir bölümünü okuyan Erdoğan, şehitlere rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı, gazilere sağlık diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Erdoğan, konuşmasının ardından, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ve bir süre önce ilçe olan Aksaray'ın Sultanhanı İlçesi Belediye Başkanı Fahri Solak ve AK Parti ilçe teşkilatı yöneticileri ile kürsüde hatıra fotoğrafı çektirdi. Sultanhanı heyeti, Erdoğan'a ilçelerine özgü halı hediye etti.

Bazı şehit babaları ile kürsüde görüşen Erdoğan'a, AK Parti Nevşehir milletvekilleri hediye verdi. Recep Tayyip Erdoğan, bazı AK Parti milletvekilleri ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Bitti)










Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English