Son Dakika Haberler

-Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1) "Mazlumlara sahip çıkmak artık al bayrakla sembolleşti, bu al bayrak sadece istiklalimizin sembolü değil bu al bayrak, dünya mazlumlarının sembolüdür" "Allah şahittir bu al bayrağı bir nebze dahi kalbimizden, gönlümüzden çıkarmayacağız, mazlumların sembolü yapacağız. Dünyanın her yerinde bu al bayrakla, Filistin, özgür Suriye bayrağı, tüm mazlumların bayrağı yan yana dalgalanacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Mazlumlara sahip çıkmak artık al bayrakla sembolleşti, bu al bayrak sadece istiklalimizin sembolü değil bu al bayrak, dünya mazlumlarının sembolüdür" dedi. 

Davutoğlu, Konya Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Konya 5. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti. 

Salona eşi Sare Davutoğlu ile gelen Başbakan Davutoğlu, hazırlanan platformda partilileri selamlayarak, kırmızı karanfil dağıttı. Salondaki turunu tamamlamasının ardından Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile kucaklaşan Davutoğlu, Meşal ile el ele sahneye çıkarak salondakileri selamladı.

Davutoğlu, konuşmasının başında, Konya'nın manevi mimarlarını ve tüm ilçelerini tek tek sayarak selamladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde büyükşehirler arasında Konya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destekte birinci olduğunu anımsatan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da selamlarını Konyalılara getirdiğini söyledi.

Erdoğan'ın Konyalı olduğunu her zaman söylediğini ve bunun gereğini yaptığını dile getiren Davutoğlu, "Ben de ne kadar Konyalıysam, Sayın Cumhurbaşkanımız da o kadar Konyalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız ne kadar Rizeliyse ben de o kadar Rizeliyim. Her ikimizde Türkiye'nin 81 vilayetini aynı aşkla, muhabbetle seviyoruz. Allah bizdeki muhabbetle milletimizin muhabbetini hep bir ve beraber eylesin" diye konuştu. 

Geçen hafta Balkanlar'ı, Makedonya'yı ziyaret ettiğini ve orada kendisine teveccüh gösterenlerin "Biz de Konyalıyız. Çünkü evladı Fatiha'nın çıktığı yer, kaynağı Konya'dır" dediklerini anımsatan Davutoğlu, Üsküp'ten selamlar getirdiğini ve orada isteyen herkese, Makedonya'da her eve, bir Türk bayrağı, bir Kur'an-ı Kerim ve bir de Türkçe sözlük hediye etme sözü verdiğini ve bu sözün en kısa zamanda yerine getirileceğini anlattı.

Başbakan Davutoğlu, geçen hafta Ankara, Edirne, İstanbul'da programlara katıldığını, şimdi de Konya'da bulunduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Bir hafta içinde 4 başkentimizi ziyaret ettim. 5 günde 4 mukaddes payitahtı ziyaret ettim. Baş şehirler bir kez başşehir oldu mu baş verirler, ama baş eğmezler. Başları diktir, vakurdur. Konya, Haçlılar karşışında baş eğmedi. Edirne 6 ay muhasara altında kaldı, ağaç köklerini yediler Edirneliler, aç kaldılar, susuz kaldılar Balkan Harbi'nde ama baş eğmediler. İstanbul işgal gördü, Meclis'i basıldı, şehitler verdi, ama baş eğmedi. Ankara, Meclisimizin ilk merkezi Ankara, İstikbal Harbi'nde Ankara yakınlarına kadar gelen düşman ordularına inat, bu milletin istikbalinin ve istiklalinin teminatı Ankara'da kuruldu. Baş şehirler baş eğmezler. Konya hiçbir zaman baş eğmedi, eğmeyecek."

Konyalıların, milli irade testi olduğunda da herkesten öne çıktıklarını, mücadele ettiklerini, zulüm görselerde baş eğmediklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

?Konya 27 Mayıs'a baş eğmedi, Konya tek parti zulmüne baş eğmedi, 12 Eylül'e baş eğmedi. Biraz önce Halid Meşal bir olaydan bahsettti, hatırlarsınız, 1980 yılında İsrail bizim Kudüsümüzü, hepimizin Kudüsünü kendi başkenti ilan ettiğinde, Konyalılar Eylül 1980'de Konya sokaklarına çıktılar ve ?Kudüs bizim izzetimizdir, onurumuzdur, kıblemizdir' dediler. Bu sebeple 12 Eylül ihtilalini yapanlar bu mitingi bahane ederek, bu mitingi de ihtilallerine gerekçe kılmaya çalıştılar. O mitingde bulunan rahmetli Necmettin Erbakan Hocamıza da Kudüs'e sahip çıkan bütün yiğitlere selam ediyorum, Allah rahmet eylesin diyorum."

-"Bilge adam, sen mazlumlara yardım et. Konya bize emanet"

Salondaki partililerin, "Bilge adam, sen mazlumlara yardım et. Konya bize emanet" tezahuratları üzerine Davutoğlu, "Biz, inşallah dünyanın her yerinde mazlumlara yardım edeceğiz. Kudüs burada mı, Gazze burada mı, Filistin burada mı, Somali burada mı, Myanmar burada mı, Halep burada mı, Saray Bosna burada mı, Üsküp burada mı, Semerkant burada mı, Buhara burada mı, Mevlana'nın diyarı Merv burada mı" diye sordu.

Partililerin, "burada" cevabı üzerine de Başbakan Davutoğlu, "Konya ayaktaysa bu milletin, davanın onuru ayaktadır. Allah sizlerden razı olsun, Allah Konyalıların ve bu ülkenin başını hiçbir zaman öne eğdirmesin. Nerede mazlum varsa onlara sahip çıkma gücünü, kudretini, şefkatini bize nasip eylesin" dedi.

Başbakan Davutoğlu, partililerin Türk ve Filistin bayraklarını birlikte taşımasına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Nasıl Filistin bayrağıyla, al bayrak yan yana? Gazze'yi ziyaret ettiğimde, biraz önce resmini de gördüğünüz, Basil kardeşim, kızının cenazesinde, o nur yüzlü Yuşa'nın cenazesi önünde sarılmıştık. O resim bir sembol oldu, o resim sarılan Türk Dışişleri Bakanı ile Filistinli baba değildi. O resimde sarılan 77 milyon Anadolu ve Trakya insanı ile Filistinlilerin kucaklaşmasıydı. Hiç kimseden korkmadık, çekinmedik. O sarılmadan sonra düşünün ki Filistinliler nasıl aziz, onurlu millet ki hemen hastanenin önünde, bombalar atılırken Gazze'ye İsrail uçaklarından, Filistinliler al bayraklarıyla hastane önündeydi. Bir Filistinli elimi tuttu, hiç unutmayacağım. Şunu söyledi: 'Filistin'e biz sahip çıkarız, aman Arakanı yalnız bırakmayın.' 

Düşünün ki mazlumlara sahip çıkmak artık al bayrakla sembolleşti, bu al bayrak sadece istiklalimizin sembolü değil bu al bayrak, dünya mazlumlarının sembolüdür. Allah şahittir bu al bayrağı bir nebze dahi kalbimizden, gönlümüzden çıkarmayacağız, mazlumların sembolü yapacağız. Dünyanın her yerinde bu al bayrakla, Filistin, özgür Suriye bayrağı, tüm mazlumların bayrağı yan yana dalgalanacak."

(Sürecek)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English