Son Dakika Haberler

Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (5) "Ağrı'nın son köyündeki Mehmet ile İzmir Buca'daki Mustafa aynı anda, aynı bilgiye tek bir dokunuşla ulaşacak. Eğitimde fırsat eşitliği yaşayacağız. Gençlere ücretsiz internet vereceğiz. Yapacağımız yeni okullarla artık sabahçı öğlenci uygulamasına son vereceğiz" "Yavrularımızı sabahın köründe uyanmaktan ve akşamın karanlığında eve gelmekten kurtaracağız. Çocuklarımızın üzerindeki sınav baskısını kaldırmak amacıyla yüksek öğretime geçişteki sınavların y

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ağrı'nın son köyündeki Mehmet ile İzmir Buca'daki Mustafa aynı anda aynı bilgiye tek bir dokunuşla ulaşacak. Eğitimde fırsat eşitliği yaşayacağız. Gençlere ücretsiz internet vereceğiz. Yapacağımız yeni okullarla artık sabahçı öğlenci uygulamasına son vereceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin Malatya'daki mitinginde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin doğumdan, eğitime, iş hayatından evliliğe ve emekliliğe kadar hayatın her anında halkın yanında olduğunu söyledi.

Türkiye'deki 78 milyon vatandaş için hizmet ürettiklerini anlatan Davutoğlu, "Hizmetlerimiz daha doğumdan itibaren başlıyor. Sevgili anneler, sevgili babalar yeni doğan bebeğiniz doğduğunda ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için 600 lira veriyor ve ilk altını biz takıyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu, devletin vatandaşa anne şefkatiyle yaklaştığını dile getirerek, çocuğun bakımında da annelerin yanında olacaklarını vurguladı.

Doğum izninden sonra ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü çocukta da 6 ay, yarı zamanlı ama tam maaş ödemeli dönem hakkı getireceklerini belirten Davutoğlu, böylelikle annelerin günde 4 saat çalışacağını ancak 8 saatlik maaş alacağını dile getirdi.   

Davutoğlu, doğum izninden sonra çalışmaya başlayan ancak çocuğunu bırakacak yeri olmayan anneleri de düşündüklerini ifade ederek, tüm belediyelere kreş açma zorunluluğu getireceklerini aktardı.

İlköğretime giden tüm çocuklara ücretsiz kitap ve tablet vereceklerini anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Okullara akıllı tahtalar kuruyoruz. Ağrı'nın son köyündeki Mehmet ile İzmir Buca'daki Mustafa aynı anda aynı bilgiye tek bir dokunuşla ulaşacak. Eğitimde fırsat eşitliği yaşayacağız. Gençlere ücretsiz internet vereceğiz. Yapacağımız yeni okullarla artık sabahçı öğlenci uygulamasına son vereceğiz. Yavrularımızı sabahın köründe uyanmaktan ve akşamın karanlığında eve gelmekten kurtaracağız. Çocuklarımızın üzerindeki sınav baskısını kaldırmak amacıyla yüksek öğretime geçişteki sınavların yılda birkaç kez yapılmasını sağlayacağız. Çocuklar bir makine veya robot değil, yükselen Türkiye'nin kurucuları olacak."

Başbakan Davutoğlu, öğrencileri spor, sanat ve kültürle içli dışlı yaparak, insani meziyetlerini geliştirmelerine yardımcı olacaklarına dikkati çekerek, her talebeye ücretsiz müze kartı vereceklerini kaydetti.  

Üniversitelerde de her bir kız ve erkek öğrenci için barınma imkanı tanıyacaklarını aktaran Davutoğlu,

"Ben yarı zamanlı çalışmak istiyorum' diyen öğrenciler, bursu da devam edecek şekilde çalışabilecekler. Gençlerin seyahat etmeleri, ülkemizi ve dünyayı tanımaları önemli. Evet gençler, pasaportlar sizlere harçsız ve ücretsiz olarak verilecek. Türk Hava Yolları biletleri de yurt dışına gidiyorsanız yüzde 25, yurt içinde yüzde 20 indirimli olacaktır. Lise ve üniversite bitiren gençler 2 yıl süreyle Genel Sağlık Sigortası giderlerinizi de ödüyoruz. Okul bittikten sonra gençlerimiz 'İş başı eğitim' programlarına katılırsa maaşını 6 ay biz ödeyeceğiz. Fakat bir işe girersen, bir yıllık maaşın da devletten. İş arayan gençler dışında, iş kuran gençlere de projelerini getirdiklerinde 50 lira vereceğiz. Yetmezse 100 bin lira faizsiz kredi vereceğiz ve iş kuran gençlerden 3 yıl vergi almayacağız."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English