Son Dakika Haberler

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (3) "Bu terör lanetinden bu milleti kurtaracağız. O silahlar betonlara gömülünceye, son terörist ülkeyi terk edinceye kadar demokrasi ve huzur operasyonumuz devam edecek. Bir kez dahi, bir an dahi bu mücadeleden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz" "Allah'ın izniyle bu makamların hakkını vereceğiz. Yalnız ne olur bizi tekrar Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye muhatap etmeyin, yoruldum. Gideriz konuşuruz, Sayın Bahçeli'de olduğu gibi çantayı kenarda koyar açmaz, sonra televi

Anadolu Ajansı haberine göre;
MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu terör lanetinden bu milleti kurtaracağız. O silahlar, betonlara gömülünceye, son terörist ülkeyi terk edinceye kadar demokrasi ve huzur operasyonumuz devam edecek. Bir kez dahi, bir an dahi bu mücadeleden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

Davutoğlu, partisinin Malatya mitinginde vatandaşlara hitap etti. 

Alandakilerin "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları üzerine Davutoğlu, Şanlıurfa'da da Van'da da her yerde bu nidanın yankılandığını söyledi.

Yarın da Ankara'da Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacaklarını belirten Davutoğlu, "Sonra da Diyarbakır'da kardeşlerimizle buluşup, orada da Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız. Milli birlik-beraberlik içinde, kardeş kardeşe, omuz omuza olacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"1 Kasım akşamının neticesini siz veriyorsunuz. Her yerde söylüyorum; Allah'ın izniyle bu makamların hakkını vereceğiz. Yalnız ne olur bizi tekrar Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye muhatap etmeyin, yoruldum. Gideriz konuşuruz, Sayın Bahçeli'de olduğu gibi çantayı kenarda koyar açmaz, sonra televizyon ekranlarında çanta açar. Sanki koalisyonu, hükümeti bizimle değil de oradaki röportaj yapan hanımefendiyle kuracak, ona açar. Biz ise her yerde açık yürekli davrandık. Siz irfan sahibi Anadolu kültürünün yiğit Malatyalılarısınız. Birisi gelse size dese ki 'Gel seninle bir şey paylaşacağım ama kimse duymasın'. Allah aşkına bu sırrı kimseye verir misiniz? Şimdi biz Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yle devlet meselelerini konuştuk. Karşımızdakini de Malatyalılar gibi yiğit zannettik ve devlet meselelerini onlarla konuştuk, 'Bu burada kalsın, devlet mahremiyetidir' dedik. Orada 'Merak etmeyin' dediler ama çıktılar şunu dediler; 'Davutoğlu'nun söylediklerini biz kamuoyuna açıklarsak o zor durumda kalır.' O günden beri de söylüyorum, açıklayın, açıklamazsanız namertsiniz. Bakın söyleyemiyorlar, çünkü bizim milletten sakladığımız hiçbir şey olmaz."

Alandakilerin "Sırrı verene yazıklar olsun" demesi üzerine Davutoğlu, "Ya devlet sırrını vermeye kalkana ne olur? Yazıkların dik alası olur" dedi.

Seçime az bir süre kaldığını hatırlatan Davutoğlu, Malatyalılardan çok çalışmalarını istedi. 

Kendilerinin Şeyh Edebali'nin nasihatini aldıklarını ve milletten saklayacakları hiçbir şeyleri bulunmadığını vurgulayan Davutoğlu, "Biz kapalı kapılar ardında ne konuşursak, önünde de aynı şeyi söyleriz. Çünkü her yerde sağ ve sol omzumuzda iki şahitle dolaşırız biz. Onun için bizden yalan sadır olmaz" diye konuştu.

- "Haydi Bismillah diyerek yola çıkmaya hazırız"

Milletin 1 Kasım'da yine "istikrar, huzur ve güven" diyerek AK Parti'yi tekrar tek başına iktidara getireceğine inandığını dile getiren Davutoğlu, "Çünkü milletimiz bilir ki biz onların verdiği hiçbir görevden kaçmayız. Gereği neyse hiç tartışmadan yaparız. Türkiye'yi hedeflerine taşımak için ilk günkü aşkla 'Haydi Bismillah' diyerek yola çıkmaya hazırız" ifadesini kullandı. 

Selam'ın İslam inancında "barış" manasına geldiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Onun için biz, Hakkari adına Muğla, Diyarbakır, Ağrı, Çanakkale adına 'Esselamu aleyküm' diyoruz. İşte, Filistin, Gazze, Saraybosna, Semerkant, Arakan, Somali ve bütün Afrika adına 'Esselamu aleyküm' diyoruz. Bütün bu diyarlara barışın gelmesi için, bütün bu diyarlara barışın gelmesi için, bu selamın hakkını vermek için inşallah 1 Kasım'da barış için, güvenlik için, huzur için, istikrar için AK Parti demeye hazır mısınız? Milletimiz müsterih olsun. Türkiye sahipsiz değildir. Sorun varsa mutlaka çözüm de vardır. 2 Kasım'da sonuç ne olursa olsun, bu terör lanetinden inşallah kurtulacağız, gelecek nesiller de kurtulacak. Bir dakika dahi bu mücadelede duraksama yapmayacağız. Bu terör lanetinden bu milleti kurtaracağız. O silahlar betonlara gömülünceye, son terörist ülkeyi terk edinceye kadar demokrasi ve huzur operasyonumuz devam edecek. Bir kez dahi, bir an dahi bu mücadeleden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz. Milli birlik ve kardeşliğimiz için teröre karşı mücadelede yanımızda mısın Malatya? Bu hainlere haddini bildirmek için yanımızda mısın Malatya? Bu mesele memleket meselesi. Bu mesele Türkiye'nin geleceği meselesi. Allah'ın izniyle bütün zorlukları yeneceğiz."

(Sürecek)

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English