Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Sözcüsü Ünal'ın Destici ile yaptığı görüşme

BBP Genel Başkanı Destici: "BBP, bu ittifakın içinde kendi amblemiyle mi, kendi listesiyle mi yer alacak, yoksa AK Parti listeleriyle mi? Bu ittifaka dahil olacak her şeyi konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız ile bu hafta içinde yapacağımız görüşmeden sonra netleştirmiş olacağız" "Elbette parti olarak kendi kurumsal kimliğimizle ve kendi listemizle girmeyi arzu ederiz. Bu sadece bizim değil, Cumhur İttifakı'nın ana bileşenleri olan MHP, AK Parti ve BBP'nin birlikte vereceği karardır" "Önce 367 kriz

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "BBP, bu ittifakın içinde kendi amblemiyle mi, kendi listesiyle mi yer alacak, yoksa AK Parti listeleriyle mi bu ittifaka dahil olacak? Her şeyi konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız ile bu hafta içinde yapacağımız görüşmeden sonra netleştirmiş olacağız." diye konuştu.

Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile parti genel merkezinde yapılan ziyaretin ardından basın açıklaması yaptı.

BBP olarak öncelikle ittifakın yasal hale getirilmesinin doğru olduğunu savunduklarını ve her zaman desteklediklerini belirten Destici, olumlu bir görüşme yaptıklarını kaydetti.

Destici, "Bugün çok faydalı bir görüşme yaptık. Aşağı yukarı hemen hemen herşeyi konuştuk. BBP, bu ittifakın içinde kendi amblemiyle mi, kendi listesiyle mi yer alacak, yoksa AK Parti listeleriyle mi? Bu ittifaka dahil olacak her şeyi konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız ile bu hafta içinde yapacağımız görüşmeden sonra netleştirmiş olacağız." bilgisini verdi.

Parti olarak kurumsal kimlikle veya listeyle seçimlere girmenin yasal konular olduğunu dile getiren Destici, şunları söyledi:

"Elbette parti olarak kendi kurumsal kimliğimizle ve kendi listemizle girmeyi arzu ederiz. Bu sadece bizim değil, Cumhur İttifakı'nın ana bileşenleri olan MHP, AK Parti ve BBP'nin birlikte vereceği karardır. Biz bu karara saygı duyarız. Partimizin parlamentoda temsil edilmesi de çok önemlidir. Bunun ötesinde de cumhurbaşkanlığı seçimleri en az parlamento seçimleri kadar değerlidir, önemlidir. Bunların ikisinin atbaşı gitmesi lazım. Kendi amblemimizle mi, yoksa listelerden girdiğimizde mi cumhurbaşkanlığı seçimine katkı sağlayacağız, buna da bakacağız."

AK Parti'nin BBP'nin seçimlerde nasıl yer alacağına ilişkin önerisinin ne olduğunun sorulması üzerine Destici, "Bizim kararımıza ve düşüncelerimize saygılı olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim." dedi.

Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir iki gün içinde görüşeceğini bildirdi.

- "Gül'ün 2007'ye dönmesi lazım"

"Cumhur İttifakı'na karşı yer alan cephede Abdullah Gül ismi dolaşıyor. İttifak için birleşmeye çalışıyorlar. Abdullah Gül ismi için sizin değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine Destici, Abdullah Gül'ün Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli siyasetçilerden biri olduğunu ve çok yıpratılmaması gerektiğini belirtti.

"Gül'ün şu değerlendirmeyi yapması lazım. Öncelikle 2007'ye dönmesi lazım. Yani o dönemi yaşamış bir siyasetçi olarak bunu ifade ediyorum." diyen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi o döneme baktığımız zaman bir 367 krizi vardı. Şu anda iki blok var. Bir Cumhur İttifakı, bir de diğerleri. Bir tarafta Cumhur İttifakı'nın başında Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, 'kardeşim Abdullah Gül' diye Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği bir Tayyip Erdoğan var. Cumhur İttifakı tarafında o dönemde grubuyla birlikte Meclise girerek, 367 krizini çözen Devlet Bahçeli var. Rahmetli Muhsin Başkan ile biz birlikte karşılamıştık Sayın Gül'ü. Sayın Gül'ü destekleyen BBP var. Öbür tarafta da önce 367 krizi çıkartıp daha sonra da Gül'ün seçilmemesi için her türlü yolu denemiş kişilerin de olduğu bir taraf var. Kararı buna göre verir diye düşünüyorum. Bu beklentileri de tatmin edecek bir karar olacağına inanıyorum. Sayın Gül, bunu hesap edecek ve bu muhasebeyi yapacaktır. Bu tecrübeye ve bu duruşa sahip bir siyasetçidir. "

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmelerini nasıl karşıladığının sorulması üzerine Destici, ittifak yasasının herkes için çıktığını, bu görüşmeleri olağan karşıladığını söyledi.

Destici, "İttifak yasasına şiddetle karşı çıktılar ama onlar da bu yasanın nimetlerinden faydalanıyorlar. Neticede şunu da gördük; ittifak yasası, barajı sıfırlıyor." dedi.

Olaylı bir şekilde ara verilen Fenerbahçe-Beşiktaş maçına ilişkin de Destici, gerilimin daha da devam etmemesi adına maçın kaldığı yerden oynanarak, hak edenin kazanmasının daha doğru olacağını dile getirdi.

-"Avrupa Türkiye'deki seçimlere müdahale etmemelidir"

Destici, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin seçimlerin ertelenmesine yönelik açıklamasını hadsiz ve sınırlarını aşan bir açıklama olarak değerlendirdiğini söyledi.

Destici, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Bu açıklamayı Türkiye'ye karşı negatif bir bakışın da göstergesi olarak değerlendiriyorum. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisini de bu açıklamasından dolayı kınıyorum. Avrupa, referandumda taraf oldu. Avrupa'ya çağrım, Türkiye'deki seçimlere müdahale etmemesi ve taraf olmaması yönündedir. Türkiye'deki seçimler Avrupa'daki seçimlerden daha güvenli, daha şeffaf seçimlerdir. Tabi ki gelip bunları izleyebilirler. Ama seçimlere müdahale etmemelerini ve seçimlerde taraf olmamalarının kendileri açısında da, Türkiye açısından da demokrasi açısından da en doğrusu olduğunu bir kere daha burada ifade etmek istiyorum. Aynı şeyleri ABD için de söylüyoruz. ABD, Türkiye'deki seçimleri konuşmak yerine kendi seçimlerinin hesabını versin. Ondan sonra Türkiye'deki seçimlerle ilgili konuşsun."

Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıldönümünü dolayısıyla Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyelerini kutladı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English