Son Dakika Haberler

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (4) "Bütün Türkiye'ye, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki kardeşlerime sesleniyorum; Hiç tereddüt etmesinler, her türlü tedbiri aldık, yiğitçe, özgürce sandıklara gidip iradelerini beyan etsinler ve sandıklara sahip çıksınlar" "Özgürlükçü, katılımcı, demokrasiyi esas alan ve Türkiye'ye yakışan yeni bir anayasa sözü veriyoruz. Artık Türkiye darbe anayasalarıyla yönetilemez. Siyasi parti özgürlüğünü teminat altına alacağız" "Büyük reformlar yapacağız, s

Anadolu Ajansı haberine göre;
MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün Türkiye'ye, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki kardeşlerime sesleniyorum; Hiç tereddüt etmesinler, her türlü tedbiri aldık, yiğitçe, özgürce sandıklara gidip iradelerini beyan etsinler ve sandıklara sahip çıksınlar" dedi.

Davutoğlu, partisinin Malatya mitinginde yaptığı konuşmada, Malatyalıların baskı dönemlerini çok iyi bildiğini, "bin yıl süreceği" söylenen 28 Şubat acısını iliklerine kadar yaşadığını söyledi.

28 Şubat'ta boyun eğmeyen Malatya'nın ne kadar yiğit olduğunun görüldüğünü belirten Davutoğlu, Turgut Özal'ın şehrinde intikam alırcasına yapılan kötülükleri, Hamido'ya gönderilen bombayı, Güneydoğu'daki faili meçhulleri, şehirleri terörize eden rektörleri unutmalarının istendiğini vurguladı.

Yorulma bilmeyen Malatya'ya güvendiklerini anlatan Davutoğlu, "Vatandaşın diniyle, inancıyla, giyimiyle, geleneğiyle kavgalı günleri geri getirmek istiyorlar. O günler hiç yaşanmamış gibi, yüzlerce insan işkencelerden geçmemiş gibi, 28 Şubat'ı, 12 Eylül'ü unutmamızı istiyorlar" diye konuştu.

Kendisini dinleyenlere, "Biz unutur muyuz Malatya? O bin yıl sürecek dedikleri 28 Şubat'taki zulümleri unutur muyuz? Bir daha o zulümlere izin verir miyiz? Hamido yiğidine yapılan o saldırıyı unutur muyuz? Biz, teröre Malatya'yı, Türkiye'yi teslim eder miyiz?" sorularını yönelten Davutoğlu, "Hayır" cevabını aldı.

Türkiye'nin 2002'ye gelinceye kadar çok büyük krizler, sıkıntılar, baskılar yaşadığını kaydeden Davutoğlu, 2002 öncesinde, Malatyalıların büyük acılara şahit olduğunu, Malatya'nın çok ağır bedeller ödediğini, Türkiye'nin demokrasi ayıpları yaşadığını söyledi.

12 Mart'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da millet iradesine karşı darbe yapılmak istendiğini hatırlatan Davutoğlu, Dersim'de, Sivas'ta, Maraş'ta, Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta ve 7 Haziran'da, terör üzerinden, milletin birliğine, dirliğine, kardeşliğine kast edilmek istendiğini dile getirdi.

- "Anlamsız yasakları kaldırdık"

Türkiye'nin bütün bu acıları yaşayarak, badirelerden geçerek bugünlere geldiğini belirten Davutoğlu, "AK Parti iktidara geldiği günden bu yana bütün bu karanlık tabloyu değiştirebilmek, ak günlere yürüyebilmek için bunlarla kararlılıkla mücadele etti. 13 yıl boyunca milletimizle el ele, gönül gönüle eski Türkiye'nin izlerinin silinmesinin mücadelesini verdik" diye konuştu.

78 milyonun kardeşliğini pekiştirmek için çaba sarf ettiklerini anlatan Davutoğlu, anlamsız ne kadar yasak varsa hepsini kaldırdıklarına dikkati çekti.

Daima adaletin, demokrasinin, özgürlüklerin yanında olduklarını, her türlü vesayetle mücadele ettiklerini kaydeden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da demokratik kazanımlarımızdan hiç vazgeçmeyeceğiz. Özgürlükçü, katılımcı, demokrasiyi esas alan ve Türkiye'ye yakışan yeni bir anayasa sözü veriyoruz. Artık Türkiye darbe anayasalarıyla yönetilemez. Siyasi parti özgürlüğünü teminat altına alacağız. Büyük reformlar yapacağız, seçim barajını 'temsilde adalet, yönetimde istikrar' ilkesine göre yeniden düzenleyeceğiz. Geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü kazandıracağız. Büyükşehir Belediyesi Kanunu'ndaki aksaklıkları gidereceğiz. İlçe belediyelerin kaynaklarını artıracağız. 1 Kasım inşallah Türkiye için yeni ve hayırlı bir başlangıç olacak."

- "Servetimiz insanımızdır"

"13 yıllık başarı hikayesinden sonra yeni ve hayırlı bir başlangıca hazır mıyız? Yeni bir atılım dönemine hazır mıyız? Bunun için 'tek başına, iş başına' diyor muyuz?" sorularını yönelten Davutoğlu, kendisini dinleyenlerden "Evet" yanıtını aldı.

Türkiye'nin en büyük güvencesinin Malatyalılar ve onların gösterdikleri irade olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim petrolümüz, doğal gazımız yok. Bizim neyimiz var biliyor musunuz? Sizin gibi yiğit, dürüst, çalışkan, iddialı bir milletimiz var, halkımız var, insanlarımız var. Bizim servetimiz, sermayemiz insanımızdır. Bizim servetimiz, sermayemiz demokrasi ve özgürlüklerdir. Bizim sermayemiz Doğu ile Batı arasında medeniyet kavşağı olmamız, her türlü ırkçılığı, ayrımcılığı, mezhepçiliği reddeden bir büyük medeniyet mirasına, devlet tecrübesine sahip olmamız. Bizim için asıl olan insandır, eşrefi mahlukat olan insandır. Bizim için en büyük şeref insan olmaktır, insan onurunu korumaktır. Bizim sevdamızı en iyi arguvan türküleri anlatır. Bursa'da, Antalya'da, Erzurum'da nerede olursak olalım türkülerimiz, şarkılarımız, ağıtlarımız birdir, acılarımız, sevinçlerimiz birdir. Kürecik de İzollu da birdir. Alevi de Sünni de birdir, kardeştir, Türk de Kürt de Zaza da birdir, kardeştir."

- "Bizi ayırmaya kimse muktedir olamaz"

"Bizi ayıran, bölen kim varsa, o bizden değildir" diyen Davutoğlu, kendisini dinleyenlerden, sandıklara sahip çıkmalarını istedi. Davutoğlu, "Buradan bütün Türkiye'ye, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki kardeşlerime sesleniyorum; Hiç tereddüt etmesinler, her türlü tedbiri aldık, yiğitçe, özgürce sandıklara gidip iradelerini beyan etsinler ve sandıklara sahip çıksınlar" diye konuştu.

Alevi Bektaşi kültürüyle yüzyıllardır İslam'ın sancaktarı olunduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi bin yıl İslam'ın sancaktarlığını yapmış olan benim Müslüman Alevi, Müslüman Kürt, Türk, Sünni vatandaşıma dinsizlik dayatan, Hazreti Peygamberi karikatür olarak çizen zihniyeti kıyamete kadar lanetliyorum. Bunlar, Hazreti Peygamberi karakterize eden o zihniyetle millete ne kadar aykırı olduklarını gösterdiler. Biz aynı akideye, aynı kıbleye, aynı vatana, aynı devlete, aynı ruha mensubuz. Bizim aramıza nifak koyan kendi başına bela alır. Bizi ayırmaya kimse muktedir olamaz. Biz dünya ahiret kardeşiyiz. Hem dünya hem ahiret kardeşiyiz. Toplumsal barışın, huzurun, kardeşliğin, bir arada yaşama iradesinin modeli Malatya'dır, Bursa'dır, İzmir'dir, Şanlıurfa'dır, İstanbul'dur. Ayrıştırıcı her dili her siyaseti reddediyoruz. Bizim gerçek gündemimiz insanımızın refahını, huzurunu, sevincini, mutluluğunu artırmaktır. Bizim gerçek gündemimiz kardeşliğimizi pekiştirmektir. Gençlerimizi iş sahibi yapmak, sofralara aş koymaktır. Her bir sosyal grubu, vatandaşımızı düşünerek yolumuza devam ediyoruz."

Türkiye'nin her geçen gün büyük bir hızla geliştiğini belirten Davutoğlu, buna bağlı olarak Türkiye'nin, insanların, gençlerin ihtiyaçlarının büyüdüğünü, taleplerinin arttığını, AK Parti olarak bu talepleri gözden geçirdiklerini, gereğini yapıp, planları yenilediklerini söyledi.

(Sürecek)

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English