Son Dakika Haberler

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2) "(Anayasa değişikliği) Milleti devletin patronu haline getiriyoruz. Millet patron, hükümetler amele. Hükümetler millete hizmet edecek, patron millet olacak. Bu, CHP'nin işine gelmez. Çünkü CHP yukarıdan bakmayı sever, amelelik yapmayı istemez. Onlar tembeldir, çalışarak bugüne kadar hiç iş başına gelemediler. Hep dumanlı havayı kolladılar, vesayetleri takip ettiler, darbelerin arkasında durdular. Onlar milletin güveniyle iradesiyle hiçbir zaman gelecek aram

Anadolu Ajansı haberine göre;
ISPARTA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği ile milleti devletin patronu haline getireceklerini belirterek, "Millet patron, hükümetler amele. Hükümetler millete hizmet edecek, patron millet olacak. Bu, CHP'nin işine gelmez. Çünkü CHP yukarıdan bakmayı sever, amelelik yapmayı istemez. Onlar tembeldir, çalışarak bugüne kadar hiç iş başına gelemediler. Hep dumanlı havayı kolladılar, vesayetleri takip ettiler, darbelerin arkasında durdular. Onlar milletin güveniyle, iradesiyle hiçbir zaman gelecek aramadılar." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için partisince 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Milletin 15 Temmuz'da bir darbeyi püskürttüğünü, darbecilere darbe vurduğunu ifade eden Yıldırım, milletin 27 Mayıs'ın cevabını 15 Temmuz'da verdiğine işaret etti.

Yıldırım, alandakilere "Şimdi bir şey daha yapacağız. Bu darbeler dönemini ebediyen sonlandırmaya var mısınız? Çeteleri, cuntaları, vesayet odaklarını, tarihin tozlu sayfalarına göndermeye hazır mısınız? Güçlü iktidarlar, güçlü hükümet dönemini sürekli hale getirmeye hazır mıyız? Millet iradesini yeniden zirveye çıkarmaya var mısınız? Devlet, millet ayrımını ortadan kaldırıp devletle milleti kucaklaştırmaya hazır mısınız? Bunu 16 Nisan'da başaracak mıyız? 16 Nisan'da 'evet' diyerek birlikte bütün Türkiye'yi inşa etmeye hazır mıyız?" diye sorarak, "evet" yanıtını aldı.

Başbakan Yıldırım, "Bak oraya ne güzel yazmış; 'Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştaydım, 15 Temmuz gecesinde şehitlerle sokaktaydım.' Gençlik, AK gençlik, siz Türkiye'nin geleceğisiniz. Ama Kılıçdaroğlu'na sorsan siz daha küçüksünüz milletvekili olamazsınız. Vatanı kurtarmak için hazırsınız ama ona göre milletvekili olmak için daha hazır değilsiniz." dedi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"18 maddelik anayasa değişikliği ile ne yapıyoruz? Milleti devletin patronu haline getiriyoruz. Millet patron, hükümetler amele. Hükümetler millete hizmet edecek, patron millet olacak. Bu, CHP'nin işine gelmez. Çünkü CHP yukarıdan bakmayı sever, amelelik yapmayı istemez. Onlar tembeldir, çalışarak, bugüne kadar hiç iş başına gelemediler. Hep dumanlı havayı kolladılar, vesayetleri takip ettiler, darbelerin arkasında durdular. Onlar milletin güveniyle iradesiyle hiçbir zaman gelecek aramadılar.

Geçmişte ne oluyordu? Siz seçiyorsunuz, Ankara'ya gönderiyorsunuz ama seçtiğiniz hükümetin yetkileri dağıtılıyor. Ankara'da gizli ortaklar var. Bu da yetmiyor, çeteler, cuntalar, yetki verdiğiniz hükümetlere musallat oluyor, onları taciz ediyor, rahatsız ediyor, yetkilerine göz dikiyor. İşte bu değişiklik ile millet iradesi milletin verdiği güce kimse sulanamayacak, kimse ortak olamayacak. Bundan sonra cumhurbaşkanlarını ve hükümeti doğrudan millet seçecek, sandıkta siz seçeceksiniz."

- "Yedi seçimdir kaybediyor ama tek adam olmaya devam ediyor"

Başbakan Yıldırım, değişiklik ile hükümete yetkinin sandıkta verileceğini, cumhurbaşkanının millet tarafından en fazla iki sefer seçilebileceğini, ondan sonra değiştirileceğini belirterek, "Diyorlar ki 'tek adam rejimi olacak'. Milletin olduğu yerde, milletin patron olduğu yerde tek adam olur mu?" diye sordu.

"Ama CHP tek adam görmek istiyorsa Kılıçdaroğlu aynaya baksın." ifadelerini kullanan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yedi seçimdir kaybediyor ama tek adam olmaya devam ediyor. Neymiş? 'Bütün yetkiler tek adamda toplanıyormuş, çok yetki veriliyormuş.' Millet yetkiyi kime veriyor? Cumhurbaşkanına veriyor. Ne kadar yetki veriyor? En az yüzde 50 yetki veriyor. Başka kime veriyor? Meclis'e veriyor. Bunun dışında milletin yetki verdiği hiçbir güç yok. Çetelere, cuntacılara yetki yok. Kimde olacak yetki? Tabii ki milletin seçtiğinde olacak, sizin seçtiğinizde olacak. Eskiden olduğu gibi yetki çetelerde mi olacak cuntacılarda mı olacak? Siz seçtiniz, yetkiyi verdiniz, cuntalar, darbeciler, hükümetlere müdahale ettiler. Siz yetki verdiniz, medya patronları hükümetlere müdahale ettiler, hükümetlere ayar vermeye çalıştılar, devirmeye çalıştılar. İşte şimdi 16 Nisan'dan sonra bunların hepsi yok olup gidiyor. Kim kalıyor? Millet kalıyor, milletin adamları kalıyor. Hükümetler kurulacak, görevden o kurulan hükümeti sadece siz alacaksınız, millet dışında hiç kimse milletin yetki verdiği hükümete bir şey yapamayacaklar."

Başbakan Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile artık Türkiye'nin kalıcı bir istikrara ve gençler için istikbale çok daha hazır hale geleceğini bildirdi.

Belirsizliklerin yok olacağını, krizlerin kaosların ortadan kalkacağını belirten Yıldırım, "Hükümet devrilebilir, seçim olabilir, darbe olabilir' gibi söylentilere artık yer olmayacak. Seçtiğiniz hükümet 5 yıl boyunca hizmet üretecek, eser üretecek, sizlerin hayalini gerçeğe dönüştürecek. Ekonomi kat kat büyüyecek, daha da ileri gideceğiz. 14 senedir, hem üretiyoruz, hem hizmet yapıyoruz, hem de şeytan taşlıyoruz, şeytan taşlaya taşlaya onlardan vakit buldukça iş yaparak bugünlere geldik, yani engelli koşu yaptık, artık bundan sonra engelli koşu yok, engelsiz var, koşar adımlarla Cumhuriyetin 100. yılına emin adımlarla gideceğiz."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English